Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Chciałabym to umieć. Poprawiłabym sobie wygląd, przynajmniej na zdjęciach. :;230
Obrazek
Anabanano, to zdjęcie dla Ciebie: tarnina samosiejka. W tym moim ogrodzie najlepiej się mają wszelkie samosiejki. Ale jak tu ściąć takie maleństwo, jak ono daje z siebie wszystko i tak kwitnie?!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

No cóż, chciałoby się mieć wszystko, ale przestrzeń jakoś nie chce się rozciągać... :roll:
Uwierz, że z czasem wcale nie będzie Ci łatwiej się z nią rozstać, za to za karę pozostałe roślinki mogą wyprowadzić się same, obrażone na tę piękną współlokatorkę. Wiesz - zazdrośnice...

Aż mi się nie chce wierzyć, że właśnie ja to piszę, bo brzmi to okrutnie. :(
Ale wiem, czym się skończyła miłość mojej mamy do samosiejek wszelakich na jej metrażu i uwierz mi - nie jest to historia z happy endem ;:223
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
renik_g
50p
50p
Od: 9 mar 2011, o 13:00

Post »

Chyba nie ten, coś tam mi przez kwiatki prześwitywało drewnianego:-)

A królika podkarm trochę, nie żałuj :D
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Witam i od progu podziwiam: rabatki, płotki i kwiatki. Gdzieś tu doczytałam coś o chudym króliku :;230. Jeśli nie jest za chudy do zdjęcia, to proszę o fotkę. Co to za straszny zwierz, co się przez płotki przeciska? :D

Węgierka w tej białej szacie przepiękna. Moja dwulatka jeszcze nie kwitła. Może za młoda?
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Anabanano, nie żebym się upierała przy swoim, ale niektóre samosiejki mają swoje dobre strony. :D Jedno z najpłodniejszych drzew w moim ogrodzie to nektaryna, która wyrosła z pestki w potężne drzewo. Wybrała sobie miejsce po północnej stronie domu. Aktualnie kwitnie na różowo, wygląda bajecznie, a owoce ma pyszne. Szkoda tylko, że choruje na gumozę.
Obrazek
Renatko, powinnam była się domyślić, który płotek zwrócił Twoją uwagę: no przecież nie ten druciany. :D Ale ten z drewna ma już kilkanaście lat i domaga się rozbiórki, dlatego z niejakim zażenowaniem przedstawiam jego zdjęcie. Za to za płotkiem znajduje się poletko hiacyntowe, więc w razie rozczarowania płotkiem proszę na hiacyntach skupić uwagę. :D
Obrazek
Stokroteczko, Renatka dostała zdjęcie z hiacyntami, więc dla Ciebie króliczek. Długowłosa miniaturka. Wygląda na puchatego, ale to maleństwo, które bez kłopotu przechodzi przez siatkę. :D
Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

NektarynA BAJECZNA. :D
Z płotkowych fotek też korzystam. Jestem w temacie, bo to niemały dylemat czym ogrodzić rabatki. Cały czas się spieramy: drewno, bambus, kamień, coś gotowego, czy robionego. Podpatrujemy wiec gdzie się da.

Króliczek jest prześliczny, uszka, pyszczek i te czarne oczka... no chciałoby się go tylko tulić ;:168.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak nie świstaki to krasnoludki ci ogródeczek pielęgnują nocą bo lilijki to nadzwyczaj dorodne no i te hiacynty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

A! Lilie rosły w doniczce, zimę spędziły w nieogrzewanej piwnicy, ale i tak porosły duże zanim się zorientowałam, no więc przesadziłam je na rabatę już takie podpędzone. W nadziei, że w razie czego jeszcze je przykryję i że jednak zakwitną.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje lilie dopiero wychodzą na powierzchnię ziemi, drzewa owocowe jeszcze nie kwitną. Jednak cieszyłam się dziś letnią temperaturą do popołudnia :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Linetko co ja widzę NEKTARYNKA??? nigdy nie widziałam takiej. Właściwie to nie miałam nawet świadomości że w Polsce mogą takie rosnąć i jeszcze owocować. Co robisz z nadmiarem owoców, może jakieś przetwory?
Królik absolutnie do "schrupania"
Awatar użytkownika
renik_g
50p
50p

Post »

Linetko ja bym tego płoteczka nie ruszała. Wg mnie nic mu nie dolega, a jak masz wątpliwości zerknij na zdjęcie:-)

A takiemu królikowi to chyba można czasami wybaczyć jego nieposłuszeństwo ;:108 :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Linetko wiosna u Ciebie w pełni. Wszystko wyrosło wysoko ponad glebę, Kwitną rośliny drzewa . Płotki wcale się nie rozwalają tylko wyglądają na prawie nowe/ Króliczek jak uszyty z futerka. Jak to jest miniaturka to przez każdy płotek przelezie. Za to dużo nie narozrabia, tyle co na swój rozmiar.
Awatar użytkownika
renik_g
50p
50p

Post »

A ja dostałam wczoraj paczuszkę od Linetki i mam teraz nowe roślinki w ogródku :tan

Dziękuję baaaaaaaaaaaaaaaaardzo ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Królik marzenie. Byłam wczoraj u koleżanki która ma obecnie 9 młodych kociaków rasy Maincone (nie wiem czy dobrze napisałam) Są w podobnym typie. Chude, małe jeszcze ale sierści cudownej mnóstwo. Ma takie biszkoptowe, rude i szare. Aż chce się miziać. Chciała żebym sobie jakiegoś zaklepała ale tylko westchnęłam wspominając moje nowe kanapy ;:145
Cudne takie stworzonka.
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaaaki uroczy pieszczoch. ;:167 Moja kotka raz w życiu takiego widziała i nie bardzo wiedziała, co ma z taką znajomością zrobić. :;230 Za rabatkę oczywiście kciuki trzymam i nie puszczę aż do następnej wiosny, gdy przezimują. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”