Sukulentowy Meksyk - ejacek

Zablokowany
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sukulentowy Meksyk

Post »

Ale ładna prezentacja Jacku!
Fajnie wyglądają obok siebie.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku extra, nie liczy się papugowanie a efekt. U Ciebie efekt jest rewelacyjny. Tu dopiero widać różnorodność kwiatuszków i kolorków, bo kolorki chociaż niektóre zbliżone na pierwszy rzut oka, to jednak inne.
Niektóre białe wyglądają jak z atłasu, inne są poszarzałe, jedne cieniutkie, drugie masywne. Jednym słowem cudo
Proszę więcej takich przedstawień ;:180 następne mogą być turbiniaki :uszy
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Cały pierwszy wiersz kwiatowy jest powalający :D W szczególności kwiaty ze zdjęcia nr 1 i 2 :) Co to za Gymno?
Z drugiego wiersza jak dla mnie zwycięzcą jest posiadacz kwiatu ze zdjęcia nr 2 :) nr 1 uznaję za bardzo ciekawy :)
Wiersz trzeci zdjęcie nr 3 - zwycięzca całej serii :D Piękna forma kwiatów, bukiet, białe, czego chcieć więcej? :)

Dobrze, że użytkownicy tego forum nie są samolubami i dzielą się takimi widokami :)
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 19:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

sokolica pisze: Pisz, co to za gymnol na drugim zdjęciu. Ja chcę takiego kwiatka u siebie ;:oj
Masz szczęscie bo akurat tego mam w kilku fotkach w różnych pozach , a np G. mihanovichii nie wiem jak ale tylko jedna fotka i jak się okazało nie do końca doskonała. Te gymnole to zwykłe marketowce , nie jakieś rarytasy jak u Ciebie i innych, oto on może rozpoznasz albo ktoś inny rozpozna co to :?:

Obrazek

-- Pn 20 sie 2012 09:13 --
nyskadu pisze: Proszę więcej takich przedstawień ;:180 następne mogą być turbiniaki :uszy
teraz z miesiąc odpoczynku ;:41
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

abaddon1986 pisze:Cały pierwszy wiersz kwiatowy jest powalający :D W szczególności kwiaty ze zdjęcia nr 1 i 2 :) Co to za Gymno?
Z drugiego wiersza jak dla mnie zwycięzcą jest posiadacz kwiatu ze zdjęcia nr 2 :) nr 1 uznaję za bardzo ciekawy :)
Wiersz trzeci zdjęcie nr 3 - zwycięzca całej serii :D Piękna forma kwiatów, bukiet, białe, czego chcieć więcej? :)

Dobrze, że użytkownicy tego forum nie są samolubami i dzielą się takimi widokami :)
jak już napisałem nie wszystkich mam zdjęcie korpusu i nie wiem czy teraz odgadnę dokładnie który kwiat do kogo należy, a przedstawiłem je przyznam się , raczej z niskiej pobudki pochwalenia się ;:131 :roll:
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku jaki miesiąc odpoczynku ;:185 to dopiero była gra wstępna ;:14 a Ty już chcesz kończyć ;:170 ? Nawet nie żartuj bo my tu Ci żyć nie damy :pogon
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

" :pogon " - rozumiem że ja to ten zółty , a Ty ten zielony ;:224 , Aga jak Cię trudno zaspokoić ;:213
bebos
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 15:10

Post »

Więcej, więcej! Ja tam niemota w sprawie kaktusów, ale jak coś ładne, to wiadomo, że chce się jeszcze i jeszcze! Poza tym intryguje mnie Twoja kolekcja - niechętnie zdradzasz co tam masz i ile - czyżbyś był aż tak powściągliwy z natury? Albo specjalnie stosujesz taką socjotechnikę - ja tu regularnie zaglądam, z nadzieją na coś ekstra (s.l. :wink:)
Awatar użytkownika
sokolica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 13:05

Post »

ejacek pisze:
Obrazek
Ja się nie bardzo znam, ale podchodzi mi on pod jakąś formę quehlianum choć kwiaty nie wyrastają z samego środka, albo stellatum. Mam oba, ale u mnie tak ładnie nie kwitły :( Zresztą u mnie żaden aż tak do końca się nie rozłożył, choć to pewnie wina zbyt małej ilości słonka na wsch wystawie. W każdym razie jest śliczny ;:333
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niechętnie zdradzasz co tam masz i ile - czyżbyś był aż tak powściągliwy z natury? Albo specjalnie stosujesz taką socjotechnikę
Nie ma tu żadnej socjotechniki , jak cos kwitnie to wstawiam , czasami coś z tego co się w kompie uzbierało jak te gymnolki powyżej , raczej wszystko co mam to jest tu pokazane. No i staram się kwitnące dlatego tych niekwitnących dużo mniej. Fakt że mam niektóre ciekawe niekwitnące ale tych mi się po prostu nie chce ;:131
jeśli chodzi o inne informacje to może i jestem powściągliwy , jak wszędzie trąbią ;:89 w necie wskazana rozwaga ;:123
ja tu regularnie zaglądam, z nadzieją na coś ekstra (s.l. :wink:)
, a ja miałem nadzieję że to co już wstawiałem to ekstra :evil: ;:138
bebos
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 15:10

Post »

Pewnie, że ekstra!...moją wyobraźnię najbardziej pobudziła pierwsza fotka w Twoim wątku - ze szklarenki, którą kiedyś miałeś(?) - jak napisałeś 'mydło i powidło" ale uwielbiam się w takie wpatrywać :roll:
Awatar użytkownika
ejacek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To proszę jedną taką fotkę mamilarki która bardzo mi się zawsze podobała, niestety nigdy mi nie kwitła , a kępa ma chyba ponad 15 lat. Mammillaria plumosa.

Obrazek
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35

Post »

Piękna kępa! naprawdę fajnie to wygląda. To też jedna z moich ulubionych Mammillarii.
Ale w tym wieku nie wypada nie kwitnąć :wink: , swoją drogą ciekawe co jej nie odpowiada, że przez tyle lat nie wydała ani jednego kwiatu?
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super gymolek z białą parasolką ;:138 a i plumosa niczego sobie, a że nie kwitnie jej strata ;) i tak jest piękna, wygląda jak pieniące się morze ;:oj

Jacku a z tym zadowoleniem to tak już jest, że trzeba się całe życie starać i walczyć "dla zasady? i do ?upadłego", bo "w życiu piękne są tylko chwile" ;:170 i bez marudzenia bo pogonię :pogon
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacek!
Bo może nie zauważyłeś tych kwiatów?
One są białawe i często siedzą głęboko w aksillach. I te kudłate ciernie też je skutecznie maskują. Mam też M. plumosa i kiedyś u niej kwiaty zobaczyłam. Ale musiałam się przyczaić. :D
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”