Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Bardzo lubię misie, a Twoja jaka elegantaka wiosenna :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zgubiłaś mi się Magdo, przez te moje choroby, a tu tyle już zostało powiedziane. Brzozy muszą być w każdym ogrodzie, podobno jakieś dobre fluidy przekazują.
Dekoracje domu masz extra
Awatar użytkownika
kasia28x
100p
100p
Od: 26 sty 2013, o 09:28

Post »

Miś śliczny, ale kosz z różami też mu w niczym nie ustępuje :wink:
Na temat zimy się nie wypowiem (ode mnie do Syberii już blisko 8-)) i jak narzekać będę, to się weźmie i nie wyniesie jeszcze ;:224
(zima, nie Syberia :wink: )
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyż moje oczy dobrze widzą jakieś akcenty pastelowe? :) Piękna aranżacja! Na starość będę zbierać takie kudłate misie, teraz nie mogę, bo i baby ukradną...
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

O jezzuunciu, jakie cudowności, aż oniemiałam z zachwytu :shock:.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, Miś przesłodki ;:196
Zima żegna się z nami śniegiem, pomachaj jej na do widzenia, już nie wróci :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12

Post »

Dotarłam do tej części wreszcie. Nie widziałam wszystkiego bo nie sposób.O chwastach na początku wątku wspomnianych to przecież nieprawda ? No nie ?

Wierzby rosochate , krajobrazy i te Twoje wnętrza i Wnętrza .....po prostu lubię.

Tobie się też tak kłębi w głowie na okrągło roślinnie jak i mnie ? Lepiej chyba jak już się pracuje naprawdę w ogrodzie bo to zimowe teoretyzowanie już mnie męczy.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Iwonka, wiem, że śnieg to dobra sprawa jak jest zimno, ale i tak jakoś tak mi popsuł plany. W kwietniu to już w ogóle byłby dla mnie dramat :lol:

Dana, dziękuję :oops: Ja też mam słabość do puchatków, dlatego mam ich nieco za wiele jak na starszą panią bez małych dzieci w domu :lol: A które zbierasz, te z MTY? 8-)

Iga, no wiem, że luty to miesiąc zimowy, ale ponarzekać na śnieg i zimno i tak muszę :lol:

Madzia, ja też uważam, że ta Misia to elegantka :wink:

Kasiu, bardzo dziękuję za skomplementowanie kompozycji. Kwiaty z wyprzedaży, kosz z second handu 8-)
Do warunków syberyjskich to nam na szczęście daleko. Jak poczytałam w kilku książkach o gułagach, jakie warunki klimatyczne Syberia oferuje, to sądzę, że u nas klimat wyjątkowo łagodny, wręcz tropiki w porównaniu ...

Pat, przed dziećmi trzeba tyle rzeczy chować...misie, słodycze, alkohol... :lol:
A pastele w mojej łazience mam od samego początku. Biała łazienka z założenia miała być dziewczyńska :wink: Dziękuję za komplement ;:196

Aga, no przestań :oops:

Kasiu, takie podejście lubię. Zimie mówimy stanowcze pa pa :wit
A miś, jak mówiłam dobry na wszystko :wink:

U nas nadal zima, nie mam co pokazywać...
Nawet więcej zdjęć z sesji misiowych na zamydlenie oczu odwiedzających mnie gości nie mam :oops: :wink:
Jeszcze miesiąc ta zima może się legalnie, zgodnie z kalendarzem pojawiać i panoszyć gdzieniegdzie...
Ale w sercu wiosna i tu kalendarz się nie liczy ;:108

Wymyśliłam jak ma wyglądać rabata ziołowa i już czekam na marzec, żebym mogła pietruszkę i inne takie zimnoluby posiać do gruntu.
Rabata będzie półokrągła, obrzeżona cegłą i kamykami ( aage, dziękuję za inspirację ;:196 ). Za cegłą, pierwszy rządek miała stanowić lawenda, ale jednak będzie to po kolei macierzanka cytrynowa i zwyczajna, jako poduszeczki spływające na cegłę a za macierzanką pietruszka naciowa w kilku odmianach, jak zawsze miałam problem, którą odmianę wybrać ( inspiracja Robaczkowa ;:196 )
Królowa lawenda będzie rosła w rządku od strony muru.
Na tej rabacie w kwietniu przesadzę z rabaty śmietnikowej przy tarasie miętę, szczypior wieloletni i lubczyk.
Mam zamiar posiać w krążkach torfowych, kilka odmian różnych ziółek włoskich i nie tylko a w czerwcu posadzić to wszystko do gruntu. Nie zabraknie tam także maciejki, bo to rabata pod oknami sypialni... wieczorem oprócz zapachu ziół będzie mi także ona umilała życie :D
Miłego dnia życzę !
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cieszę się że mogłam na coś się przydać :oops:
;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

variegata pisze: Na tej rabacie w kwietniu przesadzę z rabaty śmietnikowej przy tarasie miętę, szczypior wieloletni i lubczyk.
Mam zamiar posiać w krążkach torfowych, kilka odmian różnych ziółek włoskich i nie tylko a w czerwcu posadzić to wszystko do gruntu. Nie zabraknie tam także maciejki, bo to rabata pod oknami sypialni... wieczorem oprócz zapachu ziół będzie mi także ona umilała życie :D
Miłego dnia życzę !
normalnie poczułam ten zapach! Bardzo żałuję, że nie mam dogodnego gruntu pod oknami na takie doznania zapachowe i żeby się ziół nawąchać muszę iść za stodołę :roll: A rezedę znasz? też obłędnie pachnie....
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Z miętą uważaj, bo się panoszy. ;:224
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, cieszę się, że mnie odnalazłaś i mam nadzieje, że wygrasz walkę z zatokami ;:333

pietruncia, aż głowa pęka od tego myślenia zimowego. Już wolałabym łopatę i grabki mieć w rękach a nie tylko ciągle komputer i ołówek :lol: Dziękuje za komplement :D

Aga :D

Pat, za stodołą na wsi z tego co wiem, to raczej inne doznania zapachowe mamy :lol: Moi sąsiedzi mówią, że u nich za stodołą to cyt. "siiilnie wanilią czuć" :wink: A moze donice pod oknami poustawiaj z ziołami, skoro nie możesz tam rabaty mieć?

Iga, dzięki za ostrzeżenie, ale ta rabata będzie miała rozmiar 7x4 metry, to może się panoszyć :wink: A może u Ciebie się rozpanoszyła i chcesz się podzielić? :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jeżeli chcesz zwykłą miętę, proszę bardzo, wiaderko?? :uszy
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iga no jasne, że chcę ;:oj
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Za trzy lata obejmie całe poletko ziołowe. posadź ją we wiadrze. A co do śniegu to są zalety. Nawet niedokonczony ogród pod pierzynką wygląda ładnie;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”