Czy to są wysokie dalie, bo gdyby były niskie, takie piękne, to pewnie bym się do nich przekonała.
Właściwie ja jestem przekonana o ich pięknie, ale wichrzyska na mojej działce zaraz by je połamały.
Lilu wystarczy kijek i podwiązanie.Te dalie mają strasznie grube łodygi.Nie wszystkie są wysokie.To często zależy od miejsca i gleby.Może spróbujesz na wiosnę chociaz 2-3 krzaczki
Tygrysówkę mam identyczną - szkoda,że ma takie nietrwałe kwiaty ,ale jest piękna.
Budleje moje jeszcze śpią a tu ogladam u Was już w pełnym rozkwicie - ale mi żal.
Hortensja oczywiście piękna- nie mam takiej. Ale czekam na rozwinięcie się pąków mojej H.kosmatej - jestem bardzo ciekawa będą to pierwsze u mnie jej kwiaty.
Dalie masz Anulko rzeczywiście fascynujące! Miałam kiedyś dalie, ale takich jak u Ciebie to nawet nie widziałam.
Tygrysówka jest po prostu zjawiskowa! Wcześniej chyba była różowa? W jakich kolorach jeszcze może występować?
Chciałam jeszcze zauważyć, że datura ma również rzadko spotykany, sliczny kolor
A co jest na pierwszym zdjęciu? (przed jeżówką)
Przepiękne dalie mnie oczarowały - bardzo je lubię ale ze względu na działalność ślimaczą nie mają szans u mnie przetrwać. W ogóle to twój ogródek robi się podobny do ogrodu botanicznego - bo czego tam w nim nie ma.
Jak tak dalej pójdzie to zabraknie roślin i co wtedy?
Anulko urzekła mnie Twoja hortensja. Jest prześliczna. Już teraz wiem że będę na taką polować. Wczoraj zakupiłam dwie ogrodowe niebieską i czerwoną, ale jak wszystko u mnie jeszcze malutkie. Całuski
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/ Mój ogródek.
Ależ mnóstwo kwitnącego bogactwa Ładne, piękne, ślicznościowe Nawet nie wiedziałam, że hutujnia tak ładnie kwitnie... Szkoda, że u mnie nie przeżyła zimy (albo najazdu jakichś żarłocznych zwierzątek), śladu po niej nie zostało
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Anulko masz piękne hortensje, moje niestety młode przemarzły w maju, ale trochę odbijają i mają już liście ,ale kwiatów sie nie spodziewam a tym roku A canny masz takie dorodne i bardzo fajnie wygladają w grupie -podoba mi się ;:12
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Śliczne kwiaty:)...bardzo podoba mi się hortensja, przesliczna jest.
Masz ładną kolekcję dalii,
jedną z nich, tę różową mam u siebie, ale jeszcze nie kwitnie.
Ja też lubię dalie, wiosną kupiłam białą olbrzymią ( bez nazwy) i czekam na jej kwiaty.
pozdrawiam