Witajcie
Popołudniowy szybki obchód po ogrodzie przerodził się kilkugodzinne prace porządkowe przy różach
Jest przy nich roboty, oj jest..samo podcinanie kwiatów trwa ok. 2 godzin

Rozsypałam też nawóz pod hortensje, więc przydałby się mały deszczyk
Zauważyłam przy okazji obchodu, że kilka róż jest zaatakowane przez przędziorka, nie zdążyłam już zrobić oprysku... Poza tym
Lions ma mączniaka

Nieładnie, róża z ADR a taka kiepska?
Już po północy, a ja znowu nie wyrabiam z Forum...
Dorciu, Majka, Dobrosiu 
, zbiorowo podziękuję za odwiedziny i wszystkie przemiłe komplementy

Bardzo mi miło, że mogę dzielić się z Wami ogrodem, który daje mi tyle frajdy każdego dnia!
Krysiu, na łukach zasadniczo jesst
New Dawn, ale przy pierwszej pergoli rośnie też posadzona wcześniej
Morgengruss i Rosarium Uetersen. Te róże pojaiwły się jako pierwsze, jesienią 2011 gdy zamontowałam pierwszą pergolę. W 2012 doszły pozostałe pergole i ND przy każdej.
Oluniu, przekwitłe róże trzeba przycinać - wielkowiatowe tnij nad pierwszym pełnym liściem, a rabatowe, które kwitną w bukiecikach wyłamuj pojedynczo. Nie zniechęcaj się, róże muszą nabrać rozpędu, a Ty szybko ogarniesz co i jak w temacie
Majutku, te róże mają niewiele ponad rok i dzielnie sobie radzą, więc jeśli zima będzie łagodna, to myślę, że w przyszłym roku ładnie zarosną ;-))
Marysiu, Twoja różyczka może być
Pomponelką,ale równie dobrze może być...
Raubritter? Wrzucałaś jej fotkę do identyfikacji w dziale różanym? Pozdrawiam!
Grażynko, Christa przypomina mi ogon syreny

Fajny jest, szkoda tylko że traci listki u dołu i łapie jakieś choroby grzybowe w dolnych partiach..W donicy na parawanie za RU rośnie lobelia, a na pniu poniżej heliotrop.
Małgosiu & Monia - jak tunel zarośnie to śmietnik pod spodem jakoś przeżyję ;-))
Ewa, Justynka, April, Linetko - dziękuję
Beatko, zapraszam nas sesję! Tylko nie zapomnij wpiąć we włosy
Eloise
cdn. ;-))