Ogród Biedronki641cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Witaj Alu ,tyle cudowności zawsze jest u Ciebie ,że wyjść nie można ,u mnie padły wszystkie trójlisty,u Ciebie dobrze się mają ?Miłek wiosenny żyje i coś tam wychodzi ,ale daleko mu do kwitnienia ,zawilec grecki pięknie się u Ciebie prezentuje,lubią Cię te roślinki,a obuwiki jakie piękne i czytam,że jeszcze nowe będą ,super,pozdrawiam 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Piękne roślinki
Wiosna u ciebie, okazała, szybsza niż u mnie i bardziej wytworna w kwiatuchasz.
Masz piękne okazy pierwiosnków

Piękne roślinki

Wiosna u ciebie, okazała, szybsza niż u mnie i bardziej wytworna w kwiatuchasz.
Masz piękne okazy pierwiosnków

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Obuwik Regina wychodzi bardzo późno u mnie też jeszcze go nie widać . U Ciebie zdecydowanie wszystko szybciej rośnie ale co zrobić skoro ja mam nad ranem -2 na szczęście nie zaszkodzi to roślinom . Ładne te Twoje pierwiosnki u mnie mocno przetrzebione
Zazdroszczę deszczu ja ma słońce ale i wiatr ziemia znowu przesuszona ...dobrze że na działce dzisiaj wodę odkręcają
Epimedium już kwitnie super no i ten obuwiki wygląda mi na Sabine
Uvularia tez ją bardzo lubię ...śliczna ta wiosna u Ciebie 

Zazdroszczę deszczu ja ma słońce ale i wiatr ziemia znowu przesuszona ...dobrze że na działce dzisiaj wodę odkręcają

Epimedium już kwitnie super no i ten obuwiki wygląda mi na Sabine

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu,podeślij trochę deszczu
Piękne roślinki i piękne zdjęcia

Piękne roślinki i piękne zdjęcia

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ja mam deszcz więc wysłać mogę ale trochę u siebie zostawię bo,tak jak Ala mówi,już jest sucho.U mnie epimedia wyłażą ale te pospolite.
Pozostałe czekają.Twoje takie czerwone to nazywa się ?
Pozostałe czekają.Twoje takie czerwone to nazywa się ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz Alu, ja chyba coś źle robię z moją magnolią. A może w złym miejscu rośnie?
Mam ją cztery lata i ani razu nie kwitła. Tylko trochę urosła. Była taka do kolan, teraz jest dwukrotnie wyższa i gęstsza. A może jest za mała?

Mam ją cztery lata i ani razu nie kwitła. Tylko trochę urosła. Była taka do kolan, teraz jest dwukrotnie wyższa i gęstsza. A może jest za mała?

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Image zażądał papu. Zapłaciłam ,ale coś nadal nie tak. Nowych zdjęć nie mogę przesłać.Stare nie są zablokowane. Może jutro pójdzie przelew i będzie normalnie.
Marta Trójlisty mam bardzo marne w tym roku. Coś może jednak z nich zakwitnie. Ochłodziło się i wszystko stanęło. Zawilców greckich nakupiłam w L.w zeszłym roku sporo opakowań.Miały być mix, białe i niebieskie.Różowego nie widzę wcale, najwięcej wyszło niebieskich. Z białych też parę będzie.
A obuwików też przybyło.Były bardzo ładne.Liczę na ich kwitnienie.
Aniu wiosna to moja ukochana pora roku. Lubię ją za to,że dużo o tej porze roku kwitnie kwiatów. Pierwiosnków bardzo dużo straciłam. Przeżyły łyszczaki, parę pospolitych i Franceska, z której się cieszę. Pełne poszły,więc dokupiłam nowe.
Ewa jedna Regina biała jest na wierzchu a nie widzę starszej różowej. Była posadzona w większym cieniu.Liczę,że wyjdzie. Jak pisałam wyżej dużo pierwiosnków straciłam i ja. Bezłodygowe wszystkie.Mis indygo i inne. Deszcz padał dwa dni i podlało sporo. Teraz się ochłodziło i brak
Tak to zakwitła Sabina.
Jolu chętnie Ci podeśle deszczu, bo mi już go wystarczy. W sobotę planowałam posiać jarzyny ale nici z planów, bo padało i mokro było. Pojechaliśmy poszukać jakiś obrzeży. Coś wybrałam. po przeliczeniu wcale to nie będzie tanio.
Janku mnie już deszczu wystarczy.Teraz chcę ciepła i słoneczka, bo wszystko skulone.
To Epimedium kupowałam jako Rubrum. Rośnie w słońcu i ma się dobrze. Inne są w półcieniu i jeszcze nie kwitną.
Aga a co można z magnolią robić źle? Posadzić i czekać na pierwszy kwiat. Musisz się uzbroić w cierpliwość.Mi też nie wszystko kwitnie od razu.Czasami czeka się długo na kwiaty. Ja czekam na wisterię dużo więcej.

