Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu spacer po Twoim ogrodzie jest balsamem dla duszy :heja
Wybacz, ale pomyliłam nazwy traw ;:223 My mamy Sun Hollywood ;:224 Też na stanowiska słoneczne. Był nawożony nawozem Substral 100dni, teraz musimy podsiać drugi raz :wink: To jest tegoroczny trawnik, więc liczę, że w przyszłym roku będzie lepiej wyglądał ;:224
Połączenia klematisów i ich długość kwitnienia zapiera dech w piersiach ;:138. Moim zaaplikowałam Magiczną siłę dla Powojników, bo zaczęły im żółknąć listka i zmieniły miejsce zamieszkania.
Różyczki kwitną na całego ;:215 Piano ;:167
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu cudne masz te róże ;:167 Pięknie zestawione rabaty :tan Jak zimujesz Passiflorę :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie sie polaczenie pieciornikow z okrywowkami podobalo. Z tym ze to musza byc niskie pieciorniki - ja mialam Pink Princess - niby jasno rozowe ale u mnie byly czysto biale, bo na sloncu rosly.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

A gdzie to zniknęła nasza Gospodyni?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, a gdzie Cię wywiało? ;:196 i jak tam różyczki?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Kasia,
Wpadłam i przepadłam....jak, co, w ogóle o co chodzi, ze twoje powojńiki tak szaleją :shock:
Ja nie mam w ogóle ręki do nich....albo ziemi :wink:
Idę podlać magiczną....jeszcze chyba można....
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pięknie jest ;:215 a czytam że już planujesz żeby było jeszcze piękniej. Dzielna z Ciebie ogrodniczka doprowadzić nowy ogród do takiego wyglądu. ;:138 A za ulicą to macie jakieś pole :?: bo tak to wygląda, czyli gdzieś na uboczu gdzie chwasty fruwają w powietrzu bez ograniczeń mieć taki wypielęgnowany ogród to ciężka praca. Ciekawa jestem tego nowego wyglądu po przeróbkach. ;:173
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu piękna kolekcja róż, zazdroszczę u mnie wymarzły. Dobrze, że w Twoim ogrodzie mogę powzdychać do nich.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Ostatnio intensywnie nadrabiam zaległości towarzyskie, weekend z rodzinką, czasu brakuje nawet na sen :? Więc na Forum wpadam rzadziej niż bym chciała, a jak już jestem to zwiedzam zaprzyjaźnione wątki w miarę możliwości i gdy mam już pisać u siebie to robi się pierwsza w nocy i czas spadać lulu, bo o 6 pobudka.. ;:219 Zdjęcia robię prawie codziennie, choć aura nie sprzyja, ale staram się uwieczniać ogród w każdej fazie. Z braku czasu nie jestem jednak w stanie pokazać wszystkich, ładowanie trwa wieki...Nie wiem jak u Was, ale jakoś mi ostatnio nie po drodze z tymi portalami hostingowymi ;:124 Fotosik mnie doi z kasy za zdjęcia i mam go dość, Imageschack strasznie powoli ładuje..więc szukam innych rozwiązań technicznych, a dzisiaj testuję Flickr by Yahoo ;:333
Dziękuję wszystkim miłym gościom za odwiedziny - miło mi, że zaglądacie choć ja nie nadążam z rewizytami ;:131

Monia, róża Ambridge to Austinka, kupiłam ją na wiosnę. Powoli startowała, ale już się ładnie przyjęła. Pierwsze kwitnienie miała słabiutkie, teraz ma masę pąków. Długo trzyma kwiaty pomimo ciągłych deszczy, kwiaty nie tracą koloru ani kształtu. Nie chorowała jak dotąd, więc już ją lubię ;:333 Dziękuję za komplementy pod adresem ścieżki, bardzo mnie to cieszy, sama jestem zaskoczona jak szybko wtopiła się w ogród..jakby tam była od zawsze..

Obrazek

Ewa, ja też podhcodzę teraz do powojników przez neta jak do jeża, wolę kupować kwitnące.. ;:131 Tak sobie myślę, może to co masz to Hanna Viticella? U mnie właśnie kwitnie i ma drobne, błękitne kwiateczki..
A tu ponownie JPII & Jackmanni z Indigolette

Obrazek

Małgosiu, dziękuję! Ja też lubię widoczki ogólne ogrodu, ale już tyle razy je pokazywałam..nie chcę Was zanudzać nadmiernie, ale miło mi że Ci się podobają takie tam ;:131
Aniu, te kule to lobelia i to własnego siewu! :heja Jestem z niej dumna :D

Obrazek

Agnieszko, bardzo dziękuję ;:196 Ja też mam takie wrażenie..ten trawnik byłby teraz taki nudny bez ścieżki usłanej różami i lawendą... ;:224

Obrazek

Iwonko, goście to moja najbliższa rodzina, wiedzą co lubię :uszy Przywieźli róże i wino ;:173 Lawendę przycięłam w poniedziałek - przekwitłe kwiatostany. Teraz schną, a potem zawędrują do kompozycji ze świecami i satynowych woreczków, które wieszam w garderobie - lubię jej zapach w domu ;:170
Gosia, okazja była, pod koniec czerwca ;:131 Mieliśmy 6-stą rocznicę ślubu, potem seria imienin i urodzin więc udało się zoorgnizować zbiorową imprezę ;:4 Moja rodzinka zjechała do nas z całej Polski - z Krakowa, Wrocławia, Ustrzyk Dolnych, Lublina i Reszowszczyzny ;:oj Było super :tan

cdn. :wink:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, powojniki dostały porcję nawozu długo działającego wiosną, jak większość roślin u mnie. Znaczna część jest tegoroczna więc szału nie ma, ale spodziewam się w przyszłym roku mnie mile zaskoczą. Czasami podlewam ich też magiczną siłą ;:333 Np. te posadzone przy parasolce dostały ostatnio magicznego dopalacza, bo strasznie wolno się wspinały, a ja czekam wciąż na kwiaty ;:65 Gdy wreszcie zakwitną (są już pączki!;:oj ) parasolka będzie fajnie wyglądać..

..teraz obrasta powoli powojnikiem Blue Explosion, Ernest Markham & Blue Blood
Obrazek

Elu, odkąd odkryłam swoją nową pasję, spędzam wolne chwile w ogrodzie z przyjemnością, nawet jeśli to czasami ciężka praca. Tak dużo już ostatnio nie ryje, choć sąsiad i tak woła do mnie krecik :D Nie mam na ogród tyle czasu co bym chciała bo tylko popołudnia, ale to i tak mnie uskrzydla ;:170
Beatko, bardzo mi schlebiają Twoje słowa, ale gdzie mi tam do wzorców ;:131 Uczę się, podobnie jak Ty i to całkiem od niedawna. Jeszcze 3 lata temu nie rozróżniałam wierzby od topoli, o kwiatach nie wspominając :;230
Kasiu, witam nowego gościa w moim ogródku :wit Pomponellę bardzo polubiłam, choć mam ją dopiero od wiosny. Załóż koniecznie wątek i pokaż nam swoje różyczki!Powojniki w większości kupuję w internecie, ale jak się ostatnio okazało, wiele odmian się nie zgadza, więc jestem ostrożniejsza...Dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że Ci się podoba, zapraszam!
Dla Ciebie, na powitanie - Pomponella

Obrazek

Maddy, tranwikiem się nie przejmuj, w przyszłym roku na pewno się rozbuja. Ja dawno przestałam się cackać z moim i jakoś sobie radzi, choć za płotem nieużytki i chwaściane pola. Oprysk na chwasty dwa razy w roku, 2-3 razy nawóz i koszenie. Nie ma innej recepty. Ale trawka musi się najpierw zagęścić, więc daj jej czas ;:196 Dziękuję za komplementy, bardzo się cieszę, że kompozycje clemkowe przypadły Ci do gustu. Ja moje też czasami traktuję magiczną, ale raczej tylko te słabeusze.
Dla Ciebie zachwycające zdrowiem, trwałością kwiatu i intensywnym kolorem...Piano

