Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Moni, pięknie!! ;:3
Podłoga w altanie poprzetykana roślinami wygląda rewelacyjnie. Super kolor szafirków (Valerie Finis ?) Białe cebulowe u Ciebie to strzał w dziesiątkę. Pięknie się odcinają od ciemnej zieleni cisów. Ile Ty już donic obsadziłaś. ;:173
Czy te ciemne trzy kule to cisowe?
Ja w tym roku po raz pierwszy mam narcyzy Thalia i jestem z nich mega zadowolona. Delikatne w wyrazie i czysto białe od samego początku.
Pozdrawiam
Ewa
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja na swój ogród mówię wichrowy dół :;230 dlatego tak mnie zaciekawił tytuł twojego wątku. Wiatry u mnie straszne a wzgórza nie ma wręcz przeciwnie. Piękne są te białe tulipanki u mnie na działce nie mogłabym tyle wsadzić nie chciałabym terroryzować innych domowników tym kolorem ( nikt oprócz mnie nie lubi białych kwiatków)
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Pięknie u Ciebie ;:138
Amanogawę również mam i jestem nią zachwycona :D
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Elegancka wiosna w eleganckim ogrodzie. Śliczne tulipany ;:333 Co roku obiecuję sobie kupić wiśnię ozdobną, ale koniecznie z bordowymi liśćmi. Jak jadę, po drodze, widzę wjazd do jakiegoś domu obsadzony po obu stronach wiśniami ozdobnymi...cudny widoczek.
Awatar użytkownika
-Neo-
50p
50p
Od: 26 maja 2011, o 00:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamienne płyty poprzetykane poduszkami roślin skalnych i drzewa wiśniowe piękne ;:215 Ja poluję na morelę japońską 'matsubara red' ale zdobycie jej to mission impossible :? Sądząc po widoczkach ze zdjęć przypuszczam, że pochodzimy chyba z tych samych stron? ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wiosna i całościowo i w odcinkach jest u ciebie zjawiskowa. Te floksy w kamieniu rozkładają mnie na łopatki. No zgapię bo nie wytrzymam :;230 Zaraz kopiuję do ulubionych ;:167
Amanogawę sobie wiosną nabyłam ale kiedy będzie tak cudna jak twoja...cierpliwość wystawiona na próbę. Amanogawę trochę korygujesz? czy tak równo rośnie. Bo mam taki jeden pęd na bok rosnący i chyba go skrócę po kwitnieniu.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ha, Moni, Ania ma rację - nie ułatwiłaś mi zdroworozsądkowego podejścia do zakupu Amanogawy :;230
Uwielbiam Twoje floksy między kamieniami ;:167 Szkoda, że nie mam kamieni :( Właśnie przeczytałam ostatnie zdanie i pomyślałam sobie:"co ja klicę??? kamieni mam aż w nadmiarze :twisted: Tylko nie takich "chodnikowych"...
Wiosenny ogród przedstawia się rewelacyjnie ;:180 Tulipany ;:167 Czyżbym widziała nową rzeźbę? Jakiś chłopczyk czy amorek z doniczką?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moni,mnie też interesuje tak jak Jolę czy Amanogawę przycinasz,bo mnie ręce świerzbiły żeby ją skrócić ale się opanowałam.Może niepotrzebnie. Kanzan przycięłam i na dobre jej wyszło.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewazawady pisze:Moni, pięknie!! ;:3
Podłoga w altanie poprzetykana roślinami wygląda rewelacyjnie. Super kolor szafirków (Valerie Finis ?) Białe cebulowe u Ciebie to strzał w dziesiątkę. Pięknie się odcinają od ciemnej zieleni cisów. Ile Ty już donic obsadziłaś. ;:173
Czy te ciemne trzy kule to cisowe?
Ja w tym roku po raz pierwszy mam narcyzy Thalia i jestem z nich mega zadowolona. Delikatne w wyrazie i czysto białe od samego początku.
Tak, Ewciu, to szafirki Valerie-bardzo je lubię, rozmnażam i sadzę gdzie mogę.
Kule o ciemniejszym zabarwieniu są cisowe . Mam ich tylko 6 niestety, a reszta z bukszpanu. Pisze niestety, bo chciałbym wszystkie z cisa-są dużo ładniejsze, a przy tym nie chorują jak bukszpan. Moje kule mają już kilka lat, są gęste, bardzo ładne. Szkoda, że już nie spotkałam takich. Formowanie od podstaw trwałoby teraz długo, ale może warto?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon24 pisze:Ja na swój ogród mówię wichrowy dół :;230 dlatego tak mnie zaciekawił tytuł twojego wątku. Wiatry u mnie straszne a wzgórza nie ma wręcz przeciwnie. Piękne są te białe tulipanki u mnie na działce nie mogłabym tyle wsadzić nie chciałabym terroryzować innych domowników tym kolorem ( nikt oprócz mnie nie lubi białych kwiatków)
U mnie nie ma problemu z akceptacja bieli :D . Każdemu się podoba.

