A w planach był tylko trawnik...
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: A w planach był tylko trawnik...
Tak, ja też myślę, że to Kiku Shidare Zakura. Piękny, duży okaz 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę zaopatrzenie w ziółka.
Kasiu!
Tu się pochwalę, że czerwoną bazylię, zresztą zieloną też, sama wysiałam i mam dużo siewek.
Część już przepikowana i bardzo ładnie rosną. 

Tu się pochwalę, że czerwoną bazylię, zresztą zieloną też, sama wysiałam i mam dużo siewek.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Kasiu, wiśnia japońska wyjątkowo piękna
A jej zdjęcie po zachodzie słońca zjawiskowe
U mnie tulipany Queen of Night jakoś się nie spieszą. Ledwie co raczyły pokazać nieco swojego ciemnego koloru. Liczę, że za dwa, trzy dni przy ciepłej pogodzie wreszcie zaszczycą mnie pełnią kwitnienia.

U mnie tulipany Queen of Night jakoś się nie spieszą. Ledwie co raczyły pokazać nieco swojego ciemnego koloru. Liczę, że za dwa, trzy dni przy ciepłej pogodzie wreszcie zaszczycą mnie pełnią kwitnienia.
Moniko dzięki za potwierdzenie odmiany.
Lucynko zazdraszczam tych siewów, może kiedyś spróbuję, jak już wymyślę metodę na kocura
Dorotko dla Ciebie moje Queen of the night" wraz z białymi gigantami.

Tulipany wreszcie pokazały swoją urodę.

Strzępiaste cudo

Angelique- coś pięknego!

clematis Ballet Skirt czaruje obfitością kwitnienia

i niespodzianka- smardze, całe 3 sztuki

Lucynko zazdraszczam tych siewów, może kiedyś spróbuję, jak już wymyślę metodę na kocura

Dorotko dla Ciebie moje Queen of the night" wraz z białymi gigantami.

Tulipany wreszcie pokazały swoją urodę.

Strzępiaste cudo

Angelique- coś pięknego!

clematis Ballet Skirt czaruje obfitością kwitnienia

i niespodzianka- smardze, całe 3 sztuki

Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Kasia
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Kurcze a ja się zastanawiałam co to za grzyby urosły mi w ogrodzie. Teraz już wiem. Dzięki.
A ten potargany tulipanek piękny.
A ten potargany tulipanek piękny.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku wyjątkowy urodzaj na te grzyby. Wszędzie słychać: smardze, smardze, smardze. Mam dwa 

Dorotko potargany cudny, ale posadziłam 7 a wyrosły aż 2
Szał normalnie.
Iwonko ja też pierwszy raz zobaczyłam tego cudaka w tym roku.
Uprzejmie donoszę, że moja niezawodna Regensberg ma już pączki!
Bonica za to ma focha i jako jedyna z moich róż nie ma ani listeczka. Gałązki ma zielone i nie wiem co o tym myśleć...
W porównaniu z Aleksandrem Mc Kenzie, który ma już ponad 20 cm przyrosty, wypada słabo.

Iwonko ja też pierwszy raz zobaczyłam tego cudaka w tym roku.
Uprzejmie donoszę, że moja niezawodna Regensberg ma już pączki!

Bonica za to ma focha i jako jedyna z moich róż nie ma ani listeczka. Gałązki ma zielone i nie wiem co o tym myśleć...
W porównaniu z Aleksandrem Mc Kenzie, który ma już ponad 20 cm przyrosty, wypada słabo.
Kasia
Kasia
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasiu wiśnia cudowna.Miałam taką zaszczepioną na pieńku w formie płaczącej ale ze trzy lata temu mi zmarzła-szkoda bo bardzo była dekoracyjna.
Tulipanki piękne i takie dorodne.
Tulipanki piękne i takie dorodne.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Kasiu, warto było czekać na tulipany, pięknie.
Na Angelique nie mogę się napatrzeć - u mnie ta odmiana strzeliła focha - 2 kwiatki na 8 cebul. Queeny miałam również zestawione z białymi, ale obydwie odmiany poległy z powodu fuzariozy. Bardzo ładne te pełne, strzępiaste.
Na Angelique nie mogę się napatrzeć - u mnie ta odmiana strzeliła focha - 2 kwiatki na 8 cebul. Queeny miałam również zestawione z białymi, ale obydwie odmiany poległy z powodu fuzariozy. Bardzo ładne te pełne, strzępiaste.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jolu, tulipanki u mnie mają miejsce zaraz po różach, a tuż przed hortensjami.
Aniu u mnie też niektóre odmiany słabo się spisały, ale Angelique podbiła moje serce- zarówno urodą jak i wigorem- zakwitło 7 na 7 posadzonych.
rododendron za chwileczkę startuje

Clematis Albina Plena kwiatów ma sporo, ale podziwiać trzeba padając na kolana, na razie jest niewielki.

