Różyczki u Ewki
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różyczki u Ewki
Ja chyba niczego nie wstawię do wazonu z róż. Dziwnie tak jakoś, ale wiele róż nie powtórzyło kwitnienia. MOże dlatego, ze było sucho. Podlewanie niewiele dało. Te, co powtórzyły, nie były atrakcyjne, bo dopadła je plamistość. Może rzeczywiście zaniedbałam je, mogłam przecież opryskać.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
majka411 pisze:ewka36jj pisze:Jadziu - Jan Paweł II to ładna róża, ale ja pasuję w tym roku. I tak przekroczyłam budżet. Założyłam trzy nowe rabaty i trochę poszalałam .
Ewuś ja podobnie do ciebie zaszalałem

Masz William and Catharine

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
No cóż, zamówiłam w Floribundzie Williama and Catharinę, niestety zamiast niej w przesyłce była Sharifa Asma. Pozostałe zamówione róże się zgadzały. Napisałam do nich e-maila, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Tak więc moja radość jest nieco mniejsza niż mogłaby być, gdyby wszystko się zgadzało. Przypuszczam, że ilość zamówień sprawiła, że doszło do pomyłki. Szkoda tylko, że roża, którą naprawdę chciałam, do mnie nie trafiła. Tak więc Williama bedę oglądać u innych.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, może okaże się piękną różą. Niektórzy chwalą sobie pomyłki 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu na pewno podeślą Ci jeszcze tę różę ,bo to solidna firma
W ferworze wysyłek zdarzają się pomyłkowe wysyłki .To gorący sezon 

- ewka36jj
Taką żywię nieśmiałą nadzieję. Nie mam do nich pretensji, bo wiem, że to solidna firma i godna polecenia, a tylko ten się nie myli, kto nic nie robi.
- ewka36jj
- ewka36jj
Jako że wrociłam dziś wcześniej z pracy, przespacerowałam się po ogrodzie w poszukiwaniu... jesieni. Zamiast niej spotkałam typowo woisenno-letnie kwiatki.
Bratków sztuk 2

Białej stokrotki sztuk 1

Czerwonej stokrotki - sztuk kilka szykujących się do rozkwitu

Ponadto kwitnie jednoroczna afrykańska czy amerykańska stokrotka ( raczej stokrota! )

Gdybym nie miała róż, byłoby smutno!
Bratków sztuk 2

Białej stokrotki sztuk 1

Czerwonej stokrotki - sztuk kilka szykujących się do rozkwitu

Ponadto kwitnie jednoroczna afrykańska czy amerykańska stokrotka ( raczej stokrota! )

Gdybym nie miała róż, byłoby smutno!
- ewka36jj
Ostatnio wszystkie róże obcięłam i przygotowałam bukieciki. Jakże się więc zdziwiłam, widząc to:
Schneewitchen - biała delikatna o wiotkich pędach. Kwitnie kilka kwiatów

Queen Elizabeth - długo nie wiedziałam , jak ją ciąć. Robię to "na czuja". Może dlatego wyrosła do 2 metrów! ( chyba 2,05cm). W przyszłym roku będę cięła ją niżej.

Nostalgie - na cztery krzaczki dwa jeszcze kwitną, choć kwiaty nie są już tak piękne jak wcześniej.

Mini Eden Rose - zaledwie kilka kwiatków, coś koło pięciu. Przez rok niesamowicie rozbudowała krzaczek. Jest jedną z niewielu, ktore nie straciły liści od plamistości!

Midsummer - to jena z moich ulubionych za kwiat, ale liści na niej juz nie ma. Kapitalny kolor i to, że kwitnie po kilka sztuk powoduje, że ją każdemu polecam.

Mary Rose nie potrzebuje dodatkowych słów. Znów kwitnie kilkoma kwiatami. W tym roku chyba źle ją obcięłam , zostawiając cienkie pedy, w przyszłym nie będę żałować sekatora.

Maria Curie - przesadzona, zeby ją lepiej wyeksponować. Tak bardzo podoba się mojemu M.

Mary Harknes była posadzona wiosną tego roku. Kilkakrotnie kwitła 3-5 kwiatami, ale to tyle i nic więcej

Irena o której już wcześniej pisałam ciągle rozkwita. Jest niesamowita!

