Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Kompost- przepraszam nie wiem jak masz na imię - z tego zdjęcia trudno cokolwiek powiedzieć. Może masz jakieś lepsze, poszukaj to będziemy myśleć. Wstawię Ci kilka zdjęć mojej i porównaj.

Obrazek Obrazek ,[/url] Obrazek Obrazek ,
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko, to jest wschodnia strona, zacisznie, więc idealnie nadaje się na letni kącik kawowy. Mam nadzieję, że wystarczy co drugą różę zabrać i będzie ok. Przy tych rozmiarach, nawet tego się nie zauważy :D Przynajmniej tak mi się wydaje. Już teraz wiem, że Reine des Violettes też muszę po jednej z każdej strony zabrać, bo się zrobiły po 2-ch sezonach szerokie krzaczory.

-- 26 lut 2015, o 10:34 --

Tolinko, to jest wschodnia strona, zacisznie, więc idealnie nadaje się na letni kącik kawowy. Mam nadzieję, że wystarczy co drugą różę zabrać i będzie ok. Przy tych rozmiarach, nawet tego się nie zauważy :D Przynajmniej tak mi się wydaje. Już teraz wiem, że Reine des Violettes też muszę po jednej z każdej strony zabrać, bo się zrobiły po 2-ch sezonach szerokie krzaczory.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale te tawułki ślicznie wkomponowane ;:oj ja mam tylko dwie bordową mini i dużą rózową i czuje że mało ;:14 tylko gdzie znejde miejsce :(
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati ja bardzo lubię tę białą, ona jest taka zwiewna, delikatna :) Miałam też bordową, jak się przypatrzysz tej białej to jedną gałązkę jeszcze widać, ale biała okazała się silniejsza i bordową zamordowała ;:224 , Prawo buszu ;:108

Miejsce zawsze znajdziesz Mati, ogród niby nie z gumy, a jak chcesz to wciśniesz ;:oj . Zawsze, coś wypadnie, coś nie będzie pasowało, na pewno już to wiesz., :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Moje tawułki w ubiegłym roku były bardzo marne, a tu takie ślicznotki. A więc, dam im jeszcze szansę, zostawiam do lata!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Moja droga dziękuję Ci za ten wspaniały letni spacer. Faktycznie pogoda dzisiaj deszczowa. Jeśli możesz to tam, gdzie znasz odmiany to podpisuj zdjęcia :). Łatwiej będzie komentować. Zwłaszcza róże. Czy masz może Charlotte? Jedna z wstawionych różyc trochę mi ją przypomina, aczkolwiek nie jestem pewna bo słabo widać płatki. Nie ma chyba typowych dla niej szpiczastych końcówek?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu tawułki lubią wilgotna ziemię, szczególnie w okresie kwitnienia. U mnie mają dobrze, bo ziemię mam raczej ciężką, dobrze trzymającą wilgoć, często aż za dużo wilgoci :D Lepiej rosna te, które mają trochę cienia.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu już Ci podpowiadam ;:108 . Różyczki o którą pytasz nie mam

3 - Geisha,
5 -G.Thomas
9 - Kronenbourg
10 - LD Braithwaite i Munstead Wood
11 - Bremer Stadtmusikanten
12 - Garden of Roses
13 i dwie ostatniue to nn-ki
15 Mrs J.Laing
18 Peace
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy cudne kociaki ;:167 To pewnie persy szyldkretowe? Miałam kotkę Danae rasy pers szynszyla, ale odeszła (była już mocno wiekowa). Ostrzę sobie pazurki na jakieś nowe kocie futerko i ciągle zmieniam koncepcję...
Tawułki są bardzo wdzięczne i najlepiej prezentują się w grupie ;:108 Też z własnego chowu?
Kompost
200p
200p
Od: 9 lut 2015, o 15:26

Post »

Daysy- niestety mam tylko takie fotki, jakie przesłałem :)
Skoro nie da się zidentyfikować moich róż, to poczekam do kwitnienia ;:3

Łukasz
Ogród biodynamiczny na kompoście

Moja wyspa na prerii
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Świetny energetyczny spacer. Pochodziłam sobie kilka razy tam i z powrotem i wcale się nie zmęczyłam, bo spacer z takimi widokami nigdy nie męczy.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi, to są koty rasy Neva Masquerade, koty o wyjatkowo łagodnym charakterze, bardzo towarzyskie, źle znoszące samotność. Bardzo przywiązują się do człowieka. Można polecić spokojnie osobom, które mają małe dzieci. Kiedyś też miałam persiczkę/szylkret z białym/, ale też odeszła mając 18 lat - piękny wiek, jak dla kota.

Łukaszu
, niestety nie widać na zdjęciu kwiatu, a z pokroju krzewu trudno coś powiedzieć. Poczekamy, to juz przeciez niedługo i będą nowe kwiaty, wówczas porównamy. Tak w ogóle to witam Cię w moim wątku i zapraszam do odwiedzin ;:108

Lucynko jutro zapraszam na sierpniowy spacer, tylko muszę wybrać, które fotki wstawić, bo jest tyle tego, że trudno się zdecydować. Też nigdy nie jestem zmęczona spacerując po ogrodzie, parku czy lesie ;:108

Oczywiście na spacerek zapraszam wszystkich ;:108 ;:108 całym ;:167 :wit
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Dzięki, na pewno się wybiorę i to niezależnie od pogody :;230. Jeżeli chodzi o różę ,którą wstawił u Ciebie Łukasz jestem niemal na 100 % pewna ,że to. New Dawn .
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jeżeli chodzi o Reine des Violetes ,to bardzo wigorna róża u mnie po dwóch sezonach ,to było takie krzaczysko,że jesienią musiałam jej zmienić miejsce,bo rosła przy ścieżce i każdego zaczepiała ;:306
Nevady i Małgorzatki nie mam ale jak dziewczyny piszą że wielkie rosną to nie będziesz miała wyjścia jak tylko rozsadzić ,bo miejsce na kawkę musi być ;:215
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
Dziękuję za przeurocze fotki przecudnego Gasperka :D Pokazałaś piękne róże Rhapsody in Blue. Bardzo podoba mi się również Nevada i M.Hilling . Czy są trudne w uprawie. Mam bardzo słoneczne miejsce i trochę suche czy poradziły by sobie tam ?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”