Zapączkowana i niezawodna Regensberg

I piękna nawet przed kwitnieniem Parole

Kupiłam białą ostróżkę-chyba. Stał sobie na targu pan i miał taką dużą, i ładną, i po 6 zł, i chyba białą, no grzech było nie kupić, prawda?
Aniu u mnie też niektóre odmiany słabo się spisały, ale Angelique podbiła moje serce- zarówno urodą jak i wigorem- zakwitło 7 na 7 posadzonych.
rododendron za chwileczkę startuje

Clematis Albina Plena kwiatów ma sporo, ale podziwiać trzeba padając na kolana, na razie jest niewielki.

Zapączkowana i niezawodna Regensberg

I piękna nawet przed kwitnieniem Parole

Kupiłam białą ostróżkę-chyba. Stał sobie na targu pan i miał taką dużą, i ładną, i po 6 zł, i chyba białą, no grzech było nie kupić, prawda?
Kasia
Kasia
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Kasiu. Boskie tulipany masz a Albina Plena to marzy mi się od jakiegoś czasu tylko nie mogę znaleźć jej miejscówki
. Jak tylko znajdę na pewno kupię bo jest urocza. Pączków na różach zazdroszczę bo moje to młodziki i pewnie szału nie będzie no ale trzeba być cierpliwym
. Biała ostróżka
, świetny zakup. Mam nadzieję, że faktycznie będzie biała
. Szkoda, że u mnie nie mają takich ciekawych roślinek
. Pozdrawiam
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny powojnik, Kasiu!
Rododendron ma takie wypasione pąki!
Miałam kiedyś cztery rododendrony, ostał mi się jeno jeden , który też już dogorywa.
Cuś ony mnie nie lubią.
A może to nie ich wina, jeno moja ..... aha!

Rododendron ma takie wypasione pąki!

Miałam kiedyś cztery rododendrony, ostał mi się jeno jeden , który też już dogorywa.

Cuś ony mnie nie lubią.

- Rybak1
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 maja 2016, o 15:46
Wysiewałem na wiosnę nową trawę na części ogródka i jestem bardzo niezadowolony bo ma jakiś bardzo żółty odcień. Albo to taka odmiana, albo brakuje azotu, chociaż to też dziwne bo stosowałem nawóz podczas siania w proporcjach azot, potas oraz fosfor 6:4:2 tak jak radzą też w tym poradniku http://poradnikogrodniczy.pl/sposob-na- ... rawnik.php a mimo to ciągle jest żółty. Nie chcę przesadzić, bo przenawożenie może popalić całkowicie.
Co jeszcze może być przyczyną żółtej trawy?
Co jeszcze może być przyczyną żółtej trawy?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu przybiegłam podziwiać tulipany,
u mnie już prawie przekwitły. Albina Plena ma przepiękne kwiatki, przyjdzie pora, że da się sfotografować z normalnej pozycji.
Ostróżki zazdroszczę,
moje z kapersów nie odżyły. 

Ewelinko moje różane młodziaki też nie mają jeszcze pączków, wiele z nich ma dopiero pierwsze listki. Za to zasadzony w ubiegłym roku Louise Odier ma pączków co niemiara. Już się nie mogę doczekać kwitnienia.
Lucynko ja też nie mam warunków odpowiednich dla różaneczników, bo u mnie glina o obojętnym pH. Mam dwa zastane po poprzednich właścicielach. Przesadziłam do kwaśnego torfu i na razie dają radę.
Rybak- (nie wiem jak masz na imię) w temacie trawników nie jestem ekspertem może spróbuj na wątkach dotyczących trawników.
Soniu Albina plena jest urocza, polecam gorąco. Moje ubiegłoroczne ostróżki też nie przeżyły zimy- oskarżam o to nornice, które robiły pod nimi korytarze non stop. Po dzisiejszej burzy moje tulipany już nie wyglądają ciekawie.
Lucynko ja też nie mam warunków odpowiednich dla różaneczników, bo u mnie glina o obojętnym pH. Mam dwa zastane po poprzednich właścicielach. Przesadziłam do kwaśnego torfu i na razie dają radę.
Rybak- (nie wiem jak masz na imię) w temacie trawników nie jestem ekspertem może spróbuj na wątkach dotyczących trawników.
Soniu Albina plena jest urocza, polecam gorąco. Moje ubiegłoroczne ostróżki też nie przeżyły zimy- oskarżam o to nornice, które robiły pod nimi korytarze non stop. Po dzisiejszej burzy moje tulipany już nie wyglądają ciekawie.

Kasia
Kasia