Gieniu 
Dziękuję w imieniu różyczek.
Elu 
ooo dziękuję za informację. Głupio mi tak było cytować z jego blogu ale nie mogłam się nigdzie doszukać kto tak bardzo kocha róże ... Przy siatce nie jest za dużo miejsca.... ale mam zamiar właśnie wzdłuż płotu posadzić róże na zmianę z piwoniami
Ilonko 
Mnie się co prawda
super dorothy zawsze podobała ale teraz jest po prostu urzekająco piękna... czekam teraz na chwilę pogody żeby zrobić jej jeszcze raz zdjęcie, tym razem w pełnym rozkwicie.
Liliowcowa alejka jest bardzo mała... u mnie ma długość ok 3-4 metrów, więc jak się postarasz na pewno znajdziesz miejsce...
a lilia złotogłów.... to po prostu lilia złotogłów... więcej nic mówić nie trzeba ... jak każda martagonka.
_________________________________________________________________________________________________________
Kolejna z moich różyczek - ma dopiero dwa lata a już jak ładnie kwtinie...
Boule de neige

..
piękne ma kwiaty
szkoda że od deszczu strasznie się jej niszczą
i miły ale delikatny zapach
no, ale nie tylko różyczki kwitną w ogrodzie...np taki chaber biały....jaki tam on biały....
no chyba , że ja daltonistka... ale wyraźnie widzę że różowy
no może i ma ten biały kolor na spodniej części liści ale kto by
tam się patrzył...
Przywrotnik ostroklapowy kwitnie na całego - ale zdjęcie nie oddaje piękna tej roślinki, a szkoda, bo jest ona moim zdaniem bardzo niedoceniana wśród braci ogrodniczej:
i taki śmieszny dzwonek karpacki kwitnie w ogrodzie:
ma taką oryginalną kryzę wokół kielicha:
co polecę do grodu zrobić zdjęcie to juz portulanka przekwitła.....
Klematis
'Pafar' PATRICIA ANN FRETWELL w pełni rozkwitu:
nie wiem od czego to zależy, ale czasem ma pojedyncze a czasem pełne kwiaty: