Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II
Bardzo lubię misie, a Twoja jaka elegantaka wiosenna 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgubiłaś mi się Magdo, przez te moje choroby, a tu tyle już zostało powiedziane. Brzozy muszą być w każdym ogrodzie, podobno jakieś dobre fluidy przekazują.
Dekoracje domu masz extra
Dekoracje domu masz extra
- kasia28x
- 100p
- Od: 26 sty 2013, o 09:28
Miś śliczny, ale kosz z różami też mu w niczym nie ustępuje
Na temat zimy się nie wypowiem (ode mnie do Syberii już blisko
) i jak narzekać będę, to się weźmie i nie wyniesie jeszcze
(zima, nie Syberia
)

Na temat zimy się nie wypowiem (ode mnie do Syberii już blisko

(zima, nie Syberia

Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyż moje oczy dobrze widzą jakieś akcenty pastelowe?
Piękna aranżacja! Na starość będę zbierać takie kudłate misie, teraz nie mogę, bo i baby ukradną...

O jezzuunciu, jakie cudowności, aż oniemiałam z zachwytu
.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Madziu, Miś przesłodki
Zima żegna się z nami śniegiem, pomachaj jej na do widzenia, już nie wróci

Zima żegna się z nami śniegiem, pomachaj jej na do widzenia, już nie wróci

Dotarłam do tej części wreszcie. Nie widziałam wszystkiego bo nie sposób.O chwastach na początku wątku wspomnianych to przecież nieprawda ? No nie ?
Wierzby rosochate , krajobrazy i te Twoje wnętrza i Wnętrza .....po prostu lubię.
Tobie się też tak kłębi w głowie na okrągło roślinnie jak i mnie ? Lepiej chyba jak już się pracuje naprawdę w ogrodzie bo to zimowe teoretyzowanie już mnie męczy.
Wierzby rosochate , krajobrazy i te Twoje wnętrza i Wnętrza .....po prostu lubię.
Tobie się też tak kłębi w głowie na okrągło roślinnie jak i mnie ? Lepiej chyba jak już się pracuje naprawdę w ogrodzie bo to zimowe teoretyzowanie już mnie męczy.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Iwonka, wiem, że śnieg to dobra sprawa jak jest zimno, ale i tak jakoś tak mi popsuł plany. W kwietniu to już w ogóle byłby dla mnie dramat
Dana, dziękuję
Ja też mam słabość do puchatków, dlatego mam ich nieco za wiele jak na starszą panią bez małych dzieci w domu
A które zbierasz, te z MTY?
Iga, no wiem, że luty to miesiąc zimowy, ale ponarzekać na śnieg i zimno i tak muszę
Madzia, ja też uważam, że ta Misia to elegantka
Kasiu, bardzo dziękuję za skomplementowanie kompozycji. Kwiaty z wyprzedaży, kosz z second handu
Do warunków syberyjskich to nam na szczęście daleko. Jak poczytałam w kilku książkach o gułagach, jakie warunki klimatyczne Syberia oferuje, to sądzę, że u nas klimat wyjątkowo łagodny, wręcz tropiki w porównaniu ...
Pat, przed dziećmi trzeba tyle rzeczy chować...misie, słodycze, alkohol...
A pastele w mojej łazience mam od samego początku. Biała łazienka z założenia miała być dziewczyńska
Dziękuję za komplement
Aga, no przestań
Kasiu, takie podejście lubię. Zimie mówimy stanowcze pa pa
A miś, jak mówiłam dobry na wszystko
U nas nadal zima, nie mam co pokazywać...
Nawet więcej zdjęć z sesji misiowych na zamydlenie oczu odwiedzających mnie gości nie mam
Jeszcze miesiąc ta zima może się legalnie, zgodnie z kalendarzem pojawiać i panoszyć gdzieniegdzie...
Ale w sercu wiosna i tu kalendarz się nie liczy
Wymyśliłam jak ma wyglądać rabata ziołowa i już czekam na marzec, żebym mogła pietruszkę i inne takie zimnoluby posiać do gruntu.
Rabata będzie półokrągła, obrzeżona cegłą i kamykami ( aage, dziękuję za inspirację
). Za cegłą, pierwszy rządek miała stanowić lawenda, ale jednak będzie to po kolei macierzanka cytrynowa i zwyczajna, jako poduszeczki spływające na cegłę a za macierzanką pietruszka naciowa w kilku odmianach, jak zawsze miałam problem, którą odmianę wybrać ( inspiracja Robaczkowa
)
Królowa lawenda będzie rosła w rządku od strony muru.
Na tej rabacie w kwietniu przesadzę z rabaty śmietnikowej przy tarasie miętę, szczypior wieloletni i lubczyk.
Mam zamiar posiać w krążkach torfowych, kilka odmian różnych ziółek włoskich i nie tylko a w czerwcu posadzić to wszystko do gruntu. Nie zabraknie tam także maciejki, bo to rabata pod oknami sypialni... wieczorem oprócz zapachu ziół będzie mi także ona umilała życie
Miłego dnia życzę !

Dana, dziękuję

Iga, no wiem, że luty to miesiąc zimowy, ale ponarzekać na śnieg i zimno i tak muszę

Madzia, ja też uważam, że ta Misia to elegantka

Kasiu, bardzo dziękuję za skomplementowanie kompozycji. Kwiaty z wyprzedaży, kosz z second handu

Do warunków syberyjskich to nam na szczęście daleko. Jak poczytałam w kilku książkach o gułagach, jakie warunki klimatyczne Syberia oferuje, to sądzę, że u nas klimat wyjątkowo łagodny, wręcz tropiki w porównaniu ...
Pat, przed dziećmi trzeba tyle rzeczy chować...misie, słodycze, alkohol...

A pastele w mojej łazience mam od samego początku. Biała łazienka z założenia miała być dziewczyńska

Aga, no przestań

Kasiu, takie podejście lubię. Zimie mówimy stanowcze pa pa

A miś, jak mówiłam dobry na wszystko

U nas nadal zima, nie mam co pokazywać...
Nawet więcej zdjęć z sesji misiowych na zamydlenie oczu odwiedzających mnie gości nie mam

Jeszcze miesiąc ta zima może się legalnie, zgodnie z kalendarzem pojawiać i panoszyć gdzieniegdzie...
Ale w sercu wiosna i tu kalendarz się nie liczy

Wymyśliłam jak ma wyglądać rabata ziołowa i już czekam na marzec, żebym mogła pietruszkę i inne takie zimnoluby posiać do gruntu.
Rabata będzie półokrągła, obrzeżona cegłą i kamykami ( aage, dziękuję za inspirację

Królowa lawenda będzie rosła w rządku od strony muru.
Na tej rabacie w kwietniu przesadzę z rabaty śmietnikowej przy tarasie miętę, szczypior wieloletni i lubczyk.
Mam zamiar posiać w krążkach torfowych, kilka odmian różnych ziółek włoskich i nie tylko a w czerwcu posadzić to wszystko do gruntu. Nie zabraknie tam także maciejki, bo to rabata pod oknami sypialni... wieczorem oprócz zapachu ziół będzie mi także ona umilała życie

Miłego dnia życzę !
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Cieszę się że mogłam na coś się przydać

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
normalnie poczułam ten zapach! Bardzo żałuję, że nie mam dogodnego gruntu pod oknami na takie doznania zapachowe i żeby się ziół nawąchać muszę iść za stodołęvariegata pisze: Na tej rabacie w kwietniu przesadzę z rabaty śmietnikowej przy tarasie miętę, szczypior wieloletni i lubczyk.
Mam zamiar posiać w krążkach torfowych, kilka odmian różnych ziółek włoskich i nie tylko a w czerwcu posadzić to wszystko do gruntu. Nie zabraknie tam także maciejki, bo to rabata pod oknami sypialni... wieczorem oprócz zapachu ziół będzie mi także ona umilała życie![]()
Miłego dnia życzę !

- variegata
- 1000p
Marzka, cieszę się, że mnie odnalazłaś i mam nadzieje, że wygrasz walkę z zatokami
pietruncia, aż głowa pęka od tego myślenia zimowego. Już wolałabym łopatę i grabki mieć w rękach a nie tylko ciągle komputer i ołówek
Dziękuje za komplement
Aga
Pat, za stodołą na wsi z tego co wiem, to raczej inne doznania zapachowe mamy
Moi sąsiedzi mówią, że u nich za stodołą to cyt. "siiilnie wanilią czuć"
A moze donice pod oknami poustawiaj z ziołami, skoro nie możesz tam rabaty mieć?
Iga, dzięki za ostrzeżenie, ale ta rabata będzie miała rozmiar 7x4 metry, to może się panoszyć
A może u Ciebie się rozpanoszyła i chcesz się podzielić? 

pietruncia, aż głowa pęka od tego myślenia zimowego. Już wolałabym łopatę i grabki mieć w rękach a nie tylko ciągle komputer i ołówek

Aga

Pat, za stodołą na wsi z tego co wiem, to raczej inne doznania zapachowe mamy

Iga, dzięki za ostrzeżenie, ale ta rabata będzie miała rozmiar 7x4 metry, to może się panoszyć

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jeżeli chcesz zwykłą miętę, proszę bardzo, wiaderko?? 

- variegata
- 1000p
Iga no jasne, że chcę 

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Za trzy lata obejmie całe poletko ziołowe. posadź ją we wiadrze. A co do śniegu to są zalety. Nawet niedokonczony ogród pod pierzynką wygląda ładnie;)