Ogródek Gosi 13
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Ja walczyłam z opuchlakami na rododendronach - zastosowałam Larvanem (na to co pod ziemią, czyli larwy), a dorosłe osobniki zbierałam nocami z czołówka a łepetynie, bo te badziewo wyłazi na żer nocą.
U mnie podziałało, ale nie miałam jakieś totalnej inwazji.
Chemia na chrząszcze (osobniki dorosłe) działa nieszczególnie, choć taką też pryskałam.
U mnie podziałało, ale nie miałam jakieś totalnej inwazji.
Chemia na chrząszcze (osobniki dorosłe) działa nieszczególnie, choć taką też pryskałam.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu pięknie i kolorowo u ciebie
a ten nawóz na trawnik to kupiłam w Kauflandzie pisało na nim nawóz jesienny na lepsze przezimowanie traw i jestem z niego zadowolona 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Omoshiro pięknie Ci rośnie
U mnie pewnie nie przeżyłby zimy, ale dzięki forum mogę go podziwiać w nieswoim ogrodzie 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Weroniko, żurawki są super. A jak się ma jedną, za chwile chce się mieć następne. Ja mam już kilkadziesiąt żurawek.
Monia, jakoś u mnie ślimaki nie szkodzą moim roslinkom. Może nadal jeże u mnie mieszkają?
Aniu, Omoshiro pochłonął całą Edenkę prawie,. Chyba muszę po przekwitnięciu trochę go przyciąć.
Alinko, jest mi strasznie miło, że tak piszesz o moim ogrodzie
Chociaż dla mnie on jest o wiele mniej atrakcyjny od Waszych ogrodów.
Walka z trawnikiem czeka mnie jeszcze jesienią i w przyszłym roku. Potem podejrzewam, że będę walczyła jak wszyscy z chwastami, bo przecież tego sie nie uniknie. Ja mieszkam na obrzeżach miasta. Wokół pola, uliczki nie zrobione. Chwastów jest strasznie dużo i sieją się.
U mnie właśnie wczoraj był oprysk na grzyba i na mszyce, bo zaatakowały czereśnię, więc poleciałam juz wszystko
Jolu, Omoshiro jest u mnie 4-5 lat. Rozrósł się bardzo. W tym roku będzie lekko podcinany, ponieważ zadusił prawie Edenkę.
Aniu,
Aż się zaczerwioeniałam
na takie pochwały.
Ale gdzie mojemu ogrodowi do waszych.
Małgorzatko, ale mi miło, że swój pierwszy wpis zrobiłas w moim wątku.
Jeśli coś będę miała, to na pewno sie do Ciebie odezwę.
Radzę otworzyć Ci wątek, na pewno wiele osób chętnie poradzi Ci jak urządzić ogród.
Jolu, rabata już w pełnym rozkwicie. Jak będę miała kiedy dzisiaj wstawię zdjęcia.
Omoshiro musi nabrać siły, żeby pokazac pełnie kwitnienie. W dodatku chyba mu miejsce podpasowało.
Najgorsze, że w pobliżu odkryłam opuchlaki. Będę musiała szybko je zwalczyć
Evo, na razie nie mam czasu pomysleć o opuchlakach. Liczę na to, że do końca weekendu trawa będzie już posiana. Za te robactwo wezmę się potem. Musze je zwalczyć, bo nie wiem, czy nie zaatakowały mi też rh własnie. Musze czołowke kupić
Marysiu, schodki to część projektu. W przyszłym roku chciałbym dorobić do nich ścieżkę. Teraz kończę się w trawniku.
Maju, no to musze koniecznie na niego jesienią zapolowac. Postanowiłam teraz dbac o trawnik. Może nie będe lała tyle wody ile nalezy, ale przynajmniej postaram się go podkarmić.
Ewo, a może warto spróbować? Powojniki wcale nie są takie delikatne. Najgorszy jest dla nich uwiąd. Ja musze koniecznie kupić powojniki włoskie.
Monia, jakoś u mnie ślimaki nie szkodzą moim roslinkom. Może nadal jeże u mnie mieszkają?
Aniu, Omoshiro pochłonął całą Edenkę prawie,. Chyba muszę po przekwitnięciu trochę go przyciąć.
Alinko, jest mi strasznie miło, że tak piszesz o moim ogrodzie

