Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Zawsze marzyłam o ogrodzie zimowym. Było by miejsce z temp. 10 stopni do przechowania różnych rośln. Może synkom zakwitłyby kaktusy :?:
U mnie ;:3 ? Po śniadanku ogród czeka :tan
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aga, poczytałam pooglądałam i jutro przyłączam się do pierwszych poczynań wiosennych :;230 w ogrodzie.
Księżyc łobuziak wybija mnie ze snu już drugą noc ;:306
Będziesz miała ogród zimowy ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim :wit
Słońce zaglądające do sypialni mnie obudziło i lazur na niebie - to lubię :) Nie jestem pewna czy prace na ogrodzie będę dziś kontynuować, bo temperatura oscyluje wokół zera, ale warunki są :)

Majeczko, tylko spokojnie z tym ogrodem zimowym, bo się PanM zdenerwuje ;-))
W ogrodzie dziś przepięknie od rana i spokojnie można działać :) Fajnie, że się zachęciłaś!
Aniu, ogród zimowy to wielkie marzenie, ale obawiam się, że koszt na tyle duży, iż w fazie fantazji jeszcze długo, jeśli nie na zawsze, pozostanie... Moje storczyki i reszta miałyby raj... dodałabym mnóstwo kaktusów, pięknych palm, ech... :) Cieszę się, że u Ciebie również słonko przygrzewa!
Małgosiu, dzień dobry... u mnie dobrze, wczoraj nieco zwolniłam z jedzeniem i dziś czuję się lekko i dobrze. Na śniadanie jogurt z musli plus kawa dopełnią dobrego nastroju, no i chyba podobnie jak Ty, wyjdę na ogród chociażby zdjęcia porobić, jak to pod koniec grudnia może być ładnie na świecie. Miłego!
Pat, niektórzy mają niespokojne ręce, a ja posiadam z kolei nerwowe nogi... słońce świeci i nieważne jaka to pora roku - muszę działać w ogrodzie :) Na początku tego postu zastanawiałam się, czy coś robić, teraz już wiem, że absolutnie grabie i sekator pójdą w ruch :) Także kochana, jeśli ruszysz w marcu, to będziesz mieć poważne opóźnienie! ;-))
O oranżerii możesz od czasu do czasu wspomnieć PanuM, ale dopóki w totka nie wygramy, to może być ciężko ;-)
Grażynko, czytam, że zarówno samopoczucie jak i pogoda do bani... Tulę. Mam nadzieję, że dostaniecie się do lekarza, bo już długo to chorowanie trwa... chodzisz do pracy, tak przy okazji?
Wybacz, że wyleciała mi z głowy ta biała trawka... to Jackdaw's Cream - bardzo fajna, miękka w dotyku, ładnie rozrastająca się kłosówka... Nawet wczoraj do niej zaglądałam i ma się świetnie. Mogę ją z czystym sumieniem polecić - jest szalenie ozdobna i ładnie rozjaśnia brzeg rabaty :)
Ewa, jak spałaś? Ja w miarę, ale dziś pełnia pełni i będzie gorzej...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogród zimowy... ;:oj ... Jestem pod wrażeniem...
Wpływacie mi kobiety na ambicję... Pewnie też zaraz się spakuję i pojadę popracować na działkę... Chociaż nie, nie mogę się ruszyć, bo klocki hamulcowe mam do wymiany (jakiś czas jeździłam z palącą się kontrolką, zanim zajarzyłam, co tablica rozdzielcza chce mi przez to powiedzieć... ;:306 ), a umówiona jestem dopiero na jutro... więc kicha - jestem uziemiona...
To chociaż poczytam sobie o Waszych poczynaniach...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jagodka pisze:
vertigo pisze:a nie taki gaciowy jak np.Mainzer Fastnacht.
...o :shock: wypraszam sobie ...żaden gaciowy ..to jest wyblaknięty wrzos
Też ją mam i popieram Jagódkę.
Dla mnie gaciowa jest Eiffel Tower, zanim mi ją na FO ochrzcili, to nawet nazwałam ją Majtkowa.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, a dla mnie M.Fastnacht to tzw. trupi fiolet :D każdy z nas ma jakieś preferencje kolorystyczne - jedne barwy uwielbiamy, drugie niekoniecznie... Ja akurat mam pewne ograniczenia jeśli chodzi o niebieski i żółty, co nie znaczy że nie mam ich w ogrodzie... po prostu wybierając rośliny o danym kolorze, te powyższe to u mnie zdecydowanie drugi wybór.
Asiu, ze startymi klockami nie ma co jeździć i ryzykować w tę pogodę... dobre hamulce mogą się przydać, więc najpierw je napraw... Z ogrodem zimowym to tylko marzenia, ale że PanM podchwycił a nawet sam zaproponował, to czemu nie marzyć intensywniej? :) Dobrego dnia.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Aguś , ja świętowałam i się obijałam a u Ciebie już widzę i pierwsze porządki wiosenne w ogrodzie i na razie dalekie ale jakże piękne plany zimowego ogrodu :) Zaspokój proszę moją ciekawość i powiedz coś więcej o tych rękawicach do róż ,pozdrawiam
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

aguniada pisze:dla mnie M.Fastnacht to tzw. trupi fiolet
O, na "trupi" mogę się zgodzić. "Trupi wyblaknięty wrzos" - żeby wszystkich pogodzić. :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja i tak pozostaję przy spranym gaciowym ;:173
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, Moniko - w sumie to zależy jakie majtki się nosi... może być sprany niebieski, sprany różowy czy fioletowy - tak czy inaczej, M.F. ma kolorek specyficzny - jak dla mnie jak po ufarbowaniu, co nie zmienia faktu, że rabata kolorystyczna zaproponowana przez Jagódkę, przemawia do mojej wyobraźni. Poza tym, ta róża ponoć bosko pachnie! :D
Moniko, kończę kawę i zmykam do ogrodu :) Pogoda dziś wymarzona! Rękawice do pielęgnacji róż kupiła mi Agata-Franceska - są świetne, mają grubą a jednocześnie elastyczną skórę (latex) i pozwalają swobodnie operować przy różach czy innych kłujących krzewach bez uszkadzania dłoni. Postaram się odczytać nazwę producenta i podam później więcej szczegółów.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widzę Aguś, że jesteśmy na tym samym etapie... też zwlokłam się z pościeli i popijam kawkę ;:40 (niestety zagryzając Lindorkami - wstyd...) z tą różnicą, że ja potem nie pójdę na ogród... :(
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Zaciekawiły mnie te rękawice...
Proszę o fotkę i opis :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie dość, że mnie oranżerią podenerwowałaś to teraz jeszcze lazurem i słońcem - litości!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

dziękuję Aguś to czekam na szczegóły ,bo co się pokaleczę to pokaleczę ale ile rękawic natargam ...:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ogród zimowy to dla mnie marzenie całkiem nierzeczywiste, zajęłam się tym bardziej rzeczywistym-rozglądam się po sklepach. Oglądam byliny, bo trochę bym kupiła. I tak przydałoby się wygrać w totka ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”