Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Jolu, a wysiałaś werbenkę na rabacie?
Ja nigdy w domu nie sieję. Szkoda czasu i zachodu.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, Aprilku!
Widzę, że z Ciebie taki sam narciarz jak ze mnie :;230. Fajnie byłoby razem posiedzieć na stoku z Aperolem w garści ;:170.
Stanowczo jednak wolę szusować wśród rabatek... ;:224.
Ale teraz jestem zła, że tyle śmiecia wszelakiego po zimie jest w ogrodzie :evil:.
Pogoda na szczęście dobra, więc nie ma na co czekać - trzeba sprzątać!

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz wiem dlaczego zima mi nie przeszkadza ;:306 Kocham narty ;:138
Ten roztrzepany złocień bardzo mi się podobał. Jak Ci wyjdzie to uśmiechnę się o nasiona.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Moje Futro czuje wiosnę ;:306 Ciągle mi grzebie w wazonie z tulipanami ;:224

Obrazek

Obrazek

Ja też już mam wielkie plany na weekend, tak wielkie że nie będę wiedziała od czego zacząć :;230 Oby pogoda dopisała ;:3

AnaAn, z grypą nie ma żartów, nawet nie próbuj za wcześnie się wietrzyć. W ten sposób mój M nabawił się zapalenia płuc. Póki co luty, zdążysz jeszcze posprzątać, a cięcie róż to jeszcze ze trzy tygodnie...chyba.
Życzę zdrowia ;:196

Majeczko, to było do śmiechu ;:108 Mamy wszyscy nadzieję że nie znikniesz i będziesz pomagała w rozmieszczaniu róż na rabatkach. Ja zdecydowanie się piszę o takie porady. Na razie sama siedzę i tworzę, a jak stworzę to dam do konsultacji ;:333 Jeżeli znajdziesz dla mnie chwilkę ;:180

Dorotko, niedługo twój stan posiadania się zmieni i już od stycznia zaczniesz myśleć od czego by tu zacząć ;:306 Ja sobie założyłam zeszyt, żeby się nie pogubić lub o czymś nie zapomnieć. W ten sposób znalazłam jeszcze dwa powojniki które powinnam ciapnąć: Błękitny Anioł i Huldine. Bez zeszytu to ścięłam Summer Snow ;:223 Była potem znaczna różnica między tym nie ciętym a tym, którego zahaczyłam sekatorem ;:191

Gosiaczku, werbena na rabacie oczywiście też wysiana. Ale ona mi bardzo późno wtedy kwitnie. Więc postanowiłam zrobić eksperyment i kilka siewek przyśpieszyć. Co innego bym teraz w tygodniu robiła? Tyle radości z ogródka na parapetach ;:170

Jagi, narciarz, to za dużo powiedziane...uczestnik na stoku - zdecydowanie bardziej pasuje i nie precyzuje czy jadę czy utwardzam zadkiem podłoże :twisted:
Aperol Spritz _słynny włoski drink na bazie Prosecco i Aperola. No częstujesz mnie czymś czego nie znam, tyle wyczytałam w internecie. Chętnie bym spróbowała, nawet poświęciłabym się i wdrapała na ten stok dla takiego towarzystwa ;:180
Ale tak jak piszesz, szusowanie wśród rabatek zdecydowanie też bardziej mi leży ;:170
Życzę owocnej pracy w weekend :wit

Nena, czyżbyśmy znalazły instruktora narciarskiego ;:oj Fajny byłby taki wspólny wypad na narty. Tematów do rozmowy pewnie by nie zabrakło ;:304
To złocienia już ci wyślę, po co tracić sezon. Porównamy komu lepiej się udadzą wschody ;:63

