Dzisiaj przepracowany solidnie dzień. Nowe rabaty, nowe nasadzenia ale jeszcze dużo zostało
Alu to dalie z siewu i bulwki będą mizerne, więc pewnie nic z tego nie będzie
Miłego wieczoru
Martusiu wcale nie dziwię się, że sarny wolisz oglądać na zdjęciu

Kiwi poprzez takie filmiki i zdjęcia nas kuszą. A ja dzisiaj znalazłam miejsce dla derenia i już go posadziłam

Ze złociszka raczej zrezygnuję

u Ciebie miałby miejsce

Kotka koniecznie pozbaw klejnotów to nie będzie latał za dziewuchami, niedobrze byłoby jakby kolejny zginął

Miłego wieczoru
Iwonko no ale jak mam spać kiedyś sąsiadowe koguty już pieją, a mój musi się wysilać z zamkniętego kurnika

I tak teraz wstaję później

Często wracam i śpię dalej, szczególnie jak długo siedzę w nocy
Ewuniu moje kwitło ale obydwie rośliny miały takie same kwiatki i po tym stwierdziłam, że mam dwie dziewczynki. Kwiatki opadały i owoców nie było, raz jedyny zawiązało się parę owoców i były pyszne!
Jeszcze trochę kolorów jest, ale róże już nie te i nie takie jak Twoje
Asiu znasz już tą ścieżkę

Po skoszeniu trawy i liści leżących zrobiło się zielono
Julciu zawsze serdecznie zapraszam

Oj nie mam posadzone jak myślisz, wiele roślin okazuje się ekspansywnymi i muszę albo drastycznie obrywać albo przesadzać. Przesadzanie i teraz trwa, mam mnóstwo do przesadzenia tylko gdzie

Dalie troszkę zebrała, ale z tych mnie ciekawych, te co posadziłam z bulw może przetrwają, ale pająki mam siane i pewnie nasiona nie dojrzeją. Trzeba będzie rozejrzeć się za nasionami
Moje trawki chętnie na wiosnę podzielę, bo też nie mogę dopuścić do rozrostu więc dzielę każdemu kto mnie odwiedza
Aguś nie ma zakrętu, ścieżka wije się prawie prosto, a po obu jej stronach gęste nasadzenia. Za to na końcu wychodzi się przez bramkę i roztaczają się pola i lekkie wzniesienia...i to lubię najbardziej
Michałku i jak Cię tu nie kochać

Odmłodziłeś mi dziewczyny, przefarbowałeś chyba Agnieszkę , a Kasia to może ta córka co mi ją Maciek (syn) przyprowadził

Tylko te pingwiny mnie niepokoją, skąd ja wezmę dla nich ryby, tym bardziej że z Krzeszowic przywiozłam kukurydzę i ziemniaki

No i jeszcze pomyliły Ci się śliwki żółte z kosztelami, bo na kosztele przyjadę

Czekam na Ciebie i na Was niecierpliwie
Gosiu Ty chcesz, żeby mnie M z domu wy.....

i tak już patrzy na mnie przez te kury jak na ...
Marysiu jeszcze nic z pola do domu nie wzięłam i powiem Ci że mnie to przeraża, bo oczywiści pelargonie się rozrosły, datury też i oczywiście co nie co przybyło. Nie mam co prawda takich rarytasów jak Ty, ale lubię te moje tarasowce i nie chcę je stracić

U mnie stoją wszędzie ale i tak najgorzej jest koło marca, bo przybywają zasiewy
Zimowity szaleją
Jeszcze róże kwitną
ślicznie kwitnie Heptakodium chińskie
I na Dobranoc