Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Post »

Aniu fotki cudne jak zwykle , ja z Okamim cieszyłabym się ze śniegu na moich roślinach , mimo że zimy nie lubię przy tych ostatnich minusach wolałabym aby był , pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu (wielkakulka)! Koniecznie się przypomnij. Na pewno coś dla Ciebie będę miała ;:196
Dorotko (Keetee)! I faktycznie pachną... Były także takie z większą ilością owoców, ale świadomie wybrałam takie z kwiatami i owocami :D
Danusiu (mm-complex)! Faktycznie Okami słodki, jak te małe owocki! Wzajmnie. Ciesz się wiosną!
Sławku! Mimo, że białego mamy już nico dość wybrałeś Okusia i słusznie. Jest utulny, wesoły i przyjacielski. Niezmiennie taki sam :D
Kasiu (robaczek_Poznań)! Niekiedy także scinam, ale jak najrzadziej się da. Wolę podziwiać je na rabacie. Kumkwaty także były, ale wymarzyłam sobie kalamondynkę. W lecie i moja zdobic będzie taras. Lato podobno ma być piękne!
Kubasiu! Wszystkiego mieć nie można. A szkoda ;:306 Wczoraj w LM był bardzo duży wybór roślin.
Marylu (mmaryla)! Oby mój cytrusek rósł bez kłopotu. Hibiskus nie ma pełnych kwiatów. Chciałąm takiego. Obok stały egzemplarze z rozkwitniętymi kwiatami, stąd wiedziałam to juz w chwili kupna. Na kolherie trzeba będzie dobra chwilę poczekać, ale na pewno pokażę! Wcześniej miałam kota i to faktycznie nie to samo, co pies, ale każde z nich jest kochane i wdzięczne.
Aniu (asta6265)! Skoro za oknem biało to trzeba się posiłkować takimi energetycznymi kolorami :uszy
Marto (koziorozec)! Wolę kwiaty w ogrodzie. Dłużej można je podziwiać, ale i w wazonie niekiedy coś zagości. Fajnie, że wstąpiłaś do mojego wątku. W najbliższym czasie złoże Ci rewizytę :wit
Shirall! Lubię takie energetyczne kolory i rośliny. Wydaje mi się, że Ty także :wink:
Jagi! Ależ tak dokładnie jest. Przed mrozami przyniosłam z ogrodu naręcze róż. Okuś szaleje w sniegu i zawsze mnie to bawi. Ale wysoka trawę także lubi! Blood Mary nie ma pełnych kwiatów. Udowodnię to juz wkrótce :wink:
Teresko! Dokładnie ;:108Kusiło mnie także anturium o biało-zielonych kwiatach ;:173
Loki! Dzięki :wit I ja głównie wolne środki wydaje na rośliny i oprzyrządowanie.
Izo! Oby udało mi się z siewkami. Liczę na nie! To daje straszną satysfakcję. Miło mi, że dekoracja Ci się podoba. Koniecznie chciałam coś innego...
Danusiu (danutab)! Cebulki hippeastrum muszą urosnąć zanim wydadzą kwiat. Takich mniejszych mam kilka czerwonych i jeszcze jednego egzotycznego. Przyjdzie nam poczekac na przyszłego roku na ich kwitnienie. Fiołki to stosunkowo nowa fascynacja, ale nie tylko te z pełnymi i falbaniastymi kwiatmi mi się podobają!
Moniko (monikwiaty)! W sumie i ja sie cieszę ze śniegu. Odetchnęłam jak spadł, bo było coraz zimniej, a moje róze i inne rosliny golutkie. Co prawda nie ruszałam jeszcze kopczyków, ale śnieg to zawsze dodatkowe zabezpieczenie. Czy to znaczy, że u Ciebie go nie ma?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Co prawda aura zimowa, ale słonko zachęcało dziś do spaceru, więc wybrałyśmy się i my. Oczywiście z Okamim. Więc może mała fotorelacja - białe góry, niebieskie niebo, bazie, sople i śpiewające jak szalone ptaki. Czyli zima wiosną ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Końcówka będzie natomiast ognista :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Aniu nie ma , w kątach gdzieś maleńka warstwa ale tak roślinki gołe . W sumie ostatnio przestałam się przejmować , co będzie to będzie inaczej bym zwariowała :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Aniu zima wiosną też sliczna , ale ta ognista na sam koniec to uwieńczyła całe dzieło . ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wspaniała fotorelacja z zimowej wiosny :uszy
Oj te krokusiki...czekam aż śnieg stopnieje ;:65 Bazie to lubię ;:108
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Jaki piękny krajobraz u Ciebie ;:oj . A hibiskus super kolor i jaki ogromny kwiat. Trafiony zakup ;:215
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:wit
Jakie śliczne bazie - nie wiedziałam, że już kwitną :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale dużo oglądania miałam po dwóch dniach. Masz chyba bardzo dużo roślin doniczkowych w domu, a stale nowe przybywają. Ta róża chińska rzeczywiście ma śliczny kolor! Cytrusy to nie moja specjalność, ale za to wyspecjalizowała się w nich młodsza gospodyni (synowa) i wykupuje wszystkie najbardziej zabiedzone (również moje bierze pod opiekę) i z powodzeniem reanimuje. Wiosną widać u Ciebie Aniu i w domu i w okolicy i nawet śnieg tego nie zmieni. A Okami jest wspaniałym psiakiem (jeszcze raz to muszę napisać :lol: )!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Bazie juz są, muszę popatrzeć czy u mnie rosną gdzieś...
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, rzeczywiście dzisiejsza pogoda nastrajała do spacerów ;:108 a Ty masz do tego piękne widoki dookoła ;:138
Hibiskus w kropelkach wody przepiękny ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No przepiękny ten hibiskus ;:167
A u Ciebie już wiosna pod tym śniegiem. U mnie jeszcze brak krokusów i wychodzących tulipanów, a może ich nie dostrzegam bo za dużo śniegu ;:306
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aniu....ta żółta daturka zakwitła Ci zimując w garażu ;:oj ;:oj ;:oj .
Krwisty kolega Hibiscus ma przecudną urodę ;:108 , też bym się mu nie oparła....tylko szepnij mi gdzie go namierzyłaś, może jeszcze co zostało ;:224 .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu,śniegu zdecydownaie mam więcej ;:161 Te sople lodowe fajniutko na świerku wyglądaja :wink: Ale hibiskusek ,śliczny i ten żywy kolorek,cudo ;:108 Jak ja je lubię :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Przy takich widokach w okolicy, to bym chyba była skłonna nawet przeciągającą się zimę wytrzymać ;:224 ale najpiękniejsza z tego wszystkiego to jest kalmodynka :wink: Ja swojej nie dopilnowałam i kwiaty zrzuciła, ale grunt że żyje (jeszcze), to może kiedyś też się doczekam takich cudnych owoców?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”