Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Witaj Aguś. U nas dziś pochmurno i chłodno ale i tak jestem przeszczęśliwa bo pachnie wiosną. Wytrwałości w odchudzaniu ;:215
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Hurraaa, huuurrraaaa, huuuuurrrrrrraaaaaaaaa! ;:138 :heja ;:65 ;:196 Tyle szczęścia na raz ;:oj Od p. M.Podstolca dzisiaj paczka idzie ;:191 Kiedy odbiór mogę uskutecznić ;:224
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu-magenta, i ja się cieszę przeokropnie :) Od p. Podstolca też się spodziewam paczki i z Floribundy :)
Na odbiór się umówimy telefonicznie, oki?
Kasiu, dzień dobry! U nas pogoda taka sama, ale powiew wiosennej świeżości czuć bez wątpliwości :)
Ewa, dynamiczny spacer to też dobry pomysł na gubienie kalorii i pracę nad kondycją :) Korzystaj, póki M. się zdeklarował :)
Marzko, witam wiosennie choć pochmurno ;-) Czytam, że psina daje upust swojej energii kopiąc doły... chyba nie bardzo jest na to rozwiązanie, poza zrobieniem jakiegoś płotka, a może elektrycznego odgrodzenia?
Jakoś w ciągu dwóch tygodni będziemy się umawiać na krzaczki, oki?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jeszcze ta deklaracja palcem na wodzie pisana :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, musisz po prostu przejąć inicjatywę i przekonać M. że to dla Waszego zdrowia! :)
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

A czemu ja nic nie wiedziałam o aktualnym wątku? ;:oj
ale będę miała nadrabiania :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, zgłodniałam przez to czytanie :lol: Nadal jestem z Tobą duchowo ;:108 Dzisiaj też mnie czeka bardzo ciężki wysiłek fizyczny, wręcz wyczerpujący trening po południu- mianowicie umówiłam się na szoping z przyjaciółką ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguświtam cieplutko!....no ....nie uwierzę,że masz aż tyle do zgubienia.
Mimo wszystko....ruch i racjonalne żywienie zawsze wyjdzie na zdrowie.
A nie boisz się efektu jo-jo ?
Każda dieta sprzyjająca sporemu spadkowi wagi w krótkim czasie ...przy zaprzestaniu stosowania zasad dietetycznych ...odbija się szybkim przyrostem wagi. Proszę nie odbierz tej uwagi jako moje wymądrzanie się.
Pozdrawiam serdecznie w ciepłe, choć bez ;:3 popołudnie...ale tez bezwietrzne i bez opadów. ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aaaaaaaaaaaaaaa... nareszcie do nas dotrą ;:138 ;:138 ;:138 Po tych wszystkich dotychczasowych trudnościach z zakupem, to najbardziej oczekiwana różyczka :tan ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś, OK na krzaczki termin pasuje. Jakbyś chciała popatrzeć na wiosnę, jej bardzo skromne oznaki, to zapraszam do siedliska.
