Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Aniu fotki cudne jak zwykle , ja z Okamim cieszyłabym się ze śniegu na moich roślinach , mimo że zimy nie lubię przy tych ostatnich minusach wolałabym aby był , pozdrawiam
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu (wielkakulka)! Koniecznie się przypomnij. Na pewno coś dla Ciebie będę miała
Dorotko (Keetee)! I faktycznie pachną... Były także takie z większą ilością owoców, ale świadomie wybrałam takie z kwiatami i owocami
Danusiu (mm-complex)! Faktycznie Okami słodki, jak te małe owocki! Wzajmnie. Ciesz się wiosną!
Sławku! Mimo, że białego mamy już nico dość wybrałeś Okusia i słusznie. Jest utulny, wesoły i przyjacielski. Niezmiennie taki sam
Kasiu (robaczek_Poznań)! Niekiedy także scinam, ale jak najrzadziej się da. Wolę podziwiać je na rabacie. Kumkwaty także były, ale wymarzyłam sobie kalamondynkę. W lecie i moja zdobic będzie taras. Lato podobno ma być piękne!
Kubasiu! Wszystkiego mieć nie można. A szkoda
Wczoraj w LM był bardzo duży wybór roślin.
Marylu (mmaryla)! Oby mój cytrusek rósł bez kłopotu. Hibiskus nie ma pełnych kwiatów. Chciałąm takiego. Obok stały egzemplarze z rozkwitniętymi kwiatami, stąd wiedziałam to juz w chwili kupna. Na kolherie trzeba będzie dobra chwilę poczekać, ale na pewno pokażę! Wcześniej miałam kota i to faktycznie nie to samo, co pies, ale każde z nich jest kochane i wdzięczne.
Aniu (asta6265)! Skoro za oknem biało to trzeba się posiłkować takimi energetycznymi kolorami
Marto (koziorozec)! Wolę kwiaty w ogrodzie. Dłużej można je podziwiać, ale i w wazonie niekiedy coś zagości. Fajnie, że wstąpiłaś do mojego wątku. W najbliższym czasie złoże Ci rewizytę
Shirall! Lubię takie energetyczne kolory i rośliny. Wydaje mi się, że Ty także
Jagi! Ależ tak dokładnie jest. Przed mrozami przyniosłam z ogrodu naręcze róż. Okuś szaleje w sniegu i zawsze mnie to bawi. Ale wysoka trawę także lubi! Blood Mary nie ma pełnych kwiatów. Udowodnię to juz wkrótce
Teresko! Dokładnie ;:108Kusiło mnie także anturium o biało-zielonych kwiatach
Loki! Dzięki
I ja głównie wolne środki wydaje na rośliny i oprzyrządowanie.
Izo! Oby udało mi się z siewkami. Liczę na nie! To daje straszną satysfakcję. Miło mi, że dekoracja Ci się podoba. Koniecznie chciałam coś innego...
Danusiu (danutab)! Cebulki hippeastrum muszą urosnąć zanim wydadzą kwiat. Takich mniejszych mam kilka czerwonych i jeszcze jednego egzotycznego. Przyjdzie nam poczekac na przyszłego roku na ich kwitnienie. Fiołki to stosunkowo nowa fascynacja, ale nie tylko te z pełnymi i falbaniastymi kwiatmi mi się podobają!
Moniko (monikwiaty)! W sumie i ja sie cieszę ze śniegu. Odetchnęłam jak spadł, bo było coraz zimniej, a moje róze i inne rosliny golutkie. Co prawda nie ruszałam jeszcze kopczyków, ale śnieg to zawsze dodatkowe zabezpieczenie. Czy to znaczy, że u Ciebie go nie ma?

Dorotko (Keetee)! I faktycznie pachną... Były także takie z większą ilością owoców, ale świadomie wybrałam takie z kwiatami i owocami

Danusiu (mm-complex)! Faktycznie Okami słodki, jak te małe owocki! Wzajmnie. Ciesz się wiosną!
Sławku! Mimo, że białego mamy już nico dość wybrałeś Okusia i słusznie. Jest utulny, wesoły i przyjacielski. Niezmiennie taki sam

Kasiu (robaczek_Poznań)! Niekiedy także scinam, ale jak najrzadziej się da. Wolę podziwiać je na rabacie. Kumkwaty także były, ale wymarzyłam sobie kalamondynkę. W lecie i moja zdobic będzie taras. Lato podobno ma być piękne!
Kubasiu! Wszystkiego mieć nie można. A szkoda

Marylu (mmaryla)! Oby mój cytrusek rósł bez kłopotu. Hibiskus nie ma pełnych kwiatów. Chciałąm takiego. Obok stały egzemplarze z rozkwitniętymi kwiatami, stąd wiedziałam to juz w chwili kupna. Na kolherie trzeba będzie dobra chwilę poczekać, ale na pewno pokażę! Wcześniej miałam kota i to faktycznie nie to samo, co pies, ale każde z nich jest kochane i wdzięczne.
Aniu (asta6265)! Skoro za oknem biało to trzeba się posiłkować takimi energetycznymi kolorami

