Moje doniczkowe - tulipanka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tulipanka pisze:Tę begonię (czerwoną?) na pierwszej stronie kupiłam latem 2007. Ciężko mi było dogodzić jej z miejscem, aż w końcu spasowało jej na wschodnim parapecie.
Ta fotka była robiona jesienią a ana w dalszym ciągu tak samo wygląda. Nic mi nie urosła. Pocieszam się tym, że chociaż mi nie zmarniała. Mam nadzieję, że wiosną się ruszy.
Koleuski właśnie siedzą w wodzie i się ukorzeniają. Jest tyle chętnych osób na nie, że bidule nie nadążają z rośnięciem.
ciekawe czy moja się zadomowi ? A ziemie wymieniałaś ? Bo ja nie wiem czy można w taką zwykłą.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój mały zamuś, który w listopadzie wyglądał tak

dziś wygląda tak

Wczoraj byłam kupić mu osłonkę
Gdy pani w kwiaciarni wyszła na zaplecze, bo akurat zadzwonił jej telefon, zauważyłam zabiedzone epipremum złote za ...35 zł
Trochę drogo i jakoś tak się stało, że kawałeczek tego epipremum wskoczył mi do torebki
Jest trochę podeschnięte, ale jak myślicie, będzie coś z niego
Pocięłam go na takie kawałki i wsadziłam do wody.

dziś wygląda tak

Wczoraj byłam kupić mu osłonkę

Jest trochę podeschnięte, ale jak myślicie, będzie coś z niego

- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu, pamiętaj, że korzonki wychodzą tylko na oczkach... ;)
Ależ Ci ten zamuś wystrzelił, a one się ponoć ślimaczą ze wzrostem...
Ja wczoraj zawinęłam malutką szczepkę jakiegoś wygłodzonego plectrantusa... Ciągle jeszcze mam wyrzuty sumienia
Ale jak puści korzonki, to czuję, że mi chyba przejdzie... 
Ależ Ci ten zamuś wystrzelił, a one się ponoć ślimaczą ze wzrostem...
Ja wczoraj zawinęłam malutką szczepkę jakiegoś wygłodzonego plectrantusa... Ciągle jeszcze mam wyrzuty sumienia

- Kamyczek87
- 100p
- Od: 7 cze 2007, o 18:32
Dlatego że to kradzież?.tulipanka pisze: A dlaczego nie.

A nie można się było zapytać pani kwiaciarki czy by przeceniła,jeżeli roślinka tak źle wyglądała?.tulipanka pisze:Gdyby chociaż te bidulki były po przeceniane, to jeszcze można by się pokusić o kupno.

Kiedyś ktoś zobaczy i dopiero będzie wstyd.tulipanka pisze: Nie mówię, że nagminnie podskubuję, ale gdy jest okazja i nikt nie widzi ......