W oczekiwaniu na wiosnę

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale piękny kot ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Futro też tęskni za wiosną, nie ma się co dziwić. Takie zabawne jest to jej zainteresowanie tulipanami :lol: . Jest prze uroczna.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba bawił się tym światełkiem :;230 .
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Joluś, góry wyglądają podobnie do tego, co widzę codziennie za oknem :D Ciocia mojego eMa, wiekowa, całe życie na nizinach, mówiła: "i coż Wy tu za widoki macie? Ciągle mnie w kościach łupie, bo nie wiadomo czy to góry, czy to chmury! :;230
Dziękuję za gotowość podzielenia się funkią ;:196 Nie stresuj się, jak sadzonka mała, to lepiej jej nie ruszać. Znalazłam podobną, zerknij czy taka jak Twoja: http://funkia.pl/fortunei-albopicta-funkia-p-121.html
Jolu, Ty twierdzisz, że z pamięcią nie bardzo, bo nie pamiętasz, co ja zamówiłam. To co ja mam powiedzieć? Też nie pamiętam :;230 :;230
Serio, jest ich tyle, że kręci mi się które, gdzie i po co ;:306
Plany weekendowe masz ambitne :D Zazdroszczę. U mnie nici z robót ogrodowych ;:145
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będzie futerko wypuszczała do ogrodu?
Ja bym się bała. Moja siostra nie pozwala w ogóle wychodzić swojemu.
Mam nadzieję, że nie wyrwałaś starej werbeny.
Tylko obetnij gałązki. Przy takiej zimie powinna odbić
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Futerko cudności ! Moje wychodzą jedynie na tył ogródka, ale wysoko ogrodzonego, więc są jak w dużej klatce ;:306
Nie wiem tylko jak sobie poradzę na działce, bo wypuszczać ich na żywioł nie mogę - zbyt duża przestrzeń i myśliwi kłusujący na kaczki ... ;:223
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Margo2 pisze: Mam nadzieję, że nie wyrwałaś starej werbeny.
Tylko obetnij gałązki. Przy takiej zimie powinna odbić
Ożesz, ale mnie coś dzisiaj powstrzymało, żeby nie wyrywać starych badyli werbeny. Zostawiłam to sobie na jutro, a tu czytam, że może odbić.
Że też Gosiu ty u mnie tego nie napisałaś. Całe szczęście, że tu do Joli zajrzałam. :roll:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Moje w zeszłym roku odbiły ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, ale nic nie pisałaś o werbenach to ja się nie odzywałam :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że się całkiem nieźle gościcie ;:4 To bardzo fajnie ;:108 Gospodyni co prawda daje ciała ale musi zarabiać na zielone :mrgreen:
To szybciutko odpowiedzi, choć pewnie już częściowo nieaktualne :oops:

Alania, Pashmina -Madziu dziękuję w imieniu Shelby, dla Was rozmarzone spojrzenie

Obrazek

Dorotko, jakie światełka ;:202 no nie jarzę.... ;:306
Obrazek Aaaaa, o te na podłodze ci chodziło :;230

Elwi, spokojnie i bez paniki. Funkia pokaże kły to będziemy się martwić. Zawsze coś się uskubie. Pierwszeństwo ma oczywiście Wanda, ale myślę że dla ciebie też się coś urwie. Wczoraj poczytałam o dzieleniu host więc jestem fachowcem :;230 gotowym do pracy.
A ta Albopicta jednak inna trochę...
Weekend był pracowity, posadziłam kolejne dwa duże cisy i wykopałam dołki na cztery róże. Oprócz tego pocięłam rozchodniki i marcinki.
Co ciekawe, dziś w Warszawie zima.....Takie cyknęłam telefonem z auta w trakcie jazdy...

Obrazek

Obrazek
Strach się bać, ale to chyba już ostatnie podrygi.

Gosiaczku, Futerko samo sobie zmyka do ogrodu. Wystarczy nie dopilnować. Wczoraj wieczorem M znalazł ją w budzie z psami ;:306
Generalnie wychodzi czasem na smyczy, dłuuuugaśnej ale widać jej to nie wystarcza. Szkoda byłoby mi ją stracić. Raczej dom, to jej świat.
Starej werbeny nie wyrwałam, liczę że może odbije. Pamiętam jak mnie w zeszłym roku szkoliłaś ;:196

Marysiu ;:cm Ty już wiesz za co.
No z Futrami kłopot z tym wypuszczaniem, jak pisałam Gosi, staram się w domu trzymać ale różnie to wychodzi. Ty masz dwa więc czujność za dwoje potrzebna.
A na działce myślałaś o tym niewidzialnym ogrodzeniu. I co? nie sprawdza się? Ja mam takie dla psów na część ogrodu i jest ok.

Wando, dobrze że nie wyrwałaś werbeny. Po tak słabej zimie szanse są spore.

Żeby nie było że tylko Futra i zima to na osłodę Old Port

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Aprilku!
Ech, te skośne kocie oczy ;:170. Majstersztyk Stwórcy!!!
I najlepszy zestaw - kot i roza ;:333.
Mówcie sobie, co chcecie, ale taki bogaty kwiat, nie skąpiący płatków - to jest to!
Wszystko mi się podoba (wyjąwszy zimę ;:222).

Słońca i pogody - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”