Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 15

Post »

Takich widoków mi było trzeba w ten szary dzionek !Dziękuję ,bo to mi na pewno poprawi humor :tan
A ja okna myje co miesiąc i już widać ,że dawno minął :;230
Byle do wiosny ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mm-complex pisze:(...) A ja okna myje co miesiąc (...)
;:202 ;:202 ;:202 Ojej...a to za karę..? ;:218
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Nie, ja to nawet lubię i domek wywietrzony i świeże zasłonki i świat lepiej wygląda :lol:
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tez lubię myć okna, tylko czasem cieżko sie zebrać żeby to zrobić-czas, czas.....Odpowiedni zestaw do mycia okien, to połowa sukcesu.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dana witaj! Ja wiem dlaczego lubisz myć okna - bo jesteś na co dzień w domu i dbanie o jego czystość to dla Ciebie przyjemność ;-) Też bym tak chciała! A zapach świeżych zasłon na umytych oknach uwielbiam :)
Magda, życzę suni i Tobie, by guz nie okazał się złośliwy... biedne zwierzątko!
Cieszę się z host, na wiosnę będziesz już miała gotowe, podrośnięte rośliny do posadzenia w gruncie.
Z tymi oknami to Danka przesadziła! ;-)
Dobrej soboty życzę!
Beatko, serdecznie witam w moim ogrodzie i cieszę się, że dostarczył Ci pozytywnych wrażeń... teraz można tylko powspominać, ale zapraszam w pełni sezonu, bo planuję sporo zmian które udokumentuję :)
Kasiu, witam sobotnio... trudno mi mówić, czy planuję zmianę aranżacji - na pewno trochę zmienię kolorystykę ścian i inne obrazy w salonie (mam kilka upatrzonych w Almi Decor)... Z pewnością szaleństw kolorystycznych nie będzie, bo ja w tej kwestii jestem raczej zachowawcza :) Wracając do tematów ogrodowych, to zanosi się kolejna porażka w siewach (co było do przewidzenia)... Cleome można wysiać do gruntu, bodajże pod koniec kwietnia... pomysł wkomponowania je pomiędzy wysokie róże jest niezły, aczkolwiek ta roślina jest wysoka i ma dość pokaźne kwiatostany - żeby nie zdominowała róż. Ja bym je widziała z ostróżkami :)
Okna myję dwa-trzy razy do roku, chociaż częściej okno kuchenne, od drogi... częściej mi się nie chce!
Miłej soboty!
Majutku, u nas pogoda podobna... wyjdę zaraz na obchód, posłuchać śpiewu ptaków :) Spokojnego popołudnia!

Śpiąca księżniczka Sara:
Obrazek
...tak najwygodniej :)

Obrazek

Obrazek
...z otwartymi oczami też można spać! :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Widać że czuje się bezpiecznie bo taki widok gołego brzuszka to tylko w domowych pieleszach można trafić, uwielbiam taki ciepły milutki brzuszek ;:167 dlatego wolę suczki niż psiaki ;:306 a że trafił mi się psiec to trudno było i trzeba było przyjąć. :uszy
x-ag-a
---

Post »

Majutek, milutki i cieplutki brzuszek jest nam często pokazywany :) Co prawda Sara śpi mniej niż na początku, ale rozkłada się w przeróżnych pozycjach ;-) Dzisiaj miałam sen, że Sara topiła się w stawie, ja nurkowałam wyciągając z dna, a M. reanimował ;:145 Na szczęście udało się, ale sen był okropny...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj słoneczko ;:196 ( wszak chyba przyznasz , że ciepłolubną istotę można tak nazwać - nieprawdaż ?)
U mnie pogoda ...jak papier toaletowy ...ten szary - czyli do ....( wybacz dosadne określenie ;:180 ) ... :oops: ...
Ja wiem , ja rozumiem , że wciąż mamy porę zimową - wszak jeszcze luty ...tylko czemu na Boga tak to ciężko pojąć ?
W kwestii porządków domowych ...zacytuję zdanie M - mojej Znajomej ..." dom , to nie muzeum - nie musi lśnić " ...wiesz , że tego się trzymam i ...mam zawsze przytulnie , ciepło i nastrojowo ...bo liczy się atmosfera .
Zawsze marzyłam o takich wspomnieniach - w wypadku moich dzieci - , że miło będą wspominać swój rodzinny dom . Lubię piec słodkości , gotować , robię przetwory wszelkiego rodzaju , a czasem coś nawet uszyję ( np.firany ) kocham ogród , staram się stworzyć przyjazny dom . Okna myję ...zaraz ...niech policzę 5- 6 razy do roku ...a ostatnio myłam przed nastaniem zimy , na Święta Bożego Narodzenia ...kolejny raz będą myte na Wielkanocne święta ...wpuszczę promienie wiosenne i zapach świeżego powietrza wraz z zapachem firan ....
Pozdrawiam .... ;:196 ;:167

