Witam, Wczoraj troszkę podało.Dziś troszkę porobiłam w ogrodzie w i w warzywniku.Niestety nie przemokło zbytnio.Dobre i to.
Aga nie bardzo wiem o jakie kwiatki z czuprynkami Ci chodzi. Może o przekwitające sasanki?
Iwona wydaje mi się,że Ty masz albańska o innym kolorze. Kupowałyśmy pewnie siewki i każda z nas ma co innego. Twoja jest bardzo ładna. Nawet ładniejsza od mojej.
Sabinko wczoraj wydawało się,że będzie burza z deszczem.To co popadało to jednak kropla w morzu. Dziś wsadzałam sałatę i nie wiele przemokło.
Soniu irys to nie rarytasek tylko zwykły niski pospolity,ale rośnie w słońcu przy gazonach i zakwitł. Ja wszystko co mam do wysadzenia też codziennie podlewam, bo by się w życiu nic nie przyjęło. Czemu nie masz wody? Ja zbieram deszczówkę a jak jej braknie to korzystam z wodociągów.
Aniu dziękuję i wiesz ,że Twój cudny ogród nie dorówna mojemu. Ty masz duszę artystki i umiesz rośliny wyeksponować.Ja wsadzam tam ,gdzie mam miejsce.
A ,że mam dużo roślin, to mam też co pokazywać. Życzę Tobie w końcu wygrania w konkursie, bo niech w końcu wygra śliczny ogród a nie tylko nasionka z AWN.
Nie może być tak ,że piękne ogrody przegrywają z nasionkami. I to w cale już nie chodzi nawet o Ciebie,ale inne osoby zgłoszone do konkursów przez lata i miesiące.
Administracja powinna coś zmienić, bo ktoś kto nie ma swojego wątku i nie ma co pokazać. Nie ma cudnego ogrodu może głosować i oddawać głos to jakieś nieporozumienie.
Pewnie mój post będzie w koszu,ale proszę czasami spójrzcie w konkursy i oddajcie głos na cudne fotki i cudne ogrody. Teraz to już będę zbanowana ,ale to i może dobrze.Czas napisać to co czuję.
Tajeczko rarytasków to już nie mam, bo nic nowego nie kupuję.Nie zamawiam, bo strajkuję.

Wypowiadam wojnę nieuczciwym sprzedawcom. Mam już dość tego co mam a nie chcę mieć. To pod serduszką różowe to zawciąg jałowcolistny, Niska roślina skalna.Lubiąca sucho mięć i w końcu ją mam, bo przez lata mi ginęła.
Podobnie było z dębikiem.

Mrs Mors
Wariegata