Ogród Linety 2
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Linety 2
Linetko -on jest ładniutki bo póżniej jest lekko wpadający w róż ,jest taki dostojny a łososiowy najbardziej się podobał na forum 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

Tymi konwaliami zrobiłaś mi ogromną przyjemność, bo poczułam się jakby za oknem był maj

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko biały grudniczek na pewno jest piękny, czekam na fotki 
Zdjęcia z lata super, aż się tak miło i cieplutko zrobiło, na widok takich słonecznych widoków

Zdjęcia z lata super, aż się tak miło i cieplutko zrobiło, na widok takich słonecznych widoków

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ja też byłam w Biedronce
i mam chyba łososiowego grudniczka - jeszcze nie rozwinął do końca kwiatków

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Biało, biało i nie od śniegu
Cudne kwiaty, niby je wszystkie mam w ogrodzie, bo i ismenę i jukę i konwalie. Ale jak tak się na nie patrzy na zdjęciach to serce rośnie. To jedyny moment gdy chcę żeby czas biegł szybciej, by znów cieszyć się nimi na żywo w ogrodzie.
Jak długo kwitła Twoja ismena? bo moja tylko 3-4 dni
Fakt że to zjawiskowy kwiat. Mam dwie cebule, zakwitła tylko jedna. Mam nadzieję że uda się przechować.

Jak długo kwitła Twoja ismena? bo moja tylko 3-4 dni

Znów mam trochę zawirowań dookoła, ale wklejam choć zdjęcia, żeby już tak z kretesem Was nie zaniedbywać.
Biały grudniczek, który właśnie kupiłam, jak już pisałam. Nie wiem, jak tam będzie w jego przypadku z przekręcaniem i obracaniem, skoro ze szklarni przywędrował do sklepu, a ze sklepu do mnie i na pewno wielokrotnie w tej podróży został postawiony inaczej, niż przywykł.
Ale na razie wygląda ślicznie i cały jest obsypany pąkami.
A moje dwie gigantyczne palmy wyglądają tak, i już zaczynam przemyśliwać, jak tu umieścić między nimi ten hamaczek.

ANIU-SWEETY, a u nas nie było łososiowych, niestety. Ale już mam obiecaną szczepkę, więc prędzej czy później się doczekam.
A Twoich zakupów gratuluję. 
ELLEBELLE, właśnie pamiętam, jaki entuzjazm wzbudziły zdjęcia Twoich cudnych grudniczków.
A ten biały rzeczywiście wpada w róż, już to widać. Na razie głównie słupek jest różowy i taka cienka obwódka na obrzeżu kielicha. Ciągle się nim nacieszam, tak bardzo mi się podoba.
JOLCIU, dziękuję, ja też uwielbiam konwalie i mam do nich wielki sentyment, bo mam urodziny w maju i zawsze dostawałam wtedy bukieciki konwalii.
Oczywiście, dlatego właśnie musiałam mieć je w ogródku.
Cieszę się, że Ty też je lubisz. 
AGNESS, mówisz i masz.
Może szczepeczkę? 
NIUNIU, jejku, skoro tak, to ja chyba wybiorę się jutro na jakiś objazd po wszystkich Biedronkach w mieście, może "rzucili" gdzieś te łososiowe?
APRIL, prawda? Ja też chciałabym je wszystkie zobaczyć znowu. Na szczęście to tylko parę miesięcy, przeleci jak z bicza trzasł.
A ismena też kwitła mi parę dni. Teraz cebula schnie sobie w piwnicy, mam nadzieję, że dotrwa bezpiecznie do wiosny.
Ściskam Was wszystkie!
Biały grudniczek, który właśnie kupiłam, jak już pisałam. Nie wiem, jak tam będzie w jego przypadku z przekręcaniem i obracaniem, skoro ze szklarni przywędrował do sklepu, a ze sklepu do mnie i na pewno wielokrotnie w tej podróży został postawiony inaczej, niż przywykł.

A moje dwie gigantyczne palmy wyglądają tak, i już zaczynam przemyśliwać, jak tu umieścić między nimi ten hamaczek.

ANIU-SWEETY, a u nas nie było łososiowych, niestety. Ale już mam obiecaną szczepkę, więc prędzej czy później się doczekam.

ELLEBELLE, właśnie pamiętam, jaki entuzjazm wzbudziły zdjęcia Twoich cudnych grudniczków.

JOLCIU, dziękuję, ja też uwielbiam konwalie i mam do nich wielki sentyment, bo mam urodziny w maju i zawsze dostawałam wtedy bukieciki konwalii.

AGNESS, mówisz i masz.

NIUNIU, jejku, skoro tak, to ja chyba wybiorę się jutro na jakiś objazd po wszystkich Biedronkach w mieście, może "rzucili" gdzieś te łososiowe?
APRIL, prawda? Ja też chciałabym je wszystkie zobaczyć znowu. Na szczęście to tylko parę miesięcy, przeleci jak z bicza trzasł.
A ismena też kwitła mi parę dni. Teraz cebula schnie sobie w piwnicy, mam nadzieję, że dotrwa bezpiecznie do wiosny.
Ściskam Was wszystkie!

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Linetko śliczny grudniczek, ma taki pręcik różowy w środku.
Palmy urosną, nawet nie spostrzeżesz się kiedy, posadzisz w ogrodzie i będziesz pod nimi leżała.

Palmy urosną, nawet nie spostrzeżesz się kiedy, posadzisz w ogrodzie i będziesz pod nimi leżała.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grudniczek śliczny - no to wyplataj już ten hamaczek 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Uśmiech na mojej twarzy wywołał twój hamaczek.
Życzę Ci z całego serducha tej chwili w której się na nim położysz.
Życzę Ci z całego serducha tej chwili w której się na nim położysz.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Linetko,jakoś moja wyobraznia nie chce zadziałać jak widzę takiej wielkości palemki. 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Za oknem ponuro, a u Ciebie moc pięknych białych kwiatuchów.
Grudnik cudnie kwitnie, muszę kuknąć do B. może coś jeszcze znajdę. Poleżeć w hamaku w zimie dobra rzecz. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Linetko, grudniczek jest prześliczny, a tfuuu... żeby nie zapeszyć
. A ten hamaczek, to szykuj, szykuj, bo palemki rosną w oczach 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Witaj ładne palmy!
Ja wciąż czekam na swoje
Ja wciąż czekam na swoje

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Linetko witaj no proszę jakie już śliczne listki palemek pokazują się...
...a grudniczek biały uroczy ... podobno ja też mam białego ale nie zakwitł jeszcze a mam dwa lata...

...a grudniczek biały uroczy ... podobno ja też mam białego ale nie zakwitł jeszcze a mam dwa lata...

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Linetko ten mój grudniczek rozwinął pączka i jest taki nieokreślony
Jasno-pomarańczowo-łososiowo-kremowy