Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Kilka ujęć z wczoraj...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sabrina - zachwyca mnie ta róza
Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wcale się nie dziwię, że Cię zachwyca Sabrina, a cóż za piękność wspina się po murku?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elfe :D
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Przetaczniczek super .Róże dają z siebie wszystko piękne... ;:oj .Dzisiaj dalej mnie słoneczko dopieszcza ;:3 i nie chce odpocząć ;:47 .
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moni, jaką masz cudowną RU i Piruette ... ;:224 . Nie można oderwać oczu ... :shock: .
Kapryśnica Elfe również słusznych rozmiarów!
Klasyka nowoczesnych róż pnących jest u Ciebie pierwszorzędna ;:333 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nareszcie pokazujesz róże. RU chyba ma to w genach że łapie plamistość, moja ma już pierwsze objawy :cry: .

Jestem bardzo ciekawa Twojej William and Catharine. Widziałam ją u Ali Georginii i muszę przyznać że zauroczyła mnie ta róża. Już kombinuję z której róży jestem najbardziej niezadowolona by móc wymienić ją na białą angielkę ;:224
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, pięknie kwitnie Rosarium i ile ma kwiatów ;:oj Zdjęcie Elfe na murze wymiata ;:215 Piruette bardzo obficie zakwitła - prowadzisz ją "w parterze"? Czy ma rzeczywiście tak małe kwiaty?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Moni oglądałam kiedyś angielski film ogrodniczy i też facet miał piękne ostróżki.Ale każdy pojedynczy pęd był przywiązana do bambusowego kijka na sztywno.Ja niestety zrezygnowałam z ich uprawy ze względu na ich łamliwość,nawet podpory w kształcie koła nie zdawały egzaminu. Jak związałam cały krzew razem ,wyglądały jak snopek.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Współczuję strat :( U mnie nie było burzy ani gradobicia, ale wczoraj cały pęd Mary Rose oblepiony kwiatami złamał się u podstawy :( Trudno. Dziś pogoda też denerwująca, bo zimno, wietrznie, a prognozowanego deszczu nie widać :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart pisze:Przetaczniczek super .Róże dają z siebie wszystko piękne... ;:oj .Dzisiaj dalej mnie słoneczko dopieszcza ;:3 i nie chce odpocząć ;:47 .
Najlepsza pogoda była w sobotę - naprzemiennie grzało niemiłosiernie i padało za chwilę - troszkę roślin udało mi się wsadzić, deszczyk podlał i to mi się podobało :)
Niedziela niezbyt udana pogodowo, ale już od dzisiaj ma być ładnie i chyba na to się zapowiada :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozeta pisze:Moni, jaką masz cudowną RU i Piruette ... ;:224 . Nie można oderwać oczu ... :shock: .
Kapryśnica Elfe również słusznych rozmiarów!
Klasyka nowoczesnych róż pnących jest u Ciebie pierwszorzędna ;:333 .
Elfe była już rok temu wiosna na wylocie, ale dostała ostatnia szansę - miejsce przy murku w sadzie i jak widać zaczęło jej to odpowiadać :D
Dla Ciebie jeszcze raz Rosarium

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka pisze:Nareszcie pokazujesz róże. RU chyba ma to w genach że łapie plamistość, moja ma już pierwsze objawy :cry: .

Jestem bardzo ciekawa Twojej William and Catharine. Widziałam ją u Ali Georginii i muszę przyznać że zauroczyła mnie ta róża. Już kombinuję z której róży jestem najbardziej niezadowolona by móc wymienić ją na białą angielkę ;:224
Ja mam William&Catherine kolejny sezon - w sumie jest ich u mnie 5szt. Widać, że mają wielką siłę w sobie - mocna i żywotna róża, będzie kwitła bardzo obficie w tym sezonie. Kwiaty ma trwałe i ładne - polecam tę odmianę ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Moni, pięknie kwitnie Rosarium i ile ma kwiatów ;:oj Zdjęcie Elfe na murze wymiata ;:215 Piruette bardzo obficie zakwitła - prowadzisz ją "w parterze"? Czy ma rzeczywiście tak małe kwiaty?
U mnie Rosarium zawsze taka kwiecista. Jedyne, co mi w kwiatach nie odpowiada to jest to, że kolor jest zbyt koralowy - nie lubię tej tonacji i w związku z tym będę musiała zmienić Rosariumki na nowszy model ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Georginia pisze:Moni oglądałam kiedyś angielski film ogrodniczy i też facet miał piękne ostróżki.Ale każdy pojedynczy pęd był przywiązana do bambusowego kijka na sztywno.Ja niestety zrezygnowałam z ich uprawy ze względu na ich łamliwość,nawet podpory w kształcie koła nie zdawały egzaminu. Jak związałam cały krzew razem ,wyglądały jak snopek.
Ja już myślę o tych podporach w postaci prętów. Nie mam czasu, żeby się tym bliżej teraz zająć, ale myślę, że przed kolejnym kwitnieniem zdążę ;:224 Ostróżki są wielkie i mają ciężkie kwiatostany, a łodygi to po prostu puste rurki, które nie ma się co dziwić, że są łamliwe ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Współczuję strat :( U mnie nie było burzy ani gradobicia, ale wczoraj cały pęd Mary Rose oblepiony kwiatami złamał się u podstawy :( Trudno. Dziś pogoda też denerwująca, bo zimno, wietrznie, a prognozowanego deszczu nie widać :evil:
U mnie troszkę popadalo w piątek i sobotę :D Dobrze, bo było bardzo sucho :D
Ostróżki już częściowo ścięłam, a część, które się dało podratować podwiązałam do bambusów. Za chwilę i tak zetnę wszystkie, bo kończą kwitnienie. Ogród coraz bardziej zapełniają kwiaty róż, co cieszy mnie ogromnie - chodzę, oglądam każdego poranka i podziwiam ich urodę ;:224 Róże są naprawdę wyjątkowe ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”