Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

Maju moj Ty ranny biedaku ;:196 co ja czytam - trafiony ale dobrze ze nie zatopiony :;230 dobrze, ze tylko taka rane sobie zapodalas a nie cos powazniejszego :roll: kurna uwazaj Ty na siebie co? ;:108
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju widze że mnie wzieło ,więc z promocji wybrałam:Chopin,Laceberg,CubaDance,Pink Don Juan,Dubledelight [Andeli].
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga do świąt już jestem prawie gotowa, pasztet się piecze, sypialnia na błysk, jeszcze tylko jajka ugotować dosprzątać resztę i mogę świętować. ;:108
Jula ja z reguły uważam tylko czasami narzędzie nie uważają na mnie i potem dochodzi do spotkania drugiego stopnia. :;230
Irenko a mówiłam żebyś uważała bo się zarazisz :;230 Wypytam córkę w święta i zaraz po będziemy zamawiać. Mnie kusi pienna i może się skuszę na jakąś. ;:172
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cieszę się, że dobrze się czujesz ;:196 W końcu dziura w głowie to nie w kij dmuchał :D Moje przygotowania świąteczne w głównej mierze obejmują posadzenie róż, które nie znalazły od razu dla siebie miejsca i przekopanie rabaty na paprocie, które przyjdą po świętach. W sobotę przygotuję jakieś jedzenie. Ale po co jedzenie, kiedy trzeba sadzić róże :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, to musisz z narzedziami powaznie porozmawiac :twisted:
Swiatecznie jestem przygotowana na tip-top, to mogla bym troche w ogrodku pogrzebac ale nie da sie, bo zimno straszliwie brrr ale relaks na kanapce, tez nie jest zly 8-)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

edulkot pisze:Daj czas Lykkefund żeby się rozrosła bo te powojniki to nie mają umiaru w rośnięciu, nawet taki świeżak potrafił zarosnąć pół rabaty.
Oj, tak, Maju, powojnik to jeszcze sobie zaczeka. Czy wiecie, że u mnie znów zjechało na termometrze poniżej zera?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

