Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Marto piękna wiosneka. Czytam o bólach dłoni, ja to mam codziennie, też mi puchną, a jeszcze jak je włożę do zimnej wody, to lepiej nie mówić. Na maści uważam, bo jestem uczulona po nich dostaję wykwit skórny, więc wolę cierpieć na własne życzenie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Cześc Martuś zajrzyj do mnie może mi pomożesz mam tam kilka pytan.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu,u mnie do końca kwietnia będzie totalny brak czasu,i z ogrodu nici ,ale wczoraj zrobiłam z różami i to już jest sukces,reszta zostaje nie tchnięta do maja,trudno,nowe rabaty są uporządkowane ,ale stare nie ruszone i muszą dać radę,pozdrawiam cię gorąco i buziaczki dla Ciebie ;:196

Kasiu,z tą pogodą to różnie bywa,czasem są takie anomalia i nie mamy na nic wpływu,chciałabym ,aby te różyczki pięknie rosły ,może sie uda,Tobie też życzę ,żeby i u Ciebie kwiatuszki pięknie rosły i nic złego ich nie spotkało,pozdrawiam z buziaczkami ;:196

Dorotko,to są po prostu przemęczone ręce do granic możliwości ,próbowałaś altacet w żelu ?rewelacyjnie pomaga ,może nie jesteś na niego uczulona ,ja to odkryłam przypadkowo ,bo nic innego w domu nie było,a stwierdziłam ,że altacet jest na obrzęki ,a ja miałam obrzęknięte i bardzo bolące ręce,więc posmarowałam i teraz go stosuję ,ale takie już jesteśmy ,że i tak idziemy do ogrodu ,a ręce nie zdążą nawet odpocząć,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:3

Marzenko,idę do Ciebie :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę zdjęć z wiosennego ogrodu

miodunka wąskolistna
Obrazek

Obrazek

szafirki u mnie jeszcze malusie
Obrazek

zakwitła różowa sasanka
Obrazek

kwitną pięknie hiacynty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła wiśnia zygzakowata
Obrazek

Obrazek

Obrazek

śmiesznie rośnie ta piwonia,w każdym takim dziwnym pączku liściowym , są pączki kwiatowe,żadna inna piwonia tak nie ma
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś masz wspaniałą wyobraźnię, tak pięknie pokazujesz kwiaty. ;:196 Sasanka ma cudne płatki, czy to jakiś specjalny rarytas. :?: Zdrowia. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Śliczne hiacynty. A na ostatnim zdjęciu to narcyz Replette? Miałam go ale potem zmienił swój urok. A Ty go masz długo? Wydaje mi się,że te odmianowe się wyradzają.Możliwe to? :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu chwaliłaś się że róże obcięłaś, ale nie chwaliłaś się że ogrzewanie w ogrodzie zamontowałaś :D Kwitną sasanki, drzewa i mahonia (u mnie chyba nie ma nawet pączków :cry: ). Ciekawe narcyzy środek mają taki majtkowy :;230
Ja dzisiaj postaram się posiać warzywka, chociaż coś straszą deszczem, a sucho jest ;:131 Życzę łagodnego tygodnia i zostawiam buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś jaka piękna różowa sasanka ;:oj Piwonia rzeczywiście zabawnie rośnie ;:333
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Pięknie już u Ciebie i tyle nowości i ten zonkil i sasanka ,dziękuje za odwiedziny.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Martusia piękna wiosna u ciebie, hiacenty w różnych kolorkach ten niebieski i biały najpiękniejsze, łan żonkili to jest to co lubię ;:215 Prymulki tworzą sporą kępkę .......u mnie jeszcze w pączkach. Nie pracuj ciężko ;:168 Pozdrawiam .
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jak tam Martuś dajesz radę ? Podziwiam twoją pracowitość ;:oj i zdrowie... jednak takiej harówki nie zazdroszczę ;:196 Ale Twój wybór widocznie masz taką potrzebę i ochotę ... ;:63 Ale czasem trzeba i zwolnić ... ;:131
Pachnąco masz już w ogrodzie ..u mnie też zapachniały hiacynty ... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,Twoja wyobraźnia taka jak moja,a ta sasanka to Papageno ,kolor taki nietypowy dla sasanek ,ale mnie się podoba bo jest inny,pozdrawiam i pięknych dni życzę ;:196

Alu,mój narcyz ma 3 lata i zawsze kwitną 2 kwiatki,ale na razie się nie zmienia,one mogą zanikać ,albo je coś zje,a jak się nazywa to nie wiem ,bo wtedy nie zachowywałam nazw,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,ogrzewanie w ogrodzie to i Ty zapewne teraz masz ,bo ciepło ,chociaż tak wiało niebotycznie ,a po południu trzeba było ubrać kurtkę ,bo jakieś ochłodzenie przyszło ,ja cały dzień w ogrodzie,już mi się nie chce ;:306 ,sucho jest bardzo ,ale nie chciałam deszczu ,bo było by po pracy,więc wieczór podlewałam nowe nasadzenia ,wydawało mi się ,że też masz takie narcyzy majtkowe,posiałaś te warzywka?,dobrej nocki i buziaczki dla ciebie ;:196

Aniu,taka hecna ta piwonia ;:306 różowa sasanka to Papageno,bardzo fajny ma kolor,pozdrawiam :wit ;:168

Marzenko,pomału roślinki zakwitają ,chociaż ja mam mało wiosennych,ale zaraz będzie lepiej ,bo coraz więcej kwiatuszków będzie kwitło,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:168

Helenko,czasem trzeba więcej popracować,niektóre prymulki też mam jeszcze w pączkach,wiosna jest fajna ,ale taki ogrom pracy ,że nie do pokonania,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Maryniu,zasuwam ,pewnie do jesieni zdążę ;:306 ,to prawda,że nie umiem nic nie robić ,ale czasem chyba przesadzam, ciągle coś wymyślam ,żeby się chyba narobić ;:306 ,zapach hiacyntów uwielbiam ,a jak sie podleje ,to ta nagrzana ziemia też tak pięknie pachnie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu część posiałam w skrzyniach, warzywnik skopałam i miałam wejść z glebogryzarką ale wiało mroźne powietrze i poszłam do tunelu. Wysiała mnóstwo nasion kwiatków i przesadzałam siewki a trochę wsadziłam na próbę w glebę i zobaczymy? Tera idę spać bo jutro raniutko pobudka! Dobrej i spokojnej nocy i buziaczki zostawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marta,

wpisuję się, żeby mi już Twój wątek nie uciekł.

Czy Tobie nic nie podgryza twoich hiacyntów? Bardzo ładnie Ci kwitną i mają ładne otoczenie. ;:333

Widzę u Ciebie tę śliczną wiśnię wczesną, którą i ja sobie kupiłam w zeszłym roku, u mnie kwiatuszki jeszcze nie takie rozwinięte.

Fajna ta piwonia Fan Tan, nie widziałam takiej nigdzie na żywo.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu zachwyciłam się cudnymi hiacyntami. ;:167
Pięknie wyglądają rośliny posadzone w skupieniu. ;:138
U mnie tylko różowe zostały, te paskudy wyżarły. :(
Miłego dnia. ;:196