Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Wandziu o tak woda dla róż zbawienna ;:333 Królowa moja nie powala ilością kwiatów ;:224
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem tylko co masz Aniu na myśli pisząc o piórkach w przypadku Morning Light. Jeśli liście to Ok, bo jeśli kłosy, to... one bardzo rzadko zakwitają :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko chodzi mi o liście :uszy
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu, z prawdziwą przyjemnością przeczytałam Twój wątek. Szalejesz z Artemisem - pięknie go fotografujesz i pięknie Ci kwitnie.
Trawa z rożą to niezły duecik, szczególnie teraz byłoby fajnie je mieć, bo zakryłaby pędy róż pozbawione liści.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, jak zobaczyłam twoją Queen of Sweden to normalnie padłam. Moja, fakt faktem kwitnie praktycznie nieprzerwanie od czerwca ale kwiaty ma raczej takie skromne..za to ta twoja..ech, robi mi nadzieję na to co może być za rok. Bardzo fajny duecik: róża z trawą, tylko jak wybrać tą odpowiednią (trawę)..jestem totalnie zielona w tym temacie, a słyszałam/czytałam, że są odmiany które posadzisz raz a potem masz wszędzie :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

nifredil pisze: ...słyszałam/czytałam, że są odmiany które posadzisz raz a potem masz wszędzie :lol:
No to ja sprowadziłam, taką właśnie trawę do siebie. W trzy miesiące rozpanoszyła się bardzo. Na wiosnę, a może jeszcze teraz przed zimą, muszę ją wziąć ostro w ryzy. ;:131
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ja mam takie szczęście, że właśnie taką trawę bym do siebie wsadziła, co to wszędzie rośnie i "doskonale zimuje" ;:306
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, piękne trawy nabyłaś, one do wszystkich roślin pasują, a z różami to już poezja :wink:
Róże u Ciebie nadal mają się dobrze, jejku jak miło popatrzeć na kwitnące jeszcze w pełni rośliny w połowie października, zwłaszcza dalie. Pamiętam jak kilka lat temu była wspaniała jesień i dalie kwitły do 1 listopada, może i teraz nam się uda?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu Lions Rose zamawiałam w R.
Twoje królowe pięknie kwitną.
Jubilee Celebration ;:167 Jak tu nie kochać tych angielskich piękności.
A możesz coś napisać o Queen of Sweden? Jak się sprawuje u Ciebie? Rośnie w pełnym ;:3 ....do mnie przyjedzie już niedługo i zastanawiam się jakie miejsce jej przygotować ;:131
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś szarówka za oknem,w końcu to październik,ale liczę jeszcze na ciepłe dni.Czeka mnie wykopanie 6 dołków pod róże,które po 20-tym dojadą.
Do wcześniejszego zamówienia we F kliknęłam jeszcze Lacre,tak ją dziewczyny zachwalają,podoba mi się kolor i płatki tej róży,intryguje mnie ;:224

Ewuś Artemis już przekwitł,ale miał swoje 5 minut szaleństwa,staram się wtedy focić takie cuda ile się da ;:108
Trawy zamówiłam dwa lata temu i tak mi się spodobały,że dokupuję coraz więcej,choć zdaje sobie sprawę,że jak mi się to wszystko rozrośnie to będzie przesadzanie ;:224

Sabinko Queen of Sweden ma wyprostowany pokrój,ładne kwiaty,ale niedużo,raczej skromna jest...
Ostatnio dużo czytam o trawach i już wiem,że trzeba omijać miskanta cukrowego i te trawy,które są ozdobne tylko z liści,czyli te co nie wytwarzają miotełek.Pani ze szkółki tak mi powiedziała ;:108 Ja też obawiam się przemieszczających się traw,mam nadzieję,że dobrze wybrałam ;:333

Aneczko może posadź swoją w wiadrze? Wtedy nie będzie spacerować ;:108

Alana co roku mam inną chorobę,róże,żurawki,jeżówki,hortensje,a teraz trawy... ;:167
Dalie wciąż kwitną i wprowadzają kolorki jesienią co mnie bardzo cieszy :heja Listopad,grudzień,styczeń,a potem krótki luty i wiosna tej myśli się trzymam ;:215

Dorotko królowa rośnie w pełnym słonku,zdrowa jest,a jak ładnie pachnie ;:170 Nie rozkłada się na boki,wyprostowana i zwarta ;:333

W pąkach Winter Lodge,a po lewej w kadrze się nie zmieścił to Chopin

Obrazek

Naparstnica od forumowej koleżanki spora urosła,za rok zobaczę kolorek ;:oj

Obrazek

Miłego dzionka wszystkim:)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Aniu... :wit
Wy to macie dobrze... miejsca w bród i jest gdzie sadzić... ;:224
U mnie ciasnota...
Aniu, jaką różę poleciłabyś do posadzenia w szpalerze... parkową najlepiej.
Ale te popularne (przynajmniej na forum) już mam i w szkółkach już niewiele jest tych których nie mam.... no i nie wiem co wybrać...
Historyczne czy angielki... ;:219
Dodam że szpaler jest przy płocie i "robi" za różany żywopłot... ;:306
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Na pewno trawy będą pięknie u ciebie rosły ;:215
Rozplenice są cudne :roll: , miałam kiedyś ,ale zimy 2011/2012 mi wymarzła i jeden miskant Rotsilber :cry:
Ale ja mieszkam na dalekiej , zimnej północy :wink:

Róże z trawami wyglądają cudnie :roll:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, racja z tymi miesiącami, też tak się pocieszam, a niedługo listopad i grudzień w zasadzie pod znakiem świąt upłyną. A potem to już z górki ;)

Ale zdrowe są Twoje róże, jakie ładne zielone liście, pozazdrościć tylko (traktowałaś je jakimś środkiem?).
Naparstnica aż się prosi o wiosnę i bujną łodygę, ja miesiąc temu sobie skubnęłam troszkę nasion białej naparstnicy u znajomej i mi coneico wzeszło mimo suszy ;:138 (biała odmiana to moja miłość).
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Ja w tym roku zachorowałam na róże ale podejrzewam,że następne w kolejności będą trawy ;:173 Rozplenica już jest na mojej liście zakupów :lol: Wczoraj dostałam sadzonki naparstnicy i zamierzam posadzić je pomiędzy różami,żeby tworzyły fajne tło ;:108
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Annes 77 pisze:Wandziu o tak woda dla róż zbawienna ;:333 Królowa moja nie powala ilością kwiatów ;:224
Ona chyba tak ma. Kwitnie pojedynczymi kwiatami na gałązce. Najważniejsze, że przez cały sezon ;:138
U mnie znów ma pąki, ale pewnie nie zdąży przed zapowiadanymi przymrozkami na następny weekend.
Dodam jeszcze, że miałam uszkodzoną sadzonkę i musiałam odrzucić 2/3, a i tak zbudowała ładny krzaczek.
Druga królowa Anna obsypana jest mnóstwem kwiatów, ale nie tak ładnymi jak u Szwedki. ;:224
Co za trawa rośnie z czekoladką :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”