Sarusia słodziutki -dzidziuś ;:167 ...ach , te oczy ...czujne ...mogą " ;:167 serce złamać itp...." ;:224
x-ag-a
---

Post »

Jagódko, dziękuję za ciepłe powitanie, które odwzajemniam ;:196
Pięknie opisałaś jak funkcjonuje Twój dom pod Twoją pieczą... jestem przekonana, że dzieci tak właśnie go odbierają, jak piszesz że byś chciała. Owszem, dom to nie muzeum, chociaż przyznam, że zdecydowanie lepiej się czuję w ładzie we wnętrzach i harmonii w ogrodzie... chaos lubię oglądać u innych :D Dobrej soboty!
Dla Ciebie moje domowe królewny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Falki, niezawodne i piękne, gdyby nie one w zimowe dni to moznaby zwariować.
Aga, ale sen ;:202 Dobrze, ze to tylko sen. Spaniele są świetnymi plywakami także możesz sie spodziewać, ze oczko wodne będzie okupowane przez Sare :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Sara urocza ;:173
Aga, na tej rabacie gdzie myślę o cleome są też ostróżki, naparstnice i inne wysokie byliny, więc może się wkomponują?
Przykro mi, że wysiewy się buntują..trzymasz na oświetlonym oknie? Pod przykryciem? Może mają za sucho..?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Polepszam się powoli, ale zauważalnie :wink: Zdjęcia z Twojego ogrodu wprawiają mnie w dobry nastrój.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, dziękuję za dobre wieści o Twoim zdrowiu ;:196
Kasiu, z pewnością krążki mogą wysychać, bo pod przykryciem nie są. Obawiam się, że dotychczasowe siewki zmarnowałam. Może pokuszę się o jeszcze jedną próbę i w poniedziałek zasieję lobelię od Jagódki, już pod przykryciem. Cleome w takim towarzystwie świetnie się wkomponuje!
Lulka, słyszałam o tych pływackich umiejętnościach spanieli... czy sądzisz że naprawdę nasz cavalierek będzie pływał z rybami? ;:oj

Dziś hibiscus bylinowy, mój beniaminek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguś, to będziemy razem siać, bo ja dopiero dziś wykopałam naionka i sie szykuję. A wiesz? Jedzie do mnie kolejny psiak, tym razem 7-mies. nieszczęście, które mieszkało w kojcu/zagrodzie zbitej na klatce schodowej. Pies mógł tam tylko stać i leżeć skulony. Do tego jak go potrąciło auto, to za operację zapłacił sprawca, a właściciele nawet nie pojechali, żeby mu śruby z nogi wyjąć.
Cleome od Ciebie świetnie kiełkuje i rośnie, bo podzieliłam się ze swoją ciocią i ona już posiała.
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, bardzo dobre wieści a propos kiełkowania cleome! To znaczy, że warto zbierać nasiona :) Z moich 10 sztuk, nasiona poszły w całą Polskę :lol:
Zdrowiej i szykuj się na wizytę u mnie wiosną :)
Biedny piesek ma szczęście, że właśnie do Ciebie trafi - masz wielkie serce ;:196

Cleome:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany