Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Agula, melduję, że biała sasanka już przekwitła. :D
Czekam jeszcze by dojrzały na niej (i na tej landrynkowej nasiona) i będę Ci ją szykować do podróży.
Jej nasiona też Ci z nią zapakuję, może zyskasz z nich parę dodatkowych białych maluszków. :uszy

A teraz, czas na odwiedziny Twoich rh. ;:173
Kwitną jak zawsze pięknie?
Niech zgadnę, na pewno tak. :uszy
No to, lecę na wstecznym- oglądać! :heja

:wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robercie faktycznie te wczesne liliowce mają niesamowitą ilość pędów, Mam 2 takie wczesne odmiany, obie niesamowicie zapączkowane..... będzie się działo 8-) :tan

Dorotuś ale mi miło, że pamiętałaś ;:196 Bardzo się cieszę :D
Szukaj czym się mogę Ci zrewanżować :D Jak pamiętasz wszystkie czerwone autka wyplewione, więc odpada :wink: :lol:
Moje rh dopiero szykują się do kwitnienia, niektóre już startują inne jeszcze mają zaciśnięte pąki.... ale już pomalutku się zaczyna :heja
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

Pięknie ;:138 Nacieszysz się jeszcze zapachem lilaka mój już w pełnym rozkwicie . Tak jakoś w tym roku zaczął kwitnąć już pod koniec kwietnia . Ten twój liliowiec ma wierzch płatków ciemniejszy ? Jeśli to Liliowiec Dumortiera , to na takiego poluję od jakiegoś czasu . Jego kwitnienie przypada właśnie na maj :) Mam żółtego który też ma już pąki ale jeszcze poczekam na kwiaty i jest wyższy od Dumortiera . Do dębika jeszcze nie podchodziłam , jakoś nam nie po drodze :wink: Kwitnie ładnie ale wolę oglądać jednak u innych ;:108 Chabry wyglądają obłędnie w większych kępach i lubią moje piaski , nie pamiętam tylko czy mam niebieskiego :oops: Wiem że na pewno kwitnie już różowy :wink: Pełniki wyglądają i dają się fotografować , są jak piękne damy , perfekcyjne ;:215
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie chaberki tylko białe niebieskich się pozbyłam bo mi brak miejsca ...miałam kilka lat a teraz wymieniłam na białe...Liliowiec też już u mnie kwitnąć zaczyna! Dębik śliczniutki ja mam jakiś inny ....Dużo kwitnień już u Ciebie Agnieszko! Piękny mamy czas! :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Wpadam do ciebie nacieszyć oczęta rodusiami ;:oj a tu mi sie zdjęcia nie otwierają, no nic poczekam do jutra
u mnie Goldbuket rozwinął dwa pączusie dodam że pierwszy raz :heja i przymrozek nie dał mi sie nim nacieszyć ;:223
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś Twój liliowiec jest rekordzistą skoro tyle ołówków powypuszczał ;:306 ;:306

uwielbiam te wychodzące ołówki liliowców, potem kwitnienie już jakoś mniej mnie obchodzi ;:306

Dębik ośmiopłatkowy ma chyba..............siedem płatków ;:145 ;:145

ale jest bardzo ładny i delikatny

wszelkie kwitnienia piękne i gęste

gratuluję.

Czy dajesz specjalny nawóz pod liliowce???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Odmiana liliowców w żółtym kolorze to chyba jakaś wcześniejsza odmiana...u mnie na razie tylko liście widać. Aga pełnik kupiłam, siedzi na razie w doniczce...jakie stanowisko lubi, nie wiem gdzie go posadzić:?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu nie mam pojęcia jak ma na imię mój liliowiec.... być może to właśnie ten, o którym wspomniałaś.... ma faktycznie zewnętrze płatków ciemniejsze. Mam też i ten drugi, trochę wyższy, bardziej cytrynowy i wspaniale pachnący. Zaczyna kwitnąć deko później...
Uwielbiam i jeden i drugi, bo najwcześniej kwitną....
Chabry rzeczywiście bardzo dobrze się czują na piaseczkach, ja mam tylko niebieskie , ale choć bardzo chcę, to na inne kolorki już nie mam miejsca.... Bardzo żałuję, bo to piękne kwiaty i bardzo je lubię ...