Erotica - pod taką nazwą została rozpoznana. Golusieńka ( pasuje do nazwy
)

Double delight - tylko jeden kwiat zaszczycił mnie tej jesieni, ale za to jaki!

Anisade - zakupiona wczesną jesienią, krzaczek nieustannie rozkwita kilkoma kwiatkami.

I na koniec Abraham, pąków ma tyle co wiosną. Oby zdążyły zakwitnąć...

Schneewitchen - biała delikatna o wiotkich pędach. Kwitnie kilka kwiatów

Queen Elizabeth - długo nie wiedziałam , jak ją ciąć. Robię to "na czuja". Może dlatego wyrosła do 2 metrów! ( chyba 2,05cm). W przyszłym roku będę cięła ją niżej.

Nostalgie - na cztery krzaczki dwa jeszcze kwitną, choć kwiaty nie są już tak piękne jak wcześniej.

Mini Eden Rose - zaledwie kilka kwiatków, coś koło pięciu. Przez rok niesamowicie rozbudowała krzaczek. Jest jedną z niewielu, ktore nie straciły liści od plamistości!

Midsummer - to jena z moich ulubionych za kwiat, ale liści na niej juz nie ma. Kapitalny kolor i to, że kwitnie po kilka sztuk powoduje, że ją każdemu polecam.

Mary Rose nie potrzebuje dodatkowych słów. Znów kwitnie kilkoma kwiatami. W tym roku chyba źle ją obcięłam , zostawiając cienkie pedy, w przyszłym nie będę żałować sekatora.

Maria Curie - przesadzona, zeby ją lepiej wyeksponować. Tak bardzo podoba się mojemu M.

Mary Harknes była posadzona wiosną tego roku. Kilkakrotnie kwitła 3-5 kwiatami, ale to tyle i nic więcej

Irena o której już wcześniej pisałam ciągle rozkwita. Jest niesamowita!

Erotica - pod taką nazwą została rozpoznana. Golusieńka ( pasuje do nazwy

Double delight - tylko jeden kwiat zaszczycił mnie tej jesieni, ale za to jaki!

Anisade - zakupiona wczesną jesienią, krzaczek nieustannie rozkwita kilkoma kwiatkami.

I na koniec Abraham, pąków ma tyle co wiosną. Oby zdążyły zakwitnąć...

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuniu już miałam pisać, że Schneewitchen to przecież Iceberg, dopiero sprawdziłam przecież ta piękność też ma inne imiona.
Ogromnie się cieszę, że Irena to dobra i żywotna róża, u mnie pokazała piękne kwiaty ale to drugi dopiero sezon, teraz musiałam ją przesadzić, ciekawe jak będzie w przyszłym roku.
Cieszy ogród, że jeszcze tyle kwiatów z drugiej strony to kiedy w ogóle chcą iść spać żeby wiosną nie marudziły.
pozdrawiam
Ogromnie się cieszę, że Irena to dobra i żywotna róża, u mnie pokazała piękne kwiaty ale to drugi dopiero sezon, teraz musiałam ją przesadzić, ciekawe jak będzie w przyszłym roku.
Cieszy ogród, że jeszcze tyle kwiatów z drugiej strony to kiedy w ogóle chcą iść spać żeby wiosną nie marudziły.
pozdrawiam
- mati1999
- 1000p
Ale piękne róże
i to o tak poznej porze
tym większe brawa dla ciebie Ewo
a Schneewitchen taka chorutka
ona tak ma ?

- ewka36jj
Ona chorowita, no cóż, ale naprawdę piękna! Mam nadzieję, że to odmiana krzaczasta a nie pnąca, bo posadzona jest obok Eden Rose i mogłyby na siebie wzajemnie nachodzić. U mnie jest pierwszy sezon. Zobaczę, jak będzie zachowywać się w kolejnym, ale z opisów wnioskuje, że do zdrowych róż nie należy.
- mati1999
- 1000p
To tak jak Sniezka z bajki
tez zjadla jablko i co 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czy Irena pachnie ????Mnóstwo róż jeszcze u Ciebie kwitnie
.Mój Abraham ma jeszcze parę paków ,ale czy się rozwiną ????za dużo mam cienia w ogródku 

- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Slicznie u ciebie i ile róz kwitnie u ciebie , do samego grudnia bedziemy sie nimi cieszyc