Moje storczykowo - Jeanne
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zobaczymy po ile pączków puszczą, bo może być też tak że np po jednym więc wtedy absolutnie nie za dużo 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Dawno mnie nie było u siebie
Oto zapowiedziana fotka rozgałęziającego się falenopsisa (pomarańczowo-różowego w żyłeczki
)

Przepraszam za niezbyt "artystyczną" fotkę
ale stoi w łazience obecnie i nie chcę go ruszać na razie. Na jednym pędzie ma już 2 całkiem spore odgałęzienia, jeden nadal stoi w miejscu
. Na drugim pędzie jedno rozgałęzienie ładnie rośnie, drugie nadal małe, a trzecie uschło
Prócz odgałęzień z uśpionych oczek idzie nowy listek
a tuż za nim kolejny i 2 korzonki

A tu zbiorowa fotka moich kwitnących w sypialni

Oto zapowiedziana fotka rozgałęziającego się falenopsisa (pomarańczowo-różowego w żyłeczki

Przepraszam za niezbyt "artystyczną" fotkę

Prócz odgałęzień z uśpionych oczek idzie nowy listek

A tu zbiorowa fotka moich kwitnących w sypialni

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Art, Wando, Bobi dziękiuję za odwiedziny i miłe słowa
Oj ciężko się czeka na kwiaty, ale widzę że zaczyna formować małe pączuszki więc jeszcze trochę i będą nowe fotki
Ewo, ten storczyk jest na mojej drugiej stronie wątku, jego fotka dla przypomnienia

Oj ciężko się czeka na kwiaty, ale widzę że zaczyna formować małe pączuszki więc jeszcze trochę i będą nowe fotki

Ewo, ten storczyk jest na mojej drugiej stronie wątku, jego fotka dla przypomnienia

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Dziewczyny dzięki za odwiedziny, ja ostatnio mam dość mało czasu żeby na bieżąco odpowiadać
Monisiu, te pędy urosły stosunkowo szybko, ale pączki formują się baaaaardzo wolno, codziennie zaglądam do nich i nie widzę różnicy, chyba powinnam to robić rzadziej
Orionko, na każde kwiatuszki warto czekać
ten kwitł u mnie prawie 4 miesiące więc gdy mam w perspektywie podziwianie jego kwiatów przez tyyyle czasu to od razu łatwiej się czeka
Soniu, pleione ma się całkiem dobrze, siedzi sobie w ogródku między rododendronami i wypuszcza nowy listek
może i kwiatków się doczekam
Dewuko, masz rację, wyjątkowo paskudny ten osobnik
A dziś po 5 miesiącach kwitnienia przekwitł mój różowy falenopsis (kwitł z uśpionego oczka 6 pięknymi kwiatami
). Widać wyczerpały się możliwości tego pędu bo zaczyna usychać
przesadziłam go bo korzonki z góry nie wyglądały najciekawiej, na szczęście w środku doniczki było w miarę ok, usunęłam tylko 2 i przycięłam jeden, mam nadzieję że mu ta "operacja" wyjdzie na dobre i jak sobie odpocznie to wypuści nowy pęd 

Monisiu, te pędy urosły stosunkowo szybko, ale pączki formują się baaaaardzo wolno, codziennie zaglądam do nich i nie widzę różnicy, chyba powinnam to robić rzadziej

Orionko, na każde kwiatuszki warto czekać

Soniu, pleione ma się całkiem dobrze, siedzi sobie w ogródku między rododendronami i wypuszcza nowy listek

Dewuko, masz rację, wyjątkowo paskudny ten osobnik

A dziś po 5 miesiącach kwitnienia przekwitł mój różowy falenopsis (kwitł z uśpionego oczka 6 pięknymi kwiatami

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki