Ogródek An-ki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
ANIU
wczoraj również zrobiliśmy zamówienie . Zbyt nie poszaleliśmy ,ale trochę się tego nazbierało
a mamy dopiero grudzień
Myślę ,ze to na razie koniec . Dzisiaj na pewno zamówienie już poszło a może i wczoraj kto wie 
Aniu-Taro,Danusiu,Jadziu-witam Was serdecznie.Ciepło na polu to aż chce się zamawiać jakieś nowe roślinki.Cieszę się,że już wyslane zamowienie teraz tylko czekać na piękne cebule(mam nadzieje,że takie wlaśnie będą).
Pokażę hortusię ,która nie chce kwitnąć-prawdopodobnie ma za mało słońca.

A niebieska nie kaprysi i kwitnie.Są posadzone blisko siebie ale jednak biala ma więcej cienia i może dlatego nie chce pokazać tych ślicznych kwiatow.

Pokażę hortusię ,która nie chce kwitnąć-prawdopodobnie ma za mało słońca.

A niebieska nie kaprysi i kwitnie.Są posadzone blisko siebie ale jednak biala ma więcej cienia i może dlatego nie chce pokazać tych ślicznych kwiatow.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu jak to nie chce kwitnąc jak wszystkie na zdjęciu kwitną, też ja bardzo lubię.
Kwitnie bo taką kupiłam 2 lata temu.Teraz wyrosla do około 70cm ale nie kwitnie (4 zdjęcie w prawo od kwitnącej nienbiesko-liliowej)Teraz daję jej ostatnią szansę.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH

na pewno Anuś
teraz zakwitnie jak jej przykazałaś . Ciekawa jestem tych cebul . Od P. Pajdy zawsze były fajne cebulki . Ciekawe jak w tym roku[ nie w tym tylko w przyszłym],bo mamy już tylko 2 dni starego roku
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
I ja ją polecam.Jestem w niej zakochana(mam tylko 1 krzaczek) odkąd zobaczyłam ją w szkółce Kapiasów-
posadzone jako solitery,piękne rozkrzewione,zdrowe ,w ślicznym kolorku.Płatki opadają ale dużo jest pączkow ,które rozkwitają i nie zauważa się braku kwiatów.
Czytam co piszesz o hortensjach, ja sobie zafundowałam podobne do tych co pokazujesz i też mi nie kwitła w ubiegłym roku.
Doczytałam,. że może będzie kwitła na ubiegłorocznych pędach. Też będę oglądać swoją w następnym sezonie, a jak nie to aut.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hortensje ogrodowe nie kwitły u mnie nigdy
Kupię kilka bukietowych, bo mróz im nie przeszkadza. Chyba, że klimat ociepli się na dłużej...
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania 79 dni do wiosenki!!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne hortensje. Jak zima będzie taka łagodna, to na pewno wszystkie zakwitną w następnym roku 
Pozdrawiam Ida
Jadziu no mam nikłą nadzieję,że jednak zakwitnie.Z cebulami lilii troszeczkę tylko zaszalałyśmy
Ewo hortensje ogrodowe -kwitną na zeszłorocznych pędach i są bardzo delikatne.Nasz klimat im nie sprzyja-trzeba je dobrze opatulać a najlepiej mieć pomieszczenie i tam w pojemnikach je zimować-ale kto ma tyle miejsca?Lepiej od razu kupować bukietowe albo drzewiaste.
Tosiu hortensje kwitnące na tegorocznych pędach (bukietowe) to np.Limelight,Grandiflora,Pinc Diamont....)
Niewybredne są hortusie drzewiaste i dobrze u nas zimują.
Hortensja piłkowana też zawiązuje kwiaty na tegorocznych pędach,powinna być mało kłopotliwa.
Lemko oby Twoje słowa się spełniły.To takie rozkoszne kwiaty ,które zmieniają kolorek a zawsze są godne podziwu.
Maju ,myślę,że róża Cię nie zawiedzie.Poproś Nelę niech Ci pokaże swoją -moja to maluch tegoroczny i nie byla obsypana kwiatami.Niemniej kwitła i już zachwycała.
Ewo hortensje ogrodowe -kwitną na zeszłorocznych pędach i są bardzo delikatne.Nasz klimat im nie sprzyja-trzeba je dobrze opatulać a najlepiej mieć pomieszczenie i tam w pojemnikach je zimować-ale kto ma tyle miejsca?Lepiej od razu kupować bukietowe albo drzewiaste.
Tosiu hortensje kwitnące na tegorocznych pędach (bukietowe) to np.Limelight,Grandiflora,Pinc Diamont....)
Niewybredne są hortusie drzewiaste i dobrze u nas zimują.
Hortensja piłkowana też zawiązuje kwiaty na tegorocznych pędach,powinna być mało kłopotliwa.
Lemko oby Twoje słowa się spełniły.To takie rozkoszne kwiaty ,które zmieniają kolorek a zawsze są godne podziwu.
Maju ,myślę,że róża Cię nie zawiedzie.Poproś Nelę niech Ci pokaże swoją -moja to maluch tegoroczny i nie byla obsypana kwiatami.Niemniej kwitła i już zachwycała.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
ach róże.....są cudowne
ja zachorowałam na jedną tylko u nas chyba jest niedostępna - Black Baccara
zobaczyłam jej zdjęcie w mojej książce i wpadłam........
ja zachorowałam na jedną tylko u nas chyba jest niedostępna - Black Baccara
zobaczyłam jej zdjęcie w mojej książce i wpadłam........
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te hortensje ogrodowe, które już mam, zostaną, ale nowych nie kupię. U mnie przemarzały mimo okrywania, więc w tym roku w ogóle przestałam robić cokolwiek. Wkopałam je tylko głębiej i przeniosłam w bardziej osłonięte miejsce. Niech robią, co chcą. Nowe-wyłącznie bukietowe lub drzewiaste 
- JAKUCH

Niestety w temacie hortensjowym muszę sie również podszkolić . Już mi raz tłumaczyła Krysia -ADA,ale mam chyba za ciasny mózg
Będziemy sie Anuś szkolić obie z Tosią 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj to widzę, że już zakupy poczynione.....
Ale przyznam, że nie jestem gorsza i też zaszalałam ....troszeczkę.
Ale przyznam, że nie jestem gorsza i też zaszalałam ....troszeczkę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Marto,Grażynko,Jadziu,Ewo-dla Was Biedermaier

W tym Nowym Roku niech nam kwitną i cieszą nasze oczy.

W tym Nowym Roku niech nam kwitną i cieszą nasze oczy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka