Sosny, sójki, sarny i inne takie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie

Post »

Aniu
moja mocniej owłosiona połówka gotowa na zawał paść ...
;:oj Matko Jedyno :shock: ...a cóż Ty za "bardziej owłosioną połówkę posiadasz"? :roll:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ra_barbara pisze:Aniu
;:oj Matko Jedyno :shock: ...a cóż Ty za "bardziej owłosioną połówkę posiadasz"? :roll:
no jak to jaką ? męża :lol:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

czar_na pisze:
ra_barbara pisze:Aniu
no jak to jaką ? męża :lol:
a to wcale nie jest takie oczywiste do zgadnięcia, bo u nas na przykład, jest akurat odwrotnie.... :;230
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Pat uwierz z moim nie ma co konkurować a najlepsze jest to ,że zawsze podobali mi mężczyźni z gładką klatą a tu ... ;:218 nigdy nie mów nigdy :roll:
Biedna ta nasza córka - po takich rodzicach gabinety kosmetyczne zbiją na niej fortunę :|
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu zajrzałam do ciebie bo zainteresował mnie tytuł wątku i nie żałuję :tan
masz śliczny domek ,ja zawsze uważam ze domki drewniane nawet te nowe to domy z duszą, choć murowane też są ładne ale moim zdaniem to już nie jest to.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Witaj Ulo :)
Dziękuję za miłe słowa pod adresem domu , mam nadzieję ,że wkrótce będę miała coś więcej do pokazania. Zapraszam ponownie.

My tymczasem idziemy na polowanie brzózek i mam nadzieję ,że znajdę jakieś sensowne do zaadoptowania.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Cześć Aniu :wit Ciepło się ubierz. U nas jest potworny wiatr.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

U mnie też wieje a takie polowanie, również mam w planach, ale czy uda mi się M wyciągnąć?
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Przeceniłam pogodę oglądając ją przez szybę i trochę mnie wywiało. Czas chyba przeprosić się z czapką.
Pochodziliśmy po lesie, zrobiliśmy niezłą trasę i co? Weźmiemy drzewa zaraz za płotu. Fajne brzózki są w środku lasu ale koło nas wycinka na całego więc zadylanie z taczkami takiego kawału nieporęczne ,bo zwalili drzewa na ścieżki i niebezpieczne ,bo teraz o leśniczego nie trudno.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cha, to miałam podobnie z sosną na choinkę. Bo do niedawna ubierałam sosnę zamiast świerka czy jodły na choinkę. No i wybraliśmy się we dwójkę z siekierą na samosiejkowe pole.Obchodziliśmy w śniegu kawał drogi a ścięliśmy taką niedaleko domu.
Od paru lat kupujemy u leśniczego choinki-świerki i spokój tym bardziej, ze sosny powyrastały i zawielkie na choinki są
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marzenko w tamtym roku mieliśmy 1 raz żywą choinkę w domu- szybko nie ? :wink: Sąsiad nam sprzedał właśnie sosnę leśną i każdy się nią zachwycał mimo ,że swoje mieli kupione za grube pieniądze. Faktycznie była to taka typowa choinka a na dodatek mimo ,że stała 3 metry od kominka ani jedna igła jej nie spadła aż do momentu rozebrania. Patrzyłam nawet dziś w lesie i ciężko by było znaleźć odpowiednią choinkę gdzieś blisko.
Po tym pierwszym razie nie wyobrażam sobie już mieć sztucznej także liczę na to ,że sąsiad i w tym roku coś wykombinuje, bo u nas albo to albo za 200zł jakiś świerk.

A co z Twoimi potrójnymi brzózkami? Wypatrzyłam takie niedaleko ale nie wiadomo kogo spytać czy można sobie przywłaszczyć.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moje brzózki rosną... niestety wciąż nie u mnie
200zł !!! jezu kochany, u leśniczego płacę 20zł za świerka zwyczajnego do sufitu wysokiego a w Wigilię siostra- sknerus płaciła 1zł, bo wyprzedawal jak leciało, żeby w ogóle sprzedać. Ja wcześniej ubieram.

A sosna to kiedyś prawie do Wielkiej nocy stała i zero opadniętych liści. Już się śmiałam, ze podetnę jej dół i n palmę uformuję, powieszę wydmuszki i gotowa wielkanocna dekoracja
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marzka ja za sosnę płaciłam 30 zł :wink: ceny drzewek świątecznych są zawrotne! ;:223
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sosny sama sobie wycinam samosiejki na swoim polu, ale M zażyczył sobie szlachetnych choinek i on płaci ze swoich zaskórniaków
A do mnie to Ci nie po drodze?
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ania jak ja słyszę, czytam takie rzeczy....
Pochodziliśmy po lesie, zrobiliśmy niezłą trasę i co? Weźmiemy drzewa zaraz za płotu. Fajne brzózki są w środku lasu ale koło nas wycinka na całego więc zadylanie z taczkami takiego kawału nieporęczne ,bo zwalili drzewa na ścieżki i niebezpieczne ,bo teraz o leśniczego nie trudno.
....to mnie ciągnie jak tego przysłowiowego wilka do lasu.
U syna w mieście, jest las i moje spacery tam sa dla mojej rodziny ze mną męczące bo ja nie mogę patrzeć jak leży drzewo i sie marnuje ;:198
albo..
A co z Twoimi potrójnymi brzózkami? Wypatrzyłam takie niedaleko ale nie wiadomo kogo spytać czy można sobie przywłaszczyć.
a nic nie powiem ;:170
Gdybym ja obawiała sie leśniczego to nie miała bym nawet.... :;230 drzewa genealogicznego....;:198 . :;230
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”