-- Śr 06 maja 2015 17:51 --
misia pisze:Pięknie u Ciebie ;:138
Amanogawę również mam i jestem nią zachwycona :D
Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI pisze:Elegancka wiosna w eleganckim ogrodzie. Śliczne tulipany ;:333 Co roku obiecuję sobie kupić wiśnię ozdobną, ale koniecznie z bordowymi liśćmi. Jak jadę, po drodze, widzę wjazd do jakiegoś domu obsadzony po obu stronach wiśniami ozdobnymi...cudny widoczek.
Co za mile słowa ;:131

Co do wiśni, proponuje zakup tej Royal Burgundy-jest naprawdę bardzo ładna na żywo.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, pomogłaś mi rozszyfrować zagadkowe drzewko u sąsiadów. Okazuje się, że mają Amanogawę. Matulu, jak to wygląda na żywo.. cudeńko ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

-Neo- pisze:Kamienne płyty poprzetykane poduszkami roślin skalnych i drzewa wiśniowe piękne ;:215 Ja poluję na morelę japońską 'matsubara red' ale zdobycie jej to mission impossible :? Sądząc po widoczkach ze zdjęć przypuszczam, że pochodzimy chyba z tych samych stron? ;:333
Muszę pooglądać tę morelę - z pewnością ciekawa. Może i ja na nią zachoruję?
Być może, że to ta sama cześć małopolski, choć czasami krajobrazy bywają podobne ;)
W której części mieszkasz? Ja na pograniczu Śląska i Małopolski.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:Wiosna i całościowo i w odcinkach jest u ciebie zjawiskowa. Te floksy w kamieniu rozkładają mnie na łopatki. No zgapię bo nie wytrzymam :;230 Zaraz kopiuję do ulubionych ;:167
Amanogawę sobie wiosną nabyłam ale kiedy będzie tak cudna jak twoja...cierpliwość wystawiona na próbę. Amanogawę trochę korygujesz? czy tak równo rośnie. Bo mam taki jeden pęd na bok rosnący i chyba go skrócę po kwitnieniu.
Zgapiaj, proszę bardzo ;:306
Amanogawy nie koryguję, nie ma potrzeby, ale mam jeszcze drugą,szczepioną chyba na innej podkładce, bo rośnie znacznie szybciej i ta druga chyba będzie cięta.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Ha, Moni, Ania ma rację - nie ułatwiłaś mi zdroworozsądkowego podejścia do zakupu Amanogawy :;230
Uwielbiam Twoje floksy między kamieniami ;:167 Szkoda, że nie mam kamieni :( Właśnie przeczytałam ostatnie zdanie i pomyślałam sobie:"co ja klicę??? kamieni mam aż w nadmiarze :twisted: Tylko nie takich "chodnikowych"...
Wiosenny ogród przedstawia się rewelacyjnie ;:180 Tulipany ;:167 Czyżbym widziała nową rzeźbę? Jakiś chłopczyk czy amorek z doniczką?
Amanogawę trzeba mieć :D
Na wiosnę to wspaniała ozdoba ogrodu ;:108
Moje kamienie to jakiś rodzaj piaskowca - jest bardzo dekoracyjny.
Amorek jest juz od wielu lat, ale jakoś mało go fotografuję i zapewne nie zwróciłaś uwagi. Niezbyt przepadam za ta figurka, ale juz jest, to niech będzie.

-- Śr 06 maja 2015 18:14 --
Georginia pisze:Moni,mnie też interesuje tak jak Jolę czy Amanogawę przycinasz,bo mnie ręce świerzbiły żeby ją skrócić ale się opanowałam.Może niepotrzebnie. Kanzan przycięłam i na dobre jej wyszło.
Nie, Aluś, nie obcinam ;:185
Cieszę się, że piszesz swoją opinię o cięciu wiśni. Muszę to zrobić z drugą Amanogawą, która tego wymaga. Kiedy cięlas? Wiosna?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”