Marto (koziorozec)! Wolę kwiaty w ogrodzie. Dłużej można je podziwiać, ale i w wazonie niekiedy coś zagości. Fajnie, że wstąpiłaś do mojego wątku. W najbliższym czasie złoże Ci rewizytę

Shirall! Lubię takie energetyczne kolory i rośliny. Wydaje mi się, że Ty także

Jagi! Ależ tak dokładnie jest. Przed mrozami przyniosłam z ogrodu naręcze róż. Okuś szaleje w sniegu i zawsze mnie to bawi. Ale wysoka trawę także lubi! Blood Mary nie ma pełnych kwiatów. Udowodnię to juz wkrótce

Teresko! Dokładnie ;:108Kusiło mnie także anturium o biało-zielonych kwiatach

Loki! Dzięki

Izo! Oby udało mi się z siewkami. Liczę na nie! To daje straszną satysfakcję. Miło mi, że dekoracja Ci się podoba. Koniecznie chciałam coś innego...
Danusiu (danutab)! Cebulki hippeastrum muszą urosnąć zanim wydadzą kwiat. Takich mniejszych mam kilka czerwonych i jeszcze jednego egzotycznego. Przyjdzie nam poczekac na przyszłego roku na ich kwitnienie. Fiołki to stosunkowo nowa fascynacja, ale nie tylko te z pełnymi i falbaniastymi kwiatmi mi się podobają!
Moniko (monikwiaty)! W sumie i ja sie cieszę ze śniegu. Odetchnęłam jak spadł, bo było coraz zimniej, a moje róze i inne rosliny golutkie. Co prawda nie ruszałam jeszcze kopczyków, ale śnieg to zawsze dodatkowe zabezpieczenie. Czy to znaczy, że u Ciebie go nie ma?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Aniu nie ma , w kątach gdzieś maleńka warstwa ale tak roślinki gołe . W sumie ostatnio przestałam się przejmować , co będzie to będzie inaczej bym zwariowała 

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Aniu zima wiosną też sliczna , ale ta ognista na sam koniec to uwieńczyła całe dzieło .

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wspaniała fotorelacja z zimowej wiosny
Oj te krokusiki...czekam aż śnieg stopnieje
Bazie to lubię 

Oj te krokusiki...czekam aż śnieg stopnieje

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Jaki piękny krajobraz u Ciebie
. A hibiskus super kolor i jaki ogromny kwiat. Trafiony zakup 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

Jakie śliczne bazie - nie wiedziałam, że już kwitną

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale dużo oglądania miałam po dwóch dniach. Masz chyba bardzo dużo roślin doniczkowych w domu, a stale nowe przybywają. Ta róża chińska rzeczywiście ma śliczny kolor! Cytrusy to nie moja specjalność, ale za to wyspecjalizowała się w nich młodsza gospodyni (synowa) i wykupuje wszystkie najbardziej zabiedzone (również moje bierze pod opiekę) i z powodzeniem reanimuje. Wiosną widać u Ciebie Aniu i w domu i w okolicy i nawet śnieg tego nie zmieni. A Okami jest wspaniałym psiakiem (jeszcze raz to muszę napisać
)!

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Bazie juz są, muszę popatrzeć czy u mnie rosną gdzieś...
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, rzeczywiście dzisiejsza pogoda nastrajała do spacerów
a Ty masz do tego piękne widoki dookoła
Hibiskus w kropelkach wody przepiękny

Hibiskus w kropelkach wody przepiękny

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
No przepiękny ten hibiskus
A u Ciebie już wiosna pod tym śniegiem. U mnie jeszcze brak krokusów i wychodzących tulipanów, a może ich nie dostrzegam bo za dużo śniegu

A u Ciebie już wiosna pod tym śniegiem. U mnie jeszcze brak krokusów i wychodzących tulipanów, a może ich nie dostrzegam bo za dużo śniegu

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Aniu....ta żółta daturka zakwitła Ci zimując w garażu
.
Krwisty kolega Hibiscus ma przecudną urodę
, też bym się mu nie oparła....tylko szepnij mi gdzie go namierzyłaś, może jeszcze co zostało
.

Krwisty kolega Hibiscus ma przecudną urodę

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu,śniegu zdecydownaie mam więcej
Te sople lodowe fajniutko na świerku wyglądaja
Ale hibiskusek ,śliczny i ten żywy kolorek,cudo
Jak ja je lubię 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Przy takich widokach w okolicy, to bym chyba była skłonna nawet przeciągającą się zimę wytrzymać
ale najpiękniejsza z tego wszystkiego to jest kalmodynka
Ja swojej nie dopilnowałam i kwiaty zrzuciła, ale grunt że żyje (jeszcze), to może kiedyś też się doczekam takich cudnych owoców?