Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Beatko spokojnie :D , zarzucisz nas zdjęciami jak odbierzesz laptop , będzie co oglądać :tan .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny ten wiąz!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nie przejmuj się, poczekamy. Fajnie że jakieś fotki już są. Ja też tak drzewka w obrzeża brałam i obsadzałam. Teraz będę obrzeża usuwać a rośliny przenosić. Łatwiej będzie się kosić.
Ale bardzo mi się to rozwiązanie podoba.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, skrzywienie kręgów szyjnych gwarantowane :;230 Ale wypatrzyłam ładnie wyplantowaną ziemię, obrzeża wokół drzewka i bocznych rabat. jak tylko zazieleni się trawa będzie pięknie ;:oj
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Obrazek
Reniu bebeluszku taka specjalna wiosenna fotka dla ciebie ;:196 Ta miodunka jest zachwycają i to nie tylko ze względu na nietypowy kolor kwiatków.Zachwycam się listeczkami w ciekawym mozaikowym wzorku .Wiesz że praktycznie wszystkie variegaty mam od ciebie ;:196
Mariola zdjęć mam sporo ale zupełnie nie mogę ogarnąć wstawiani na telefonie,jak bym nie kombinowała zawsz leży na lewym boczku :evil:
Dorotko ja zawsze zarażam się tymi szczepionymi cudami w ogrodzie Marty koziorożec i dotąd za mną chodzi aż kupię :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,jak Twoje irysy ,muszę ci powiedzieć ,że w końcu zakupiłam 15 szt ciekawych irysów,bo ciągle dziwnie zapominałam o nich i jak kwitły to się opamiętywałam a tak ich kocham jak piwonie ,wiąz widzę pod szczególną opieką ślicznie będzie sie prezentował,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Obrazek
Pierwszy zwiastun wiosny :D paw znów przychodzi do mnie na stołówkę :D
Madziu moi panowie już mnie uświadomili co myślą o koszeniu między obrzeżami :evil: To w sumie niewielki kawałek ziemi i myślę że dadzą radę,a przy moich pstrokatych i różnorodnych nasadzeniach potrzebuję czegoś co będzie porządkowało przestrzeń i uspokajało ten mój chaos maniakalnej zbieraczki
Sabinko ze wszystkich zielonych chorób różyczka jest najbardziej niebezpieczna dla...kręgosłupa :roll: Do dwunastu krzaczków posadzonych jesienią doszło czternaście z Fl...i dwie marketówki ,jak je posadziłam to do domu prawie się wczołgałam :? Syn bez słowa poszedł po termofor :D
Martuniu zamawiałaś,czy już dostałaś?Ja co prawda kopałam SDB dla Beatki tomaszkowej ,ale wysokich nie odważyłabym się ruszać.Co prawda wypadł mi po zimie tylko jeden a trzy są w nie najlepszej formie ale po tym zgniłym marcu wolę nie ryzykować :? Nowe zakupy irysowe mam zamiar tak bardziej na spokojnie powybieram jeszcze jest czas :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, różyczka jak to choroba, trzeba cierpieć :;230 Teraz boli kręgosłup, a jesienią i wiosną ręce wyglądają jak po spotkaniu z dzikimi królikami. Całe podrapane, mimo rękawiczek. W tym roku jakieś wyjątkowe szczęście miałam. Rękawiczki chroniły do nadgarstków, a różyce drapały wszystko co powyżej, nawet nogi potrafiłam zaczepić o kolce - normalnie mistrz przycinania ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Beatko,już są zasadzone i pięknie zaczęły rosnąć ,u mnie na 21 str są wypisane jakie kupiłam ,może nawet jakiś zakwitnie ,zobaczymy :wit
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Faktycznie leżą zdjecia na boku ale to nic, dam rade ;:306
Paw cudny a wiosna u Ciebie coraz bardziej pokazuje kolory. ;:167
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Beatko,
masz przepiękny ogród i myślę, że trzy rabatki to zdecydowanie nie są. Las z grzybami, dzika łąka ze storczykami, zwierzęta na każdym kroku z kolorowym gościem włącznie i... iryski. Masz tak wspaniałe okazy, ze się zakochałam :D
Mam 6 bródkowych i dwa syberyjskie, więc mogę tylko sobie powzdychać na odległość, ale może kiedyś będzie więcej czasu, to i rabatek przybędzie ;:oj Na pewno kilka irysków znajdzie tam swoje miejsce.
Co do sadzenia róż, to ja posadziłam 12, a tez dostałam porządnie w kość.
Za to przy obcinaniu - potwierdzam - wygląd jak po walce ze stadem dzikich kotów ;:306
Największą ofiarę poniosły dwie pary nowych legginsów :;230 jakim cudem je podziurawiłam to nie wiem ;:131
Będę kibicować twoim poczynaniom, wiec mam nadzieję, że mogę zagościć na dłużej?
Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Beatko, ładnie się zapowiada ta przestrzeń kojąca. Też dosadzam róże ;:oj . Kiedy teren jest przekopany, to nawet szybko idzie, tyle, że nieczęsto trafia mi się luksusowo przygotowana miejscówka.
Jednego iryska nornica mi podryła i zwiądł. Poprawiłam, podlałam, a teraz od kilku dni popaduje, więc może odżyje - liczę na to!
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata, czekam więc na ten Twój laptop, bo bardzo ciekawią mnie foty zmian które poczyniasz. No i koniecznie jak róże rozkwitną rób mnóstwo zdjęć, na tą Twoją różankę czekam z niecierpliwością już od jesiennych nasadzeń ;:65
Bólu pleców nie zazdroszczę, a teraz dojdzie pryskanie, nawożenie, przycinanie (które też do najprzyjemniejszych nie należy ;:173 ). Oj każą sobie służyć te różane panny zanim się nam odwdzięczą pięknymi kwiatami. Hrabiny takie... :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Beatko, jak tam irysy, zapączkowane już? U mnie jeden od Ciebie dziś zakwitł.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka sezon irysowy się rozpoczął
a Ty co strajk nam tutaj robisz ;:196

Pokazuj swoje cudeńka ;:138

A może przy okazji zdemistyfikujesz mojego ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

aparat nie bardzo chce uchwycić ale on ma takie brązowe kreseczki na tych górnych płatkach oczywiście to irysek niski .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”