Maryniu u mnie tylko niebieskie chabry, te najbardziej lubię, inne też chętnie zaprosiłabym do ogródka, ale niestety nie mam kompletnie miejsca...
Zaraz biegnę obejrzeć Twojego dębika, ciekawa go jestem bardzo :D

Uleńko a to pech ze zdjęciami, pewnie zakłócenia z internetem.... mam nadzieję, że już ok :D
Moje rh dopiero zaczynają, dziś wreszcie dotarł do mnie deszcz, więc pewnie troszkę przystopują. Ale gdy tylko będą rozkwitały będę na bieżąco pokazywała :D

Agatko dziękuję ;:196 Faktycznie liliowiec zapowiada wspaniałe kwitnienie.... ten cytrynowy - deko późniejszy-podobnie :D Już się nie mogę doczekać.... jedną z ulubionych kompozycji w moim ogródku jest żółty liliowiec z niebieskimi chabrami.... uwielbiam gdy razem kwitną i bardzo na to czekam :D
Dębik biedaczek zgubił gdzieś płatka...ale ten drugi już ma 8 8-) :lol:

Aniu u mnie większość liliowców jest też późniejsza.... jeszcze nawet nie szykują się do kwitnienia. Mam 2 odmiany bardzo wczesne, które kwitną w maju.... obie żółte, jeden ciemniejszy, drugi jaśniejszy- cytrynowy, który przepięknie pachnie :D
Pełnik lubi wilgotne stanowisko, potrzebuje zasobnej w składniki odżywcze gleby. Lubi słoneczko, ale dobrze się czuje również w półcieniu. Najgorzej reaguje na przesuszenie. Masz młodą roślinkę, więc warto po kwitnieniu ściąć ją nad samą ziemią , to spowoduje, ze pięknie się zagęści i będzie obficie kwitła w przyszłym roku. U mnie warunki ma nienajlepsze, bo u mnie piach i często jest bardzo sucho, ale przystosował się i nieźle sobie radzi....

Póki jeszcze kwitną.... ostatnie tulipanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

.... sasanki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ten liliowiec w/g mnie to Liliowiec Dumortiera... to stara acz zawsze dobrze kwitnąca odmiana.
Też mam sporą kępę, ale jeszcze w pąkach... może za parę dni zakwitnie.
Jakoś chyba szybciej u Ciebie wszystko kwitnie... ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Zaglądam regularnie, tylko nie zawsze zostawię ślad ;:196 Cuda pokazujesz! ;:167 Sasanki jeszcze u Ciebie kwitną? :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Piękne zdjęcia,jak zwykle zresztą ;:138 Tulipanom ta wiosna szczególnie sprzyja.U mnie niektóre są jeszcze w pąkach ;:108 Sasanki przepięknie się prezentują.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi u mnie ten liliowiec też jeszcze skromniutko kwitnie, pokazuje się po jednym kwiatuszku dziennie, a reszta czeka na cieplejsze dni :D
Do mnie wiosna zawsze przychodzi później niż gdzie indziej, ale jak już przyjdzie to pędzi ze zdwojoną energią i bardzo szybko nadrabia :D

Milenko cieszę się, że zaglądasz ;:196 Ja mam ogromne zaległości. Głównie odpisuję gościom w swoim wątku, do innych tylko zaglądam. Ale już wszyscy moi domowi goście się rozjechali, pada deszczyk, więc do ogródka nie wyjdę , więc dziś choć trochę nadrobię zaległości forumowe :D
Sasanki kwitną w najlepsze :D są takie, które już mają pierzaste pomponiki nasion a są i kwitnące :D

Aniu dziękuję ;:196
U mnie już tulipanki kończą.... zostało kilka najpóźniejszych odmian, ale one też lada dzień zakończą swój tegoroczny pokaz... Fajnie, że u Ciebie jeszcze w pąkach.... jeszcze się nimi nacieszysz :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Zaglądam ...podziwiam Twój busz i ciężko mi pisać ( nawet teraz ) ...cały czas mam ścierpnięte palce - bez czucia .
Serdecznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko pełnik taki dorodny...po prostu piękny ;:167 ja mam maluszka ale i tak się cieszę bo zakwitnie jednym kwiatuszkiem ;:138 Reszta zdjęć obłędnie piękna ale jak mogłoby być inaczej. Przecież masz cudowne roślinki ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipaniki tak piękne są, rządek żółtych pięknie prezntuje się. ;:108
Sasanka? Cudowna ;:oj