Obrazek

Edytko, dziękuję ;:196 Passiflorę posadziłam w maju do gruntu i traktuję jak jednoroczne pnącze. Daję jej poszaleć ;:172

Passiflora
Obrazek

Jule, moje pięciorniki (są kremowe) mają nieco poniżej metra, bo tnę je mocno na wiosnę. Chcę poszerzyć te rabaty i przed nimi posadzić jakieś okrywowe, myślę o Poulsenkach np. Fredensbourg. Chciałabym ożywić tą część ogrodu - nuda, nic się tam nie dzieje. Jak w polskim filmie :wink:

Iwonko, Martuś, jestem :wit Miło mi, że zaglądacie!
Justynko, dziękuję ;:131 Nawozić można spokojnie do końca lipca, a nawet do połowy sierpnia. Moje powojniki to jeszcze świeżynki, zobaczymy co potrafią w przyszłym roku :uszy Pozytywnie zaskoczył mnie drobniutki, botaniczny Krakowiak, kupiony w lutym na targach Gardenia 2012 od Marczyńskiego. Ładnie się rozrósł i kwitnie drobnymi, różowymi kwiatuszkami. Royalty posadziłam przy glicynii, do towarzystwa, na zachętę dla jej kwitnienia ;:333

Krakowiak & Royalty
ObrazekObrazek

Majka, dzięki wielkie ;:180 Za płotem jest pole z pszenicą, dalej las, więc okolica ładna, ale zaraz za siatką niezamieszkała działka, więc chwasty sieją się na potęgę...
Dorotko, witaj :wit Przykro słyszeć o stratach po zimie.., ale zawsze zapraszam do spacerów u mnie ;:168
Dla Ciebie, najpiękniej pachnąca róża u mnie na tarasie - Soeur Emmanuelle

Obrazek

I jeszcze coś ustrzelone po południu..floksy wysiane w maju - troszkę wyrosły.. ;:224

Obrazek

Przypołudnik wysiany między kamieniami na ścieżce
Obrazek

Chopin
Obrazek

Aphrodite
Obrazek

Louis Odier
Obrazek

The President
Obrazek

Senteur Royale
Obrazek

Casanova
Obrazek

Climbing Rosa z metki, ale podejrzewam Rosarium Uetersen - jak myślicie?
Obrazek

Courtyard Kolo
Obrazek

Annabelle
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu pięknie u ciebie ;:138
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Zafundowałam sobie z rana spacer po twoim ogrodzie, bo dawni mnie nie było.
Wspaniale zarosła ścieżka, przepięknie kwitną ci róże. Co to za odmiana na zdjęciu z floksami? Okrywowa?
Masz posadzone przy podporach po trzy powojniki? Oj obawiam sie, że w przyszłym roku będziesz rozsadzać. U mnie na łukach zrobiło się bardzo gęsto a jest tam tylko po jednym z każdej strony.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Ty to masz rękę do siania, ja tylko raz próbowałam z lobelią i nic nie wyszło, a u Ciebie tyle piękności :shock:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Kasik :wit
Zaskoczyłaś mnie różą Piano... Takiego koloru jeszcze u Ciebie nie widziałam ;-)), ale ponieważ uwielbiam purpury, to nie mogę nie skomentować piękna tej róży... cudeńko ;:167 Podziwiam - poza różami - Twoje powojniki... jak je pielęgnujesz, czym dokarmiasz, że tak zdrowo rosną? Moje są marne w tym roku i poza żelazną Warszawską Nike, z resztą ciągle coś się dzieje - a to uwiąd, a to mało kwiatów, a to podsychanie... nie wiem, co im jest. Może potraktować je nawozem interwencyjnym?
Serdeczności...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Dziękuję ;:196 za cudną różyczkę, zdjęcie pod nią przedstawia piękny widoczek, czy na przodzie kwitną floksy jednoroczne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”