Wstążeczka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wstążeczka
A jak jest z tymi makami odmianowymi? Czy one kwitną dłużej niż zwykłe czerwone?
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Napisałam się i...komputer się zawiesił.
MADZIU- ja z takich pełnych wyglądających jak różyczki dostałam jesieniom nasionka ,zobaczymy co z nich wyrośnie
JADZIU - zostaw proszę ten śliczny obrazek ,możesz dawać ich ile chcesz ,ja nie potrafię:)
KASIU - one u mnie na rabacie tylko w jednym miejscu zostały ,resztę mam w trawie w kępkach przy huśtawce ,anabelce,tamaryszku . Przekwitają to obcinam makówki i jadę kosiarką ,w ten sposób mam je tylko w tych miejscach gdzie chcę i nie rozsiewają się .
EWAMAJ66 - Ewo widziałam na obrazkach niebieskiego maka,jeśli też byłby bylinowy to byłoby super
ANIU - Masz dużo miejsca to mogłabyś główki zostawiać ,ja usuwam aby mi się nie rozsiewały
ARKADIUSIE - napisałam że mi przypomniałeś:) on zasuszony od zeszłego sezonu ,właśnie dzisiaj wsadziłam dzięki Tobie do doniczki i podlałam ,jak zakwitnie pokażę zdjęcia
WANDZIU - te które ja mam nie kwitną długo jednak jest ich dużo w kępce co wydłuża okres kwitnienia ,
MADZIU- ja z takich pełnych wyglądających jak różyczki dostałam jesieniom nasionka ,zobaczymy co z nich wyrośnie
JADZIU - zostaw proszę ten śliczny obrazek ,możesz dawać ich ile chcesz ,ja nie potrafię:)
KASIU - one u mnie na rabacie tylko w jednym miejscu zostały ,resztę mam w trawie w kępkach przy huśtawce ,anabelce,tamaryszku . Przekwitają to obcinam makówki i jadę kosiarką ,w ten sposób mam je tylko w tych miejscach gdzie chcę i nie rozsiewają się .
EWAMAJ66 - Ewo widziałam na obrazkach niebieskiego maka,jeśli też byłby bylinowy to byłoby super

ANIU - Masz dużo miejsca to mogłabyś główki zostawiać ,ja usuwam aby mi się nie rozsiewały
ARKADIUSIE - napisałam że mi przypomniałeś:) on zasuszony od zeszłego sezonu ,właśnie dzisiaj wsadziłam dzięki Tobie do doniczki i podlałam ,jak zakwitnie pokażę zdjęcia
WANDZIU - te które ja mam nie kwitną długo jednak jest ich dużo w kępce co wydłuża okres kwitnienia ,
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

można potraktować i z głowy.
Miałam kiedyś maczki syberyjskie, ale warunki na rabacie im nie odpowiadały.
wszystkie mi wyginęły.

-
- 1000p
Majeczko tych makówek z nasionami w sezonie to mogę Ci wysłać ile tylko zapragniesz:)
- majka411
Moniczko, pomyślę, a dopytam czy tylko masz czerwone ?
-
- 1000p
Maju one bardziej pomarańcz ,czerwone gdzieś powydawałam
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te pomarańczowe płoną z daleka
Natomiast niebieski bywa kapryśny i mimo pięknego koloru raczej nie będę się starała, żeby u mnie się pojawił.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Monisiu i Maju Tosia ma takie maczki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=476 pomarańczowe pełne i chętnie się podzieli jak znam Tosie .Też już mam je posadzone w moim ogródku 
-

-
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniko!....dyskusja o makach...miałam całe połacie, które co roku wysiewały się same....a ich kolorystyka była róznorodna ...Pojedyncze egzemplarze jeszcze pojawiają się u mnie na rabatkach...Pięknie prezentują się z chabrami i gipsówką...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Miałam maki przez dwa lata , sąsiadka kilka razy zwracała mi uwagę że przyciągnę niepożądanych gości do ogrodu , ale ja jakoś nie mogłam się zdecydować , maki były piękne fioletowe , myślałam sobie że sąsiadka przesadza . Któregoś razu przychodzę a tu same kikuty pozostały , wszystko dookoła wydeptane . Małolaty z sąsiedztwa zainteresowali się uprawą . teraz myślę sobie że chyba miałam te których nie powinnam mieć .Maki wciąż kiełkują , ale ja skrzętnie wyrywam .Niestety nie można mieć wszystkiego.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Wściekle pomarańczowe i rozmnażają się przez rozłogi. Ujarzmiam je sadząc w wiaderkach.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Właśnie Tosia o Twoich makach pisałam ,ze są takie piękne
-
- 1000p
EWAMAJ66 - to i ja nie będę się o niego starała skoro kapryśny
JADZIU - zastanawiam się teraz czy moje wszystkie takie puste ale nie pamietam
BOGUSIU - całe pole to musiał być widok Wow
TACCA - skoro pościnali to pewnie te których nie powinno być , nigdy takich maków nie widziałam (normalnych na makowiec) ale gdzies muszą być takie piękne kwitnące pola skoro mak jest w sklepach .
TOSIU - cudne ,nie pamiętam czy moje wszystkie z tych nie pełnych ale dostałam nasionka takich bardzo pełnych czerwonych tyle że chyba nie bylinowych, zobaczymy co wyrośnie.
JADZIU - a mnie oprócz maków rzuciło się w oczy to piękne oczko wodne
to dzisiaj roślinka chyba w żadnej odmianie nie zakazana , kupiłam różne odmiany begoni w tym roku ale ta miała wyjątkowo gigantyczne i piękne kwiaty

JADZIU - zastanawiam się teraz czy moje wszystkie takie puste ale nie pamietam
BOGUSIU - całe pole to musiał być widok Wow

TACCA - skoro pościnali to pewnie te których nie powinno być , nigdy takich maków nie widziałam (normalnych na makowiec) ale gdzies muszą być takie piękne kwitnące pola skoro mak jest w sklepach .
TOSIU - cudne ,nie pamiętam czy moje wszystkie z tych nie pełnych ale dostałam nasionka takich bardzo pełnych czerwonych tyle że chyba nie bylinowych, zobaczymy co wyrośnie.
JADZIU - a mnie oprócz maków rzuciło się w oczy to piękne oczko wodne

to dzisiaj roślinka chyba w żadnej odmianie nie zakazana , kupiłam różne odmiany begoni w tym roku ale ta miała wyjątkowo gigantyczne i piękne kwiaty

- majka411
Moniczko, Tosia powaliła nas na kolana nie tylko maczkami, ale foty
Ciekawe czy są maczki bylinowe białe lub blado-żółte.
Tosiu ile dni mam do wiosny
i gdzie teraz co dziennie to ogłaszasz 

Ciekawe czy są maczki bylinowe białe lub blado-żółte.
Tosiu ile dni mam do wiosny

-
- 1000p
MAJECZKO- u Tosi w wątku
mnie to fotki Was wszystkich zaprzyjaźnionych powalają (gdzie ja byłam jak takie talenty rozdawali?) Może kiedyś kupię sobie nowy aparat i to taki że wszystko za mnie zrobi w dodatku idealnie i pozbędę się kompleksów