Hiro wczoraj na środku podwórka dziurę wywalił. Już nie o rabaty chodzi ale ogólnie. Chyba obetnę mu ciut zakrótko pazurki :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadę dzisiaj do Bozenki po rosliny od p.Podstolca.Nie wiem zupełnie co z nimi zrobic,bo rabaty nie sa jeszcze przygotowane do nasadzeń,miejsca na doniczki brakuje.Pewnie jutro bedę sadzic w sniegu.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Najgorsze, że Podstolec przysłał te roślinki w ogóle nie zabezpieczone. Gołe korzenie bez grama ziemi. Trzeba je szybko sadzić do doniczek. W dodatku wcale nie widać jakiegokolwiek życia w nich. Tzn korzenie widać, że zdrowe, ale część nadziemna minimalna, albo w ogóle. W zeszłym roku byłam bardzo zadowolona z nich. Teraz no cóż. Podobno jest za granicą. Może to jego pracownicy narozrabiali?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Aga pogoda dziś nie sprzyja żadnym pracom ogrodowym, zresztą u mnie ciągle mnóstwo śniegu. Jedyną rzeczą, którą mogłabym zrobić to przycięcie wrzosów, ale wyszłam na chwilę, zmarzłam i wróciłam. Póki co dzwoniłam do pana od kory, jeszcze raz dzięki za ten namiar. Dzwoniłam też do Kordusa, ale oni jeszcze nie pracują i nawet nie wiadomo czy będą pracowali w weekend - uzależnione jest to od tej pogody na najbliższe 2 dni. W każdym razie rośliny jeszcze leżą pod siatkami, a wynoszą tylko te z namiotów. Tak więc może zadzwoń sobie zanim pojedziesz. Wobec tego wizyta u nich przesunęła mi się na przyszły tydzień. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje, dziś pochyliłam się nad ofertą od nich i tam pytałam ich o te sosenki Varella, a p. Ania przysłała mi wycenę na Pinus mugo Mops w cenie 60 zł. I teraz pytanie czy oni mają tę Varellę, czy p. Ania uznała , że ta Mops jest podobna i zamieniła? Czytałam, że przychodzą do Ciebie już roślinki, czyli sezon niemalże otwarty. Buziaki
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

Witam Bogna... strasznie ponuro się dziś zrobiło... momentami kropi deszcz i jedno dobre co robi, to nieco rozpuszcza wciąż zalegający na ogrodzie śnieg.
Rozmawiałam dziś rano z p. Anią na te same tematy co Ty... tak naprawdę w tym tygodniu nie ma po co jechać, najwcześniej w przyszłym - jesteśmy umówione na telefon... część roślin - większe cisy - będę chciała kopać z gruntu, więc jest potrzebna dobra pogoda a nie brodzenie w błocie, jak to się teraz dzieje...
Co do sosny Varella, to ja dostałam trzy różne rozmiary w różnych cenach i w nawiasie, że alternatywnie Mops. Ja jestem zdecydowana na Varellę. W razie czego mają ją chyba Grąbczewscy, niemal za miedzą.
Dostałam dzisiaj rośliny od p. Podstolca, ale jestem zaskoczona minimalnymi rozmiarami przesłanych kłączy. Dzisiaj nie mam już na to siły, ale jutro sadząc dobrze im się przyjrzę. Póki co, mam negatywne pierwsze wrażenie.
Dogadałaś się z panem od kory? Przywiezie Ci?
Gosiu, ja także dzisiaj dostałam przesyłkę od p. Podstolca. Pierwsze wrażenie jak wyżej :roll: Spodziewałam się czegoś innego....
Małgosiu, napisz proszę wrażenia z otrzymanych od p. Podstolca roślin.
Marzko, chętnie Cię odwiedzę - umówimy się :) Hiro jest niezły rozrabiaka ;-)
Nutko, dam Ci jutro znać co do różyczek :)
Bogusiu, dziękuję za Twoją troskę i komentarz w kwestiach diety i odchudzania... zamierzam wytrwać w moich postanowieniach i w ogóle zmienić sposób żywienia... Będę pilnować, by efekt jo-jo mnie nie dotyczył... Póki co, walczę :)
Madziu, dzięki za duchowe wsparcie! Nie jest łatwo, ale nikt tego nie obiecywał... Jak się udał shopping? ;-)
Dario, cieszę się, że się odnalazłyśmy, zwłaszcza że łączy nas wspólne wyzwanie :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,przywiozłam,fakt jest wszystko bez ziemi,ale sadzonki są bardzo ładne duze i niektóre nawet podwójne.Jutro w dzień przyjrzę im się dokładnie,zostawiłąm je w garażu.Zobaczę jaka bedzie pogoda jutro,ale chciałabym przygotować częściowo chociaż miejsce dla nich,bo nie dam rady ulokować dodatkowych prawie 40 doniczek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”