Biały w cieniu a kwitnie już obficie niż niebieski.

Image zażądał papu. Zapłaciłam ,ale coś nadal nie tak. Nowych zdjęć nie mogę przesłać.Stare nie są zablokowane. Może jutro pójdzie przelew i będzie normalnie.
Marta Trójlisty mam bardzo marne w tym roku. Coś może jednak z nich zakwitnie. Ochłodziło się i wszystko stanęło. Zawilców greckich nakupiłam w L.w zeszłym roku sporo opakowań.Miały być mix, białe i niebieskie.Różowego nie widzę wcale, najwięcej wyszło niebieskich. Z białych też parę będzie.
A obuwików też przybyło.Były bardzo ładne.Liczę na ich kwitnienie.
Aniu wiosna to moja ukochana pora roku. Lubię ją za to,że dużo o tej porze roku kwitnie kwiatów. Pierwiosnków bardzo dużo straciłam. Przeżyły łyszczaki, parę pospolitych i Franceska, z której się cieszę. Pełne poszły,więc dokupiłam nowe.
Ewa jedna Regina biała jest na wierzchu a nie widzę starszej różowej. Była posadzona w większym cieniu.Liczę,że wyjdzie. Jak pisałam wyżej dużo pierwiosnków straciłam i ja. Bezłodygowe wszystkie.Mis indygo i inne. Deszcz padał dwa dni i podlało sporo. Teraz się ochłodziło i brak

Tak to zakwitła Sabina.
Jolu chętnie Ci podeśle deszczu, bo mi już go wystarczy. W sobotę planowałam posiać jarzyny ale nici z planów, bo padało i mokro było. Pojechaliśmy poszukać jakiś obrzeży. Coś wybrałam. po przeliczeniu wcale to nie będzie tanio.
Janku mnie już deszczu wystarczy.Teraz chcę ciepła i słoneczka, bo wszystko skulone.
To Epimedium kupowałam jako Rubrum. Rośnie w słońcu i ma się dobrze. Inne są w półcieniu i jeszcze nie kwitną.
Aga a co można z magnolią robić źle? Posadzić i czekać na pierwszy kwiat. Musisz się uzbroić w cierpliwość.Mi też nie wszystko kwitnie od razu.Czasami czeka się długo na kwiaty. Ja czekam na wisterię dużo więcej.

Biały w cieniu a kwitnie już obficie niż niebieski.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu długo masz już te psi zęby ? u mnie dobrze e rosną te zwykłe żółte .
- Biedronka641
Gieniu ten jest nowy.Mam takie odmianowe co maja po sześć lat i nie kwitną. Wcześniej pokazałam Purple King,to kwitnie co roku.W tym roku dwie odmiany mi wypadły. To też dziwolągi.Pagoda namnaża się i ładnie co roku kwitnie. Inne już nie są takie chętne. W tym rokuje poprzesadzam do zupełnego cienia.Rosną pod hostami.Może miały za sucho latem. 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Alu.
Pooglądałam Twoje cudne roślinki.
Wiosna zaawansowana jest u Ciebie. Moje pierwiosnki jeszcze nie kwitną, ani kokorycze.
W mieszance zawilców z L., które kupiłam, także nie było ani jednego różowego.
Muszę Ci się pochwalić, że kupiłam różeńca górskiego, tylko nie wiem, czy będzie dobrze rosnąć .
Moje zwykłe sangwinarie już kwitną, a pełne w pąkach, w dodatku jest ich mniej, niż w ubiegłym roku. Suche i upalne lato tak zrobiło.
Milej niedzieli Ci życzę.

Pooglądałam Twoje cudne roślinki.

W mieszance zawilców z L., które kupiłam, także nie było ani jednego różowego.
Muszę Ci się pochwalić, że kupiłam różeńca górskiego, tylko nie wiem, czy będzie dobrze rosnąć .
Moje zwykłe sangwinarie już kwitną, a pełne w pąkach, w dodatku jest ich mniej, niż w ubiegłym roku. Suche i upalne lato tak zrobiło.
Milej niedzieli Ci życzę.

- Biedronka641
Witaj Tajeczko.Wreszcie się obudziłaś z zimowego snu. ;:108Już myślałam,że mnie nie lubisz.
Kiedy otwierasz wątek, bo byłam i kłódka wisi?. Dla Ciebie sadzonka rożeńca chyba żyje, bo nowe rozetki wypuściła.Tylko nie wiem czy są już korzonki. Pośpieszyłaś się, bo to ode mnie miałaś go dostać.
Posadź go tak,by go już nie przesadzać,bo wiesz,że ma korzeń palowy.
Wszystko w tym roku mam gorsze niż przez inne lata. Dużo roślin mi wyginęło.Nawet zawilce japońskie, które zaczęłam się ich pozbywać, bo tak mi zarastały rośliny,a teraz same się przerzedziły.
Lato pewnie też zaszkodziło.Uważam,że bardziej chyba wiosna tego roczna.Szybko wszystko ruszyło,potem dużo lało i mroziło.Dużo mi też wygniło cebulowych. Straciłam też parę odmianowych miłków. Wyszły.Miało im się do kwitnienia i kwiaty odpadły przy ziemi. Zaglądnęłam do nich a tam po korzeniach.Rozsypały mi się w rękach.Tak ciężko było je zdobyć.Za to wiosenne ładne.
Dla Ciebie wiosenny z sprzed paru dni.

Posadź go tak,by go już nie przesadzać,bo wiesz,że ma korzeń palowy.
Wszystko w tym roku mam gorsze niż przez inne lata. Dużo roślin mi wyginęło.Nawet zawilce japońskie, które zaczęłam się ich pozbywać, bo tak mi zarastały rośliny,a teraz same się przerzedziły.
Lato pewnie też zaszkodziło.Uważam,że bardziej chyba wiosna tego roczna.Szybko wszystko ruszyło,potem dużo lało i mroziło.Dużo mi też wygniło cebulowych. Straciłam też parę odmianowych miłków. Wyszły.Miało im się do kwitnienia i kwiaty odpadły przy ziemi. Zaglądnęłam do nich a tam po korzeniach.Rozsypały mi się w rękach.Tak ciężko było je zdobyć.Za to wiosenne ładne.
Dla Ciebie wiosenny z sprzed paru dni.

- Tajka
Alu jaki piękny ten miłek.
Moje z ubiegłorocznego sadzenia mają same liście.
Lubię Cię Alu i to bardzo, podobnie jak wszystkich Forumowiczów, gdyż dzięki Wam mogę oglądać piękne rośliny, ale w tym roku chyba tylko oglądać, gdyż obowiązków przybywa i na forum mało czasu zostaje, żeby coś napisać.
Nie kłopocz się z różeńcem dla mnie, bo przecie piszę, że kupiłam.
Trochę poczytałam o nim przed sadzeniem i myślę, że wybrałam dobre, słoneczne miejsce z dala od korzeni drzew i krzewów.

Moje z ubiegłorocznego sadzenia mają same liście.
Lubię Cię Alu i to bardzo, podobnie jak wszystkich Forumowiczów, gdyż dzięki Wam mogę oglądać piękne rośliny, ale w tym roku chyba tylko oglądać, gdyż obowiązków przybywa i na forum mało czasu zostaje, żeby coś napisać.
Nie kłopocz się z różeńcem dla mnie, bo przecie piszę, że kupiłam.

- Biedronka641
Tereniu ten ma już 7 lat. Miałam go za nim przybyłam na forum. Gdyby miał dziś słoneczko pewnie więcej kwiatów by zakwitło a ,że dziś zimno to biedny skulony jest i kwiatuszki ma zwinięte. Ma trochę paków to będzie jeszcze ładniejszy.
Wiem i rozumiem,że czasu na forum mniej, bo nie tylko nim człowiek żyje. Jak się ma wnusia?Rośnie?
Ja słowna więc chciałam go dla Ciebie ukorzenić.
Wiem i rozumiem,że czasu na forum mniej, bo nie tylko nim człowiek żyje. Jak się ma wnusia?Rośnie?
Ja słowna więc chciałam go dla Ciebie ukorzenić.

- Tajka
Tak kupiłam przez przypadek, aż sama sobie nie dowierzałam.
Wnusia rośnie, jest cudowna, wesolutka i teraz druga babcia przyjechała, a ja jak nie do wnuczków, to do ogrodu, a moja Mama ma 94 lata i pomimo, że jest opiekunka, ale wymaga coraz większej opieki.

Wnusia rośnie, jest cudowna, wesolutka i teraz druga babcia przyjechała, a ja jak nie do wnuczków, to do ogrodu, a moja Mama ma 94 lata i pomimo, że jest opiekunka, ale wymaga coraz większej opieki.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu rośliny tak się śpieszą z kwitnieniem, a u nas pada i zimno.
Narcyz śliczny, jak słońce.
Żagwin niebieski od ciebie też już cieszy mnie paroma kwiatami.
Na targach nie byłam, bo nie wyrabiam na zakrętach. Jeszcze przyszły tydzień taki będę mieć, potem trochę odpocznę.
Słońca życzę.