Na piaskach nadwieprzańskich

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na piaskach nadwieprzańskich

Post »

Kwitnąca biało (w ogrodzie Janusza) obiela przypomniała mi, że dwa lata temu kilka osób kupiło sadzonki.
Jak Wam rosną? Moja jest niewielka, nie kwitnie a u Tadeusza w Nokłach (wczoraj widziałam) jest mojego wzrostu i obsypana kwieciem.
Czy tylko ja potrafię tak zabiedzić roślinę czy ujawnią się też inni ;:oj .?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu moja padła i nie mam jej ;:145
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

moja nie padła, ale też nie kwitnie. Mam taki sam bez, co stwierdziłam dopiero po zachwytach u Janusza "cudze chwalicie ..." :)
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

lawenda pisze: Mam taki sam bez, co stwierdziłam dopiero po zachwytach u Janusza "cudze chwalicie ..." :)
Ale chyba nie taki duży?? ;:oj
Jak widać to nie my jesteśmy takie złe ogrodniczki, skoro obiela u nas jeszcze nie kwitnie,
tylko Tadek ma jakieś swoje sekrety, pewnie coś tam mruczy do rośliny sadząc ją ;:306 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

elsi pisze: .....że dwa lata temu kilka osób kupiło sadzonki.
Jak Wam rosną?
Kupiliśmy i my wtedy 2 krzaczki. Jedna rośnie pod brzozami i ta radzi sobie kiepsko, natomiast druga (posadzona bliżej ANDY) w tym roku ładnie "podskoczyła" do góry. Na kwitnienie pewnie jeszcze za wcześnie, ale jak tak będzie przyrastała co rok to może za 4-5 lat :wink: .
Na działce na razie trwa festiwal hostowy, rosną na potęgę, z dnia na dzień coraz większe ;:138 ;:138 ;:138 .

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Powstaje też druga część murku wokół starego paleniska ;:138 . Lewy sięgał będzie górnego powiększenia tyłu i schodził łukiem jak prawy. Jeszcze tylko zakupić kolorowe luxfery i w sobotę finisz. Potem pozostanie tylko wykończenie górnych powierzchni, wyczyszczenie i poprawki fug..i gotowe ;:138 ;:138 .

Obrazek Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

ho ho zdolniacha że ho ;:224 Tadeusz ma swoje sekrety, ale Wy chyba też, te hosty jakieś podejrzanie wyrośnięte ;:oj
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Ula trzeba było zasłonić świerki które rosną z tyłu bo dzieci parę razy zapaliły zbyt duże ognisko :twisted: stąd pomysł z podwyższeniem i zabudową paleniska. Co do host to mamy już i większe, rosną już parę lat na tym stanowisku, maja sporo cienia więc pewnie im tam dobrze. Za parę dni obsypie się kwiatami azalia, niestety w ubiegłym roku mocno się wysiliły kwiatowo :( i teraz tylko jedna ma całkiem ich sporo. W tym tygodniu czeka nas jeszcze wysadzanie warzyw ze szklarenki do gruntu, kwiatów i to na razie tyle, pomału ogarniamy wszystko do stanu aby móc korzystać z huśtawki i hamaka. :wit
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Bardzo lubię te hostowe trąbki wychodzące z ziemi , ale kwiatów na tym etapie to jeszcze nie widziałam ;:oj
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Te dwie hosty które startują już z kwiatami w ubiegłym roku były mocno uszkodzone przez kury które weszły na działkę. Po uszczelnieniu na wysokości ok 1 metra siatki w tym roku już był spokój, natomiast one właśnie puściły pędy kwiatowe praktycznie tuż po wyjściu z ziemi. Może to zbieg okoliczności, ale właśnie akurat te dwie. :wit

w przy chałupinym :wink: ogródku kanny posadzone ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Dzisiaj podlewanie działki, komarów cała masa, w sumie nie można nic robić :twisted: ale za to coraz bardziej kolorowo ;:138 ;:138

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek :wit
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Danusiu bardzo ładne berberyski i reszta kwiatków; ogrody wyglądają teraz coraz piękniej , tak soczysto zielono i co i raz coś nowego pięknie zakwita. Bardzo ładna podwyższona rabatka w kamiennej obmurówce. U mnie tez jest wysyp komarów, bez nich życie na działce byłoby chyba bezproblemowe. czasami mam ochotę je wszystkie powystrzelać ( tylko jak ?:;230 )
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Danusiu ślicznie i kolorowo masz na swojej działeczce .Kanny jak zakwitną na swojej rabatce ,to będzie pięknie . :D
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Beatko ta rabatka to taka imitacja studni, stara balia obmurowana kamieniami (do poprawki bo juz parę lat stoi), nad nią jest prawdziwy wał z kawałkiem łańcucha. Na komary chyba będzie trzeba oprysk z TREBONU zrobić, albo przeczekać jeszcze ok. tygodnia. :wit
Ewo miejmy nadzieję że żaden kataklizm, jak 2 lata temu się nam nie przydarzy i kanny doczekają kwiatów, dwa lata temu potężna wichura totalnie je nam połamała :( . :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

O kurcze ,to miałaś pecha .No ale z przyrodą jeszcze nikt nie wygrał . ;:134
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Ciekawy pomysł na studzienkę z begonkami , jak nad nią jest jeszcze wał z łańcuchem to całość musi wyglądać bardzo oryginalnie tym bardziej ,że jasne kamienie dają ładny akcent.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”