Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Witaj Ewuniu! :wit ...muszę skończyć zasypywać oczko...myślę, ze mój M pomoże ...niewiele mi zostało .... przyczepkę z ziemią mam już podstawioną. ;:215 Postaram się robić to rozsądnie...nie forsować się zbytnio. ;:180 Cieplutko pozdrawiam !
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ilonko! Owoce i warzywa ze swojego ogrodu ....to wielkie dobrodziejstwo. ;:215 Mi najlepiej smakują truskawki prosto z krzaka, wiśnie zerwane bezpośrednio z drzewa ..Od 30 lat mamy tunel folowy a w nim od wczesnej wiosny rzodkiewkę, sałatę,ogórki, szczypior...no i 80 krzaków pomidorów w nim sadzimy.We wrześniu dosadzam wcześniej wysiane kalafiory. Warzywka super ;:215 Pozdrawiam! Wpadnę wieczorem z rewizytą! ;:65
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Bogusiu!
Podstrzyżyny choć mogą być niebezpieczne dla krzewu - wyszły całkiem udane. :D
Czasem trzeba robić takie porządki,pewnie i mnie to czeka w zarośniętym już ogródku.
Szkoda,że likwidujesz staw :( .... wielka szkoda.... :(
może zostawisz sobie choć mały grajdołek z pomostem by zachować dotychczasowy klimat ogrodu....
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, czytam, że i Ciebie dopadło przeziębienie, no i tak samo jak ja nie baczysz na to i działasz w ogrodzie... Żyćzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:196
Z tym cyprysikiem zaszalałaś, ładne cięcie i widzę, że nie on jeden ma pomponiki na galązkach...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu ja też mam tunel ale zaniedbuje nasadzenia letnie, wła śnie zapominm o powtórnej rzodkiewce, a o kalafiorach już nie wspomnę. Muszę narzucić sobie dyscyplinę! ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Witaj Bogusiu :wit
Masz wielki i piękny ogród, jestem pod wrażeniem. Wieloletnie krzewy i drzewa nadają mu wspaniałego klimatu.
Warzywka wyrosły bardzo dorodne, szczególnie kalafior-olbrzym. Będę do ciebie zaglądać.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu - przyszłam z rewizytą, obejrzałam częściowo twój ogród, dalszą część zwiedzania zostawiłam na inny czas i powiem, że masz przy czym chodzić, pięknie i pracowicie wszystko utrzymane. Myślę, że całkowicie rozumiem likwidację oczka, owszem oczko jest piękne ale to co piękne nie może wiecznie trwać. Ja w ubiegłym roku też musiałam zlikwidować, bolało serce przy jego rozbiórce, rybki trzeba było pooddawać, rośliny na kompost a najgorzej z wywrotką kamieni. po prostu nie dawaliśmy rady z mężem przy nim chodzić, czyszczenie glonów itd,itp. kręgosłupy już odmawiają posłuszeństwa. Jak doszlifuję wklejanie zdjęć to postaram się pokazać. Pozdrawiam Maria :wit
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja szaleję w ogrodzie... ;:65 a u mnie tyle gości. Dziękuję za odwiedzinki, ;:180 ;:180 ;:180 wpadnę do Was z rewizytą. Unas dzisiaj pogoda była wspaniała - 18 stopni na słońcu. Zrobiłam jeszcze fotki moim letnim kwiatkom, które całkiem , calkiem jeszcze sie mają ;:215

Halinko! Tak myślałam, że nie będę się forsowała , ale przy areale 0,50 ha ....wystarczy się ;:65 ;:65 ;:65 i jesteś już padnięta, a tu wykopywanie dalii, zasypywanie oczka, grabienie liści i tak do 15. W międzyczasie gotowanie obiadu......no a póżniej sprzątanie..... .Dobrze, że jutro niedziela....ale teraz tak mówię, bo jestem zmęczona....a jutro powiem....szkoda,że niedziela bo robiłabym coś w ogrodzie. Wszak kobieta zmienną jest. ;:180

Krysiu! /KaRo/serdeczne dzięki, że wpadłaś do mnie. ;:180 Juz odczuwam potrzebę zaglądnięcia do Ciebie . Lubię być w Twoim ogrodzie!Staw duży pozostaje w ogrodzie- napisałam na pw.
Marzenko :wit To co za dużo rozrosło się , zostało poddane cięciu- nasze rodzime ala bonsaie. ;:215

Mario! miło mi, ze byłaś u mnie z wizytą ;:180 Ja w tym roku systematycznie wysiewałam a zaczęłam wczesną wiosną ...od sałaty, rzodkiewki i pierwszy raz wysiałam w folii buraczki ....bardzo wcześnie jedliśmy botwinkę...a kiedy były już w ogrodzie na botwinkę, to te z folii przepikowałam do ogrodu. Porosły mi burale...mutanty. ;:222 Muszę je komuś oddać na karmę dla zwierząt. Takie duże są łykowate. Koper i szczypior mam w folii caly czas.
GosiuDziękuję za odwiedziny ;:180 Ogród duży, ba ...bardzo duży ...ale nie jest jeszcze taki , jaki sobie wymarzyłam . Może spełnię te niewygórowane marzenia. Powoli przechodzi częściową metamorfozę. ;:215

Mario.k55 bardzo cieszę się, że odwiedziłaś mnie. Zaglądaj częściej, będę bardzo wdzięczna. Ja z miłą chęcią będę wpadała do Ciebie z rewizytą. Czekam na fotki! P.S To nasze oczko od dawna spędzało nam sen z oczu. Woda była krystalicznie czysta przez góra miesiąc , czyszczenie, zmiana wody i tak w kółko. Liście z orzecha barwiły ją na brązowo...Pozdrawiam cieplutko ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na początek trochę lata... jesienią...nie wiem jak się spisze FOTOSIK :?:

Obrazek
Obrazek

ObrazekURL]

...na pierwszym planie maciejka

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/35c72372ef4d6a34.html]Obrazek

-- 13 paź 2012, o 20:31 --

Coś mi się poprzestawiało...oczywiście maciejka na pierwszym zdjęciu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U nas też było dziś ładnie no i udało mi się pojechać na grzybki [wilka do lasu ciągnie no nie :?: }Było super i grzybków trochę i te kolory lasu i fajne towarzystwo córci jej teściowej no i M który nas zawiózł ;:180 Ale kilometrów nabiłam i teraz wpadłam w fotel i tak już będzie ;:108 Wczoraj ścinaliśmy tykwy bo nie wiadomo kiedy mrozik liżnie nam wszystko w ogrodach ;:168
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

A teraz ...barwy jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Faktycznie kolorowo, jak w lecie :D I miotła oparta o ścianę, zupełnie jak u mnie :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 13 paź 2012, o 20:41 --

...i mój ulubiony kącik ....w jesiennej scenerii ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu jeszcze masz dużo pięknych kolorów nawet wiciokrzew kwitnie - niesamowite. A w kąciku siadam i podziwiam Twój ogród ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu....to mop...przecież musiałam umyć schody przed przyjściem gości ;:138 A swoją drogą to zapomnialam go usunąć z wizji...Pozdrawiam cieplutko!

-- 13 paź 2012, o 20:51 --

Mario/ Maska/ Zapraszam serdecznie . A niektóre kwiaty nie maja zamiaru przechodzić w stan spoczynku... ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”