Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Witaj Aniu. Widzę, że Ty też dostałaś piękne sadzonki ;:138 . Też mam Abrahama więc będziemy obie czekały na to co pokaże ;:183 . Sporo tych róż zamówiłaś , no szarpnęłaś się i gratis był konieczny ;:224 . Oby wszystko pięknie i obficie Ci kwitło ;:168 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aniu piękne róże kupiłaś. Krzaki rzeczywiście bardzo dorodne ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu co za widoczek ;:oj Ale różyczek naraz,ile szczęścia w jednym kartonie ;:333
Sadzonki na bogato,ja czekam na swoje,ale jeszcze chyba poczekam,bo nawet przesyłka jeszcze nieprzygotowana.
Pewnie dziś szalejesz na rabatach sadząc przyszłe królowe :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko to dopiero nazywają się zakupy ;:215 A jak to wszystko zakwitnie ;:224 :roll: wow
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aaaahaha... tylko my ogrodnicy potrafimy się tak cieszyć z gołych pociętych badyli z brudnymi, powyginanymi korzeniami na wierzchu ;:306 A im więcej tych badyli i korzeni tym lepiej :;230
Ta La Rose de Molinard to faktycznie krzaczysko na schwał przyszło ;:oj
Teraz to doły z półmetrowe będziesz musiała pokopać bo szkoda tych korzeni ;:172
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Widzę że w tym roku wszyscy zadowoleni z Florib. Ja też. Sadzonki naprawdę przysyłają ładne. Oby tylko teraz się wszystko zgadzało.
Aniu, posadziłaś już gipsówkę? Czy nie dosadzasz w tym roku? Ja posadziłam 29 marca pod kopczykiem. Ciekawe czy przetrwała. Kiedy ona wychodzi?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ach jakże się cieszę z tych moich różanych krzaczków.
I jakoś można na 21 róż przysłać wszystkie piękne, zdrowe i nie pokaleczone i przycięte na takiej długości, by po posadzeniu wystawało coś z ziemi? Można? Można.

Sadzenie zacznę dopiero jutro i skończymy pewnie z Emem w sobotę. A może już dziś ze trzy dziewczyny wsadzę na rower i pojadą ze mną..? Zobaczymy jak czasowo się wyrobię, bo na 13.30 lecę z synkiem jeszcze na badanie krwi. Około 15 pewnie się wyrobię, by pojechać na działkę. ;:65

Zuz właśnie myślałam nad najęciem koparki, by mi gigantyczne doły pokopała. :wink: :lol:
Z całej tej plejady krzaczków tylko Granny wygląda jak uboga krewna. No ale przy tak wypasionych sadzonkach to ja się nie dziwię. Jednak to jest naprawdę wigorna różyca i nie martwię się o nią wcale.
La Rose de Molinard jest tak wypasiona, że słów mi brakuje. Jeszcze nie widziałam nigdy takiej sadzonki. ;:oj (a mam już trochę tych róż i koleżankom też parę zamówiłam i w waszych wątkach też widuję krzaczki). Na dodatek to jest róża z ADR'em, lubiąca zawalczyć o swoją miejscówkę. Więc moja będzie w raju. :wink:

Obrazek

Małgosiu -clem3 chyba w tym roku nie pojadę na wczasy, bo po co? Skoro będę miała raj u siebie? ;:333

Obrazek

Aniu widać, ze w Florib... mają gigantyczny nawał pracy. Także jeszcze pewnie kilka dni poczekasz. ;:168 Ja swoje zamawiałam co prawda 12 stycznia ale od tamtej pory to chyba z 10 razy zmieniałam zamówienie i stale coś domawiałam. Ostatecznie zamknęłam listę w marcu i to w połowie... :oops: Dlatego wcale mnie nie dziwi fakt, że inne dziewczyny już miały swoje paczki a ja nadal czekałam. ;:224

Obrazek

Witaj duju -Justyno to moje, póki co, pudełkowe szczęście. Jestem bardzo zadowolona z roboty Floribun... ;:180

Obrazek

Ewelka no to będziemy podziwiały Abrahamka. Ja go mam tylko i wyłącznie dzięki Dorotce.No tak mnie nim szczuła cały sezon, że ho ho! Jeszcze przy jesiennych zamówieniach jakoś dałam się oprzeć temu czarowi ale zimą, przy jej wspominkach poległam... No i teraz mam go i ja! Obrazek
A co do magnolii to powiem Ci , że gdybym nie dostała jej w prezencie od moich przedszkolnych dzieci, to pewnie do dziś nie miałabym żadnej. No ładne są, nawet bardzo ale jakoś nie myślałam o nich w kategoriach "must have". Jeśli się zdecydujesz to kup taką z kwiatami lub pąkami kwiatowymi, byś potem czasem kilka lat nie czekała na kwiaty, jeśli kupisz siewkę.

Dziękuję Dorotko za wyjaśnienie sprawy z etykietą. Niektóre róże mają pasek z nazwą napisaną flamastrem a te wszystkie austinki mają ładną etykietkę, to mnie zmyliło. ;:196
Już ja powiem temu swojemu Abrahamowi, że musi rosnąć, bo jak nie to dostanie kopa w karton i poleci do Ciebie... który to już..? Czwarty by chyba był u Ciebie, co? ;:224

Obrazek

Klarag ja to w sumie się cieszę, ze nie mam w pobliżu takowej szkółki. Serio nie wiem co ja bym zrobiła. Na bank, nie byłabym się w stanie oprzeć takim widokom a z miejscem krucho. Chyba zaczęłabym robic krzaczkowe- przymusowe prezenty wszystkim zaogródkowanym znajomym, czy tego by chcieli czy nie. :;230 :wink:

