Ja też mam 4 doniczki. Kupiłam 2 bulwy latem 2 lata temu w markecie. Jedna mi wyrosła... Potem pocięłam tą jedną i mam teraz 4 sztuki. Też już biorą się do życia. Pąki grube, nabrzmiałe.Alenka pisze:na 5 posadzonych bulw już w 4 coś się wyłaniaw jednej już porządny kiełek sterczy
![]()
Ogólnie osmocote to chyba drogie? Przy tylu roślinach, to chyba dużo potrzeba?malgocha1960 pisze:Ja stosuję osmocote o długim działaniu w granulkach przy sadzeniu pod każdą cebulę,potem drugi raz jak wsadzam w docelowe doniczki.W sezonie podlewam czym mam raz na tydzień i wystarcza im.
Ja mam tylko czerwone, ale takie chciałam.. Bo oprócz szałwii, to praktycznie w ogrodzie mam mało czerwieni. Wiosną azalie, a tak poza tym niewiele wydaje mi się... Więc chciałam czerwone. Najwięcej to mam chyba odcieni różowego w ogrodzie, bo takie biskupie petunie, pelargonie, żagwin na skalniakach, na tarasie oleandry itd. A moje ulubione kolory, to żółty i czerwony. Cóż czasem tak bywa.Alenka pisze:to trzymam kciuki za Twojejakie masz kolorki?
ja zamówiłam zwisające-czerwony, biały, pomaranczowy, żółty i różowy
71 cebul?!malgocha1960 pisze: 71 cebul posadzonych,z czeo na dzień dzisiejszy 13 wykiełkowało.
Pomarańczowy stosowałem 1 łyżeczkę od herbaty na 10l. Lałem codziennie, no chyba, że nie trzeba było w ogóle podlewać. Ale moje begonie w zeszłym roku nie miały zbyt dobrze głównie ze względu na co rusz poobłamywane przez psy pędy. W tym roku idą w inne miejsce. notabene własnie dzisiaj poszły do doniczek.Iga33 pisze:amster, a powiedz mi jeszcze masz już wyrobioną dawkę? Ile np. zastosować na 10 l wody?
amster pisze:Pomarańczowy stosowałem 1 łyżeczkę od herbaty na 10l. Lałem codziennie, no chyba, że nie trzeba było w ogóle podlewać. Ale moje begonie w zeszłym roku nie miały zbyt dobrze głównie ze względu na co rusz poobłamywane przez psy pędy. W tym roku idą w inne miejsce. notabene własnie dzisiaj poszły do doniczek.Iga33 pisze:amster, a powiedz mi jeszcze masz już wyrobioną dawkę? Ile np. zastosować na 10 l wody?