Dana witaj! Ja wiem dlaczego lubisz myć okna - bo jesteś na co dzień w domu i dbanie o jego czystość to dla Ciebie przyjemność ;-) Też bym tak chciała! A zapach świeżych zasłon na umytych oknach uwielbiam
Magda, życzę suni i Tobie, by guz nie okazał się złośliwy... biedne zwierzątko!
Cieszę się z host, na wiosnę będziesz już miała gotowe, podrośnięte rośliny do posadzenia w gruncie.
Z tymi oknami to Danka przesadziła! ;-)
Dobrej soboty życzę!
Beatko, serdecznie witam w moim ogrodzie i cieszę się, że dostarczył Ci pozytywnych wrażeń... teraz można tylko powspominać, ale zapraszam w pełni sezonu, bo planuję sporo zmian które udokumentuję
Kasiu, witam sobotnio... trudno mi mówić, czy planuję zmianę aranżacji - na pewno trochę zmienię kolorystykę ścian i inne obrazy w salonie (mam kilka upatrzonych w Almi Decor)... Z pewnością szaleństw kolorystycznych nie będzie, bo ja w tej kwestii jestem raczej zachowawcza

Wracając do tematów ogrodowych, to zanosi się kolejna porażka w siewach (co było do przewidzenia)... Cleome można wysiać do gruntu, bodajże pod koniec kwietnia... pomysł wkomponowania je pomiędzy wysokie róże jest niezły, aczkolwiek ta roślina jest wysoka i ma dość pokaźne kwiatostany - żeby nie zdominowała róż. Ja bym je widziała z ostróżkami
Okna myję dwa-trzy razy do roku, chociaż częściej okno kuchenne, od drogi... częściej mi się nie chce!
Miłej soboty!
Majutku, u nas pogoda podobna... wyjdę zaraz na obchód, posłuchać śpiewu ptaków

Spokojnego popołudnia!
Śpiąca księżniczka Sara:

...tak najwygodniej

...z otwartymi oczami też można spać!