Obrazek

Sabinko Obrazek
Trzymam kciuki, by korony zdążyły się porządnie odżywić i cieszyły Ciebie i nas kwiatami w przyszłym sezonie.Obrazek

Obrazek

Filemonku i moje krokusy już przekwitają ale nadal sa takie co dopiero się otworzą a może od wtorku już się otworzyły..?
Po ostatnich dniach kopania i przesadzania i robienia pikownikiem dziur, w które wsypywałam granulowany obornik nadla mam problem z poruszaniem dłońmi i palcami. Nadal boli każdy mięsień, ścięgno i kosteczka wręcz. Jednak nie przeszkadza mi to, bo wiem że na dobre poszło i uwielbiam to! Wszyscy mi mówią dookoła, że zdecydowanie powinnam się przebranżowić. ;:131

Hiacyntowa "bida" a posadzona jesienią z jesiennego zakupu cebul. Cienko coś...
Obrazek

Obrazek

Madziu moja gipsówka nadal w doniczce. Tylko dlatego, że stale o niej zapominam, gdy jadę na działkę. :oops: Dosadzam trzy sztuki różowej i jedną białej, tej niższej z Lidla. Te działkowe już dawno mają piękne zielone kępy. Także rozgarniaj swoim te kopczyki. Nic im już nie będzie.

Zdecydowanie muszę dokupić na jesieni więcej cebulek śnieżnika. Jak dla mnie jeden z najbardziej wdzięcznych modeli wiosennych do fotografowania, szczególnie portrecików.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,
Ja zawsze pieję z zachwytu nad jakością sadzonek, kiedy przychodzą takie, jak w tym roku z Floribundy (nawet im wybaczam brak firmowego kubeczka. Łaskawie ;:306 ). i zaraz potem pieję z rozpaczy na myśl o dołach, jakie będę musiała wyharatać w tych moich kamieniach... Jakoś wtedy milej mi się na sercu robi na myśl o skromniutkich, rachitycznych sadzonkach, jakie mogłyby przyjść... To nie, wypasu się zachciewa... Ale cóż, pozostaje powściągnąć ponure myśli (i sekator niebezpiecznie lewitujący w kierunku korzeni) i sadzić.
Niech pięknie rosną ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha! Ewelina jakby nie patrzeć, to też racja! Sadzonki piękne! Zachwyt budzą i naszą euforię, która potem przy kopaniu dołów nieco opada, czasem nawet poniżej poziomu gruntu. ;:306
Mnie większość dołów będzie kopał Em. Na szczęście. :lol: Choć jak pomyślę, że on trochę jak słoń w składzie porcelany i nie zauważa np liści cebulowych które wystają kilka cm ponad ziemię i chce deptać (pewnie myśląc że to chwast), to już wiem, że będę musiała bacznie nadzorować te jego wykopki. :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz że dokładnie o tym samym myślałam robiąc wczoraj zdjęcia śnieżnikowi ;:oj
Anka, a dlaczego robiłaś dziury pikownikiem pod obornik?
Ja od lat rzucam na rabaty normalnie jak siała baba mak, czasami przegrabię czasami nie, podlewam i finito.
Mniej roboty, mniej bólu, a składniki pokarmowe i tak do ziemi przesiąkną ;:108
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit
Powiem szczerze rozwaliłaś mnie tym zamówieniem - tyle róż i dla każdej znajdzie się godne miejsce do cieszenia Twych oczu ;:oj :?:
czyli tak jak pisałam tu wcześniej : tadammmm aneczka1979 ma jednak ogród z gumy ;:224
Śliczności nieprzeciętne, będzie zjawiskowo i mega różanie. ;:215
Taki ogród rajski daje Ci azyl i prawdziwy spokój ducha, a wakacyjne planowanie wojaży w dobie terroryzmu i niebezpieczeństw tego świata skłaniają tylko do jednej decyzji: Wakacje w raju Aneczki ( kto by nie chciał ) ;:108
Pozdrawiam "czwartkowo" ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ciekawe,czy dziś posadziłaś tak jak myślałaś kilka panienek ;:224 Już sobie wyobrażam jak jedziesz na rowerze z całym ekwipunkiem,tu korzenie,tam byliny,a jeszcze plecak z ciasteczkami ;:215 ?Szkoda,że nie jestem Twoją sąsiadką zza płotu...
Abraham Darby hmm ile ja koło niego chodzę...oglądam,zachwycam się u Dorotki,cmokam...i co? Nadal go nie mam,a jak ostatnio weszłam do F,by go doklepać to niedostępny już ;:145 No trudno ....na jesień zamawiam,a jak Ty go jeszcze pozachwalasz to już na pewno u mnie zamieszka...
La Rose de Molinard pooglądałam na Hmf-ie i powiem Ci,że fajna jest panna,spora trochę,ale taka by mi się przydała na tyły...hmm
Już widzę jak będziesz kusiła różami w tym roku....
A wakacje no właśnie po ostatnich najazdach uchodźców nie za bardzo mamy ochotę ruszać się z PL...wycieczki wcale nie są tanie,sprawdzałam...szkoda,że Bałtyk jest taki zanieczyszczony i zimny,nawet bym nie myślała o wyjeździe...

Miłego wieczorku :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anka, rozpoznałam swoją magnolię, nie jest jednak Susan jak Twoja.
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hahaha,ja też śnieżników dokupuję ;:108
Niby takie maleństwa,a jak się otworzą i przewrócą to jakie duże ;:oj
Róże łaadne...Zaraz popatrzę ;:224 Jak co to Ty odpowiadasz :;230
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Twój ogród musi być rzeczywiście z gumy, skoro tyle nowych róż się jeszcze zmieści.
Super ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”