W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Beatko, do astronomicznej wiosny mamy jeszcze 20 dni.
Na razie jeszcze zima, więc nie ma się co dziwić, że masz takie widoki :D
Czyli jak byśmy pojechały razem w góry to obie bysmy marzły :;230
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

jola1010 Marcu jak w garncu ....ja to z obawą myślę co to przez tę pogodę potraciłam i mam taką cichutką nadzieje żeby tylko strat nie było ....żeby nie było .... :lol:

Margo2 Gosiu astronomiczna to już jest teraz czekamy na kalendarzową tak jakieś mądre podobno głowy ustalają ;:224
a jak jest to każdy widzi za oknem .....e obie to byśmy nie marzły znalazły by się jakieś atrakcję :;230
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Podobno mamy wiosnę...do mnie idzie bardzo małymi kroczkami bo kwiatków jeszcze brak

Obrazek

a tutaj tylko listki żurawek czy przetrwały to się jeszcze okaże , są i tacy co łapią promienie słoneczne ...
Obrazek Obrazek

A tak sama sobie wiosnę wywołałam
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na bloga z moimi pasjami
Dłubanki Beaty
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko u mnie też wiosna się spóźnia. kwiatków jeszcze nie widać.....na szczęście maleńka kępka ranników rozświetla ogrodowa szarówkę. Pięknie wyglądają brateczki w donicy, są takie kolorowe i wesołe :D
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko taki wspaniały ogród stworzyłaś, a mi umknął wątek :oops: ale już nadrobiłam. U mnie też słabo z wiosną i jakoś nie widać cebulowych, boję się, że wymarzły.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko ;:196 ale bratki są :heja
Małymi kroczkami i do Ciebie przyjdzie wiosenka :lol: u mnie tylko krokusiki wyszły.....
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Jak to bez kwiatka? Przecież widzę, Beatko, jakieś niebieskie maleństwo, które lada moment sie otworzy :D Żurawki na pewno przetrwały, chociaż po zimie większość wygląda trochę smętnie. Ale pozbierają się, na pewno! ;:215
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam choć oczęta cieszę jeszcze kwiatkami domowymi no ale cóż u mnie jak wiecie zawsze coś się się tam spóźnia z kwitnieniem :roll:
AGNESS Aniu w linkach brak aktualizacji, ale poszukam Cię i na pewno znajdę i popodziwiam co tam raczyło już zakwitnąć u Ciebie :D
Lady-r Ja też z niepokoję patrze na rondko tam powinno być ponad 100 cebulek narcyzów a prawie nic nie wyłazi ;:145 musimy się jeszcze uzbroić w cierpliwość i czekać ....
jollla500 Są brateczki ale kupne i jakoś ja bardziej się cieszę z tych roślinek co wyhoduję albo już zimę przetrwają czyli są moje.... moje .... :lol:
chatte Kiełeczki wyłażą i nawet co nie które szybciej kwiatkiem niż listkiem. Ale ja taka nie cierpliwa, a w szczególności jak się już u was tych pięknych kwiatków naoglądam ....to bym już chciała oj chciała je mieć ;:173

Pozdrawiam ....oczywiście śmignę do was a potem lecę szukać tej wiosny :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

DobrzeBeatko, że mamy w sklepach chociaż te kolorowe brateczki. Tu i ówdzie widzę, że urozmaicamy sobie nimi te szarobure wczesnowiosenne widoki. Od razu robi się dzięki nim weselej i optymistycznie. Już jedną partię brateczków sobie kupiłam, ale chyba jutro jeszcze troszkę dokupię, tym bardziej, że one kwitną bardzo długo.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wando Bratki to prawda potrafią cieszyć całym rokiem hihi i się same wysiewają tam gdzie chcą :D Ja miałam je na podniesionej rabatce - i sobie gdzieś poszły -pewnie też trochę powyrywałam . Obecnie już nic nie widać czyli w tym roku cieszę się tymi kupnymi ;:173

Ja już zrobiłam porządki parapetowe stare doniczki z pelargoniami zamieniłam na nowe oczywiście posadzone już są nowe sadzonki które - pierwsza partia sadzone jesienią - druga teraz po wypuszczeniu korzonków w wodzie .
To mój taki test które będą lepsze hihi jak doniczek nie pomylę ...
Obrazek Obrazek

I moje próby w poskromnieniu begonii drobnej ...nasadziłam się tych sadzonek (czytajcie urwane wsadzone) ale udało się aby nie zapeszyć będzie 10 szt i nadal próbuję ...zasiałam aksamitki i gazanie , ale tu nie ma co pokazywać ....
Obrazek

Mam i ja aż wstyd pokazać maleńki akcent wiosny , zabłąkany krokus i nieśmiała prymulka
Obrazek Obrazek

A niedostatki wyrównują mi kwiatki domowe
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

E tam, gdzie wstyd... śliczne maleństwa :)
Ja już sie nie bawię w sianie, obraziłam się zupełnie na nasionka. Posiałam pomidory- wyszło dosłownie 7 szt, dwa razy siałam szałwię czerwoną- zero wschodów, w ogóle nie mam ręki w tym roku do siewów, może nasiona stare... choć świeżo kupione.
W zeszłym roku tez nasiałam begonii stale kwitnacej, ależ się nabawiłam z tym pikowaniem ;:oj a potem i tak kupowałam gotowe sadzonki bo miernociny takie moje były, że hej.
Pelargonie też już widzę spore...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja to już nic praktycznie nie sieję, bo nie mam miejsca. :;230 No i trzeba dać innym zarobić, jak mi kiedyś powiedziała jedna pani na targu, że oni się przy tym tyle narobią, a ja się z nimi targuję. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Beatko ale masz tych pelargonii,zastanawiam się gdzie mam swoje :roll:
Już wiem... miałam w ubiegłym roku jakieś marne nawet nie chowałam je do piwnicy ale begonie tak już jakiś czas temu wystawiłam z piwnicy na parapet okienny i już sporych rozmiarów są.....
Juz widzę jak to wszytko zakwitnie, dopiero będzie widoczek ;:224
Widziałam gdzieś u kogoś posiane pelargonie z nasionek ja nigdy nie próbowałam...może kiedyś !
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

O parapety jak u mnie. :roll:
Tez mam swoje pelasie. Nasiałam też różności - chociaz zapierałam się jak żaba błota.
Ale polazłam do ogrodniczego i nakupowałam nasion- nawet coś z tego wyszło. ;:oj
Domowe kwitnące cudne. ;:167
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pogoda jak w garncu... pada zimno a bym tak sobie troszeczkę poszalała w ogrodzie , a ma być jeszcze zimniej :?
Ja jeszcze strat nie liczę bo u mnie nic nie widać ...niemrawo coś wyłazi całe towarzystwo...
kropelka Ja się w sianie nie bawię ale w tym roku mam zbędną skrzyneczkę i tak sobie pomyślałam o wcześniejszych aksamitkach ....bo rondko takie puste nim z gruntu wyjdą ;:173 hihi zbankrutowała bym gdybym musiała tyle sadzonek kupić ....
Lady-r No u mnie gołe i wesołe placyki pustkami świecą , ja to z musu muszę poobsadzać jakimiś krzaczkami i spokój będzie :D
jollla500 Jolu zeszły rok był słaby dla pelargonii liczę że ten będzie kwiecisty ....to lepiej chyba sobie kupić sadzonkę i za rok zrobić szczepki niż z nasionek ;:173
lemka77 Ja to mam takie małe co nieco ,ale Ty to masz parapety z gumy :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”