edulkot pisze: A od rana pichcę czyli gotują mięsiwa na pasztet i szyneczki już są ugotowane. Na śledzie za nic się nie dam namówić, dla mnie one są niezjadliwe. ;:172
Ja za to pasztetów samodzielnie za bardzo nie wykonuję, niestety. A może jakiś przepis na pasztecik zamieścisz, chętnie się zainspiruję?
A śledzie kiedyś też wydawały mi się niejadane, od x lat trenuję jedzenie, odkąd zamieszkałam nad morzem. I przyznam, robię postępy! :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja ogolnie nie przepadam za rybami, tylko sledzie w occie kiedys byly zjadliwe... ale M. robi super platy sledziowe z przecierem pomidorowym na ostro ale z miodem i rodzynkami do tego - pycha. Tylko to trzeba zrobic z tydzien wczesniej, zeby sie przezarlo ale sa naprawde dobre ... chociaz takie przekladane slodka musztarda tez sa niczego sobie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa ja już spauzowałam z ogrodem, ziemia musi odpocząć i ja też. Mnie tam do jedzenia wiele nie potrzeba, byleby pachnące różyczki obficie zakwitły to sobie narobię płatków różanych i będę jeść cały rok :;230 uwielbiam ten zapach w zimny dzień. ;:167
Jula relaks na kanapce jak M. w kuchni pichci to dla mnie też byłoby coś dobrego, niestety u nas jest odwrotnie. ;:172
A z narzędziami sobie porozmawiam po świętach kiedy będą potrzebne do pracy. :;230
Jak tak piszesz o tych śledziach to może nawet bym skosztowała ale robić to już nie.
Małgosia ta wiosna karze na siebie długo czekać ale podobno po świętach ma być bardzo ładnie i coraz cieplej. ;:3
Aga Czekoladka trafiła do avatrka ale super. ;:138
Śledzie to kiedyś bardzo lubiłam ale chyba z wiekiem wszystkie ryby morskie mi 'śmierdzą' , pewnie mój organizm nie potrzebuje ryb tylko nabiał i ewentualnie mięso.
Pasztet robię z byle czego tzn, z tego co mam albo co uda się kupić. Dzisiaj robiłam z całej głowy świńskiej bo mi została z zimowego świniobicia, dokupiłam dwa golonka, wszystko razem ugotowałam do miękkości, przemieliłam dwa razy na drobniutkim sitku, doprawiłam przyprawami do smaku, dodałam 3 jajka, wymieszałam i na blaszkę. Właśnie się chłodzi a pachnie że już mam na niego smak. ;:172
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawy przepis na ten pasztet, a ja jutro będę robć szynkę konserwową dla synowej . Mięsko zapeklowane do praski i wsjo rolady zrobione już mam a i jutro ciasto będę piekła a moze drożdżowe sobie zrobię ;:224 Fajnie ,ze kuchnią sie zajełaś ,a narzędzia odstawiłaś w kąt -wreszcie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Widocznie narzędzia powiedziały Majce BASTA!!!!! :;230 U mnie też tylko upiec ciasta i finito!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majeczko, ale super zakupy różane. ;:63 Już się nie mogę doczekać kwiatów, będzie co oglądać u Ciebie. ;:196
Musisz bardziej uważać na siebie, choć ja też ostatnio próbowałam odciąć sobie czubek buta, łopatą. :;230 Na szczęście się nie udało i stwierdziłam, że na razie należy odpocząć. Takich błędów ogrodnicy nie popełniają. Pobuszowałam w kuchni. Schaby upieczone, gulasze uduszone, czerwona kapustka na winie gotowa. Jutro jeszcze pieczeń z wołu, salatki, ciasta, i finito. :D
Zaciekawiłyście mnie tym powojnikiem dla Lykkefunda, muszę pomyśleć. ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Właśnie mrozi :evil: Poważnie zimno ma być w święta, więc zielone powojniki czekają, aż przestanie. Róże obsypałam nieco wyżej ziemią i mam nadzieję, że to wystarczy. Do tej pory się sprawdzało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Dzień zabździały ale nic nie pada, w sam raz żeby w końcu zająć się kuchnią i domem. ;:108
Jadzia pasztet robię z tego co mam w zamrażarce albo w lodówce, ważne żeby nie był za tłusty. Ostatnio do mięsiwa dodałam podroby bo miałam z jednej świnki i też był dobry. ;:108
Tosia ciast nie piekę bo jesteśmy na diecie, na poniedziałek zrobię tylko biszkopt z truskawkami i śmietaną i będzie super bo wnuki to uwielbiają. ;:108
Ewunia-Taczunia to jeszcze nie wszystkie różyczki, po świętach przyjdzie paka od Kamili a od Schmida 3 Souveniry to chyba dopiero jesienią bo jakoś cisza w eterze.
Ogrodnikom zdarzają się różne wypadki, łącznie z ucięciem sobie palca, szwagierka tak sobie ciachnęła. ;:108
Ależ tych mięsiw narobiłaś i jeszcze woła będziesz piec ;:oj
Ten zestaw powojnik Summer Snow i róża Lyykefund wydaje się być idealny, dwa potwory nie kwitnące razem tylko się uzupełniające. ;:172
Ewa majowa ależ macie zimę ;:202 ta wiosna się jakoś ociąga. W 'Ekologicznym poradniku księżycowym' prognoza na kwiecień prawie się zgadza, pisze że po Wielkanocy zwłaszcza na wschodzie ma być śnieg i mróz i to dość spory. Trochę się to przyśpieszyło ale ogólnie się zgadza. Dalej pisze że ma być troszkę cieplej ale stabilnej pogody trudno oczekiwać. Na maj też nie najlepiej, nocami przymrozki. Oj ciężka wiosna po ciężkiej zimie.
Oby Ci różyczki przetrwały te chłody. :uszy
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaległe zdjęcie róż Robin Hood

Obrazek cienkie patyczki z bladymi listeczkami ale powinny przeżyć

Za to inna róża która miała być wrażliwa i niepewne było czy sobie poradzi w naszej zimie, czyli Pashmina jest nawet zielona nad kopczykiem i ma bardzo ładne pączusie.

Obrazek pewnie zależy to od bardzo dobrej sadzonki.

Może dlatego że francuzeczki nie tylko moje tak ładnie przezimowały warto robić zakupy we Francji. Szukając Souvenirów znalazłam szkółkę francuską a bardzo dużą ilością tych róż i bardzo chciałabym tam zrobić zakupy.
http://www.pepiniere-rosesloubert.com/
Mają aż 42 róże o nazwie Souvenir choć już dość sporą ilość mam to i tak chyba będę u nich kupować aż 25 róż. ;:333

Obiecałam Aguni zdjęcia zdechlaczka Cyprysa Nutkajskiego, zrobiła parę ale tak brzydka pogoda że nie widać całego jego uroku.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”