Chociaż dla mnie on jest o wiele mniej atrakcyjny od Waszych ogrodów.
Walka z trawnikiem czeka mnie jeszcze jesienią i w przyszłym roku. Potem podejrzewam, że będę walczyła jak wszyscy z chwastami, bo przecież tego sie nie uniknie. Ja mieszkam na obrzeżach miasta. Wokół pola, uliczki nie zrobione. Chwastów jest strasznie dużo i sieją się.
U mnie właśnie wczoraj był oprysk na grzyba i na mszyce, bo zaatakowały czereśnię, więc poleciałam juz wszystko
Jolu, Omoshiro jest u mnie 4-5 lat. Rozrósł się bardzo. W tym roku będzie lekko podcinany, ponieważ zadusił prawie Edenkę.
Aniu,

Aż się zaczerwioeniałam

Ale gdzie mojemu ogrodowi do waszych.
Małgorzatko, ale mi miło, że swój pierwszy wpis zrobiłas w moim wątku.
Jeśli coś będę miała, to na pewno sie do Ciebie odezwę.
Radzę otworzyć Ci wątek, na pewno wiele osób chętnie poradzi Ci jak urządzić ogród.
Jolu, rabata już w pełnym rozkwicie. Jak będę miała kiedy dzisiaj wstawię zdjęcia.
Omoshiro musi nabrać siły, żeby pokazac pełnie kwitnienie. W dodatku chyba mu miejsce podpasowało.
Najgorsze, że w pobliżu odkryłam opuchlaki. Będę musiała szybko je zwalczyć
Evo, na razie nie mam czasu pomysleć o opuchlakach. Liczę na to, że do końca weekendu trawa będzie już posiana. Za te robactwo wezmę się potem. Musze je zwalczyć, bo nie wiem, czy nie zaatakowały mi też rh własnie. Musze czołowke kupić

Marysiu, schodki to część projektu. W przyszłym roku chciałbym dorobić do nich ścieżkę. Teraz kończę się w trawniku.
Maju, no to musze koniecznie na niego jesienią zapolowac. Postanowiłam teraz dbac o trawnik. Może nie będe lała tyle wody ile nalezy, ale przynajmniej postaram się go podkarmić.
Ewo, a może warto spróbować? Powojniki wcale nie są takie delikatne. Najgorszy jest dla nich uwiąd. Ja musze koniecznie kupić powojniki włoskie.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A jak się zaaklimatyzowały Twoje nowe ostróżki? 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, Twoje schodki to mistrzostwo świata

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gośka w pełni się zgadzam z przedmówczynią odnośnie schodów
- sami je zrobiliście, czy zleciłaś fachowcom?
Czy masz zadaszony taras? Mogłabyś pokazać (choćby na priv) jak dokładnie to zadaszenie wygląda?

Czy masz zadaszony taras? Mogłabyś pokazać (choćby na priv) jak dokładnie to zadaszenie wygląda?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu też mi się ten kącik i te schody podobają.
Irysy jeszcze nie kwitną?
Irysy jeszcze nie kwitną?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu! Bardzo chętnie się spotkam
Może i ja zdołam się lekko ogarnąć z robotą do niedzieli...
A zachwyty schodkami słuszne, bo w realu wyglądają jeszcze lepiej!

Może i ja zdołam się lekko ogarnąć z robotą do niedzieli...

A zachwyty schodkami słuszne, bo w realu wyglądają jeszcze lepiej!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Gosiu, schody eleganckie, własna robota czy zlecenie? Piękny masz ogród, nic tylko podziwiać 

- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Omoshiro u Ciebie szaleje a u mnie się leni
Co rabatka to ładniejsza a szczególnie przy schodach 

Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Ten zakątek z funkiami przy schodkach jest przepiękny, tak samo jak żółty berberys połączony z ciemną żurawką.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Margo2 pisze:
Gosiu ja się przekonałam że w pierwszym roku jest ważne nawożenia jak i podlewanie jak nie padało to wieczorem wody nie żałowałam, młodą trawę słońce szybko wypala.Obserwowałam też i jak zauważyłam że chwasty też wzeszły z młodą trawą to po pierwszym koszeniu zastosowałam nawóz do zachwaszczonych trawników

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam