Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Ja również ;:65 gdzie jesteś Paulinko? :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta kostka brukowa Cię wykończyła najwyraźniej. Ale może jutro doczekamy się obiecanych zdjęć. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

hehe, jestem, jestem, a teraz Was tak po zanudzam zdjęciami, że będziecie omijać mój wątek szerokim łukiem ;:306 ;:306
Na początek nie ogród a komoda, pierwszy raz zakwitł mi amarylis od dwóch lat, więc muszę się pochwalić ;:215
Obrazek

starocie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"kostka" ;:306 szału ni ma, ale chociaż ominie mnie noszenie tej ławki kiedy M kosi trawę ;:306
Obrazek
skalniaki teściowej, wiem, że muszę coś wymyślić na schody, myślałam aby zrobić je z boku ale zdałam sobie sprawę, że przecież i tak będą łazić przodem ;:14
Obrazek

Obrazek

różana rabata, obecnie róże w pączkach, ale dwie bidulki zakwitły już wcześniej i o dziwo zgadzały się z obrazkiem, piękne fioletowe, wkleję kwitnące jak zechcą zakwitnąć ;:218 Na jesień moja lista życzeń wydłużyła się o nowe egzemplarze róż także na pewno się powiększy i ta marna póki co rabatka
Obrazek

Obrazek

i rabata, którą tworzyłam niedawno i wklejałam fotkę, nawet ktoś pochwalił mnie, że nie sadzę gęsto a tu proszę, niedługo nie będzie gdzie łopatki wbić :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i starocie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

nareszcie zakwitła róża Sandra Renaissance :tan :tan kolor ma po prostu cudaśny (bynajmniej dla mnie) piękna jasna lawenda i piękny cytrusowy zapach ;:167 Obecnie moja ulubienica ;:63
Obrazek

zakwitają jakieś mizerne lilijki, każda inna ;:131 Może wzmocnią się za rok
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze obrzeże, żwir i powielenie tematu po drugiej stronie. Ja nie wiem jak my to wyliczyliśmy ale zabrakło nam jednej kulki :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ta różowa hortensja zaczyna mi się nawet trochę podobać, te rozwinięte kwiaty są na prawdę sporych rozmiarów
Obrazek

Obrazek

sąsiadka chyba zapomniała o dywanie, już z miesiąc wisi ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Boże, Polu, Ty to sama wszystko ogarniasz?! Przecież to jest praca dla sztabu ogrodników! A tu taki porządeczek, chwastów ani śladu, wszystko uporządkowane, wymuskane, roślinki skomponowane jak w ogrodach okazowych, pięknie po prostu! A nad kwiatami z pierwszego zdjęcia westchnęłam sobie zazdrośnie: uwielbiam białe kwiaty. ;:63
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Linetko, to, że tak nie ma chwastów to tylko takie złudzenie optyczne :;230 Rzeczywiście ogród jest duży, rośliny jeszcze małe i plewienia ogromna ilość ;:124 A do białych kwiatów też mam ostatnio słabość :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Oj, u mnie to złudzenie optyczne zawsze jakoś się ujawnia na zdjęciach i zdradza smutną prawdę. :D
Czy u Ciebie też dzisiaj taka pogodna niedziela? Może pokażesz jeszcze parę zdjątek?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Paulina- mnie się podoba. Starocie, nie starocie- i tak ciągle cos przesadzamy i przeorganizowujemy w ogrodzie, zatem to wszystko ma formę tymczasową :;230 Widzę pieknie wystrzyżonego jałowca. Ja mam kilka iglaków "zbonsaizowanych" jednak 7- letniego jałowca rozłozystego- nie mam juz siły formować i ostatnio nawet myslałam nad jego wyciupaniem. Strasznie twarde drewno ma skubaniec, nie mogę sobie z nim poradzić...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko witaj :wit
,w Twoim ogrodzie pięknie i kolorowo ,a to lubię :)
Bratki kwitna niezmorowane u mnie też :D
Hortensje śliczne,lilie,jeżówki, ;:333 ach to kochane lato ;:170
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojeju! ;:oj jaka duża ilość zdjęć i jakie śliczne! Paulino jestem pełna podziwu Twój ogród jest piękny! Jak wszystkie rośliny rozrosną się będzie wyglądał wręcz katalogowo :D I kostkę kamienną ułożyłaś sama?...pracowita pszczółko. Podziwiam i zachwycam się jednocześnie!
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Kochane zawstydzacie mnie :oops: hehe
Linetko kochana miałam tak strasznie pracowity weekend, że brakło czasu na ogród i na robienie w zdjęć, poprawię się ;:306
Mariolu u mnie też był taki wielki 15-to letni jałowiec, posadzony nie za mojej kadencji, w miejscu gdzie by go być nie powinno, też go pociachałam, bałam się, że uśmierciłam, a podrapałam się strasznie. Również podobają mi się iglagi w stylu bonsai, ale moje to wszystko maluchy, nie mają jeszcze uroku.
Aniu bratki terminatorki, kwitną cały czas, że też wcześniej nie miałam ich w ogrodzie :roll: Piękne lato w ogrodzie, ja jednak i tak najbardziej lubię maj i czerwiec wtedy u mnie najwięcej kolorów.
Aniu śmieję się, że to kostka, ułożyłam kamienie na suchym betonie. muszę się zaopatrzyć w kamienie i zrobić jakieś ścieżki, uwielbiam kamień i drewno w ogrodzie. A z tym katalogiem to gruba przesada :;230 Gdy pooglądam na forum ogrody, wtedy stwierdzam, że mój jest beznadziejny i zmieniłabym wszystko. M mnie tu stopuje i przez niego nie mogłam ściąć nawet kwiatów host, których nie lubię, mówi, że ma być tak jak jest hehe ;:306
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Oj tam, maluchy też urosną. U mnie już niektóre rośliny (drzewka, iglaki) działają mi lekko na nerwy, bo zbyt wybujały i niektóre kompozycje pozagłuszały. Trzeba je ciachać ;)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja, to ja Cie chwaliłam :wit
Ale tak to bywa, że roślinki bardzo szybko się rozrastają. To wyobraź sobie jak Ty sadzisz prawidłowo i tak zarosło, to sie dzieje u mnie?

Co to takiego i jak to rośnie?
kwiaty_poli pisze:
Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Gosiu to zatrwian wrębny, siałam z nasion. Kwiaty na suche bukiety, gdy tylko rozwiną się wszystkie ścinam i suszę a resztę wyrzucam bo zagłuszają mi inne rośliny na rabatce.
Mariolu pewnie też mnie to niebawem czeka, póki co rozkoszuję się ich małymi rozmiarami ;:306

A teraz kilka zdjęć

oleandry
Obrazek

Obrazek

Obrazek

budleja
Obrazek

odętka
Obrazek

na nowej rabatce różanej zakwitła póki co jedna róża, na mój gust to mi się bardzo podoba, jak kwiaty się rozwijają są w kolorze fuksji, potem bledną i stają się jasno różowe a jak przekwita nabiera lawendowego odcienia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rabatka pod domem też trochę się zmieniła
Obrazek

liliowce ;:167
Obrazek

hortensja powoli się rozwija
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dalia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulinko zdjęcia cudowne ;:oj przeglądałam kilka razy i napatrzeć się nie mogę :lol:
Masz talent dziewczyno, a drewniane elementy superaśnie, oj coś czuję że będę u Ciebie częstym gościem :wit
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Polu, piękny jest Twój ogród, kwiaty wspaniałe, a Ty robisz cudowne zdjęcia. Ten biały oleander kwitnie Ci jak gdzieś na Morzem Śródziemnym. Budleja jest prześliczna i fotografowana w czasie deszczu czy może podlewania? :D Floksy już kwitną wielką kępą. Te dwubarwne liliowce są śliczne i takie pogodne. Hortensja olbrzymia! I co za kolor! Jeju, o każdym z Twoich zdjęć dałoby się powiedzieć niejedno, ale milej po prostu patrzeć i podziwiać.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”