Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No ja nie wiem, czy po trzy odgałęzienia to nie za dużo? :wink: Ty szczęściaro.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zobaczymy po ile pączków puszczą, bo może być też tak że np po jednym więc wtedy absolutnie nie za dużo :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dawno mnie nie było u siebie :lol:
Oto zapowiedziana fotka rozgałęziającego się falenopsisa (pomarańczowo-różowego w żyłeczki :wink: )
Obrazek
Przepraszam za niezbyt "artystyczną" fotkę :oops: ale stoi w łazience obecnie i nie chcę go ruszać na razie. Na jednym pędzie ma już 2 całkiem spore odgałęzienia, jeden nadal stoi w miejscu :roll: . Na drugim pędzie jedno rozgałęzienie ładnie rośnie, drugie nadal małe, a trzecie uschło :?
Prócz odgałęzień z uśpionych oczek idzie nowy listek ;:48 a tuż za nim kolejny i 2 korzonki :wink:
Obrazek
A tu zbiorowa fotka moich kwitnących w sypialni ;:31
Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Joasiu, miło, ze znów sie pojawiłaś :) ! Twój storczyk w niezłej kondycji - sprzyja mu pora roku,
i Twoja dobra opieka ;:333 Na pewno trudno Ci będzie czekać na kwiaty, ale my czekamy z Tobą, więc niech Ci
będzie lżej :wink: . A w nagrodę wstawisz fotki ;:177 !
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Joanna, ale masz boskie okno w sypialni!
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Dawno mnie nie było u siebie :lol:
Oto zapowiedziana fotka rozgałęziającego się falenopsisa (pomarańczowo-różowego w żyłeczki :wink: )
Obrazek
Nnnnooooo ;:80 radość będzie wieeeeelka, kiedy to drzewo :wink: :) zakwitnie ;:80 tym większa, że kwiatki własnego chowu ;:215
Gratuluje opieki :!: :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeane a który to falenopsis przypomnij 8) może masz fotkę z poprzedniego kwitnienia?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Art, Wando, Bobi dziękiuję za odwiedziny i miłe słowa :wink:
Oj ciężko się czeka na kwiaty, ale widzę że zaczyna formować małe pączuszki więc jeszcze trochę i będą nowe fotki ;:183

Ewo, ten storczyk jest na mojej drugiej stronie wątku, jego fotka dla przypomnienia Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Ooo widzę że to taki sam jak moje niespodzianki :) Oj a na kwitnienie to się faktycznie dłuuugo czeka, ale potem długo sie cieszy kwiatkami :D
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Asiu warto czekac na takie cudeńko :)
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Asiu a jak Twoje pleione :?:
Phalaenopsis pięknie się rozgałęził, mój - ten przypominający drzewko jabłoni tez wypuścił 4 nowe pędy z uśpionych oczek, ale wszystkie skierowały się w stronę okna, a boję się przestawiać, by nie stracić pąków ;:171
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Soniu ja jednym ze swoich phalaenopsisów kręcę jak mogę, bo też wszystkie pędy się skierowały w stronę okna i nie opadł żaden z pąków, kolejne się otwierają bez żadnych problemów :)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie dość, że brzydki jak noc to jeszcze tyle brzydkich rozgałęzień. Fuj.... :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny dzięki za odwiedziny, ja ostatnio mam dość mało czasu żeby na bieżąco odpowiadać :roll:

Monisiu, te pędy urosły stosunkowo szybko, ale pączki formują się baaaaardzo wolno, codziennie zaglądam do nich i nie widzę różnicy, chyba powinnam to robić rzadziej :lol:

Orionko, na każde kwiatuszki warto czekać :wink: ten kwitł u mnie prawie 4 miesiące więc gdy mam w perspektywie podziwianie jego kwiatów przez tyyyle czasu to od razu łatwiej się czeka ;:183

Soniu, pleione ma się całkiem dobrze, siedzi sobie w ogródku między rododendronami i wypuszcza nowy listek ;:183 może i kwiatków się doczekam ;:198

Dewuko, masz rację, wyjątkowo paskudny ten osobnik :;230

A dziś po 5 miesiącach kwitnienia przekwitł mój różowy falenopsis (kwitł z uśpionego oczka 6 pięknymi kwiatami ;:226 ). Widać wyczerpały się możliwości tego pędu bo zaczyna usychać ;:144 przesadziłam go bo korzonki z góry nie wyglądały najciekawiej, na szczęście w środku doniczki było w miarę ok, usunęłam tylko 2 i przycięłam jeden, mam nadzieję że mu ta "operacja" wyjdzie na dobre i jak sobie odpocznie to wypuści nowy pęd ;:224
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Asiu ciekawa jestem jak ma się Twoja Cambria z pierwszej strony wątku???
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”