Mario - Już przesadziłam kilka w nowe miejsce .. ale ciągle - jakoś tak

.. same z siebie - tworzą się w moim ogrodzie miejsca - gdzie mogą rosnąć Hosty .
Tijo - ja szukam takiego foksika o takich bordowawych ? liściach. Takich ciemnych - miałam go jeszcze 2 lata temu .. i znikł - a nigdzie nie mogę go kupić.
Bardzo podoba mi się twoja kompozycja floksowo - funkiowo - Żurawkowa .. już myślałam , gdzie bym mogła zrobić takie nasadzenia .. ale tam gdzie chciałam mam 100% słońca
Tego floksa o dużych kwiatach kupiłam na wystawie w Krakowie - tez bardzo mi się podobał. a chyba podobnego mam z Obi .. i wydaje mi się , że tańszego
Z niebieskim oczkeim floks ??? nie pamiętam

ale kupiłam ich w tym roku trochę ..
Mojego fiołeczka kupiłam jakieś 2 tygodnie temu .. więc jeszcze mało o nim wiem ..
Złotlin japoński .. chyba do ok. 150 cm .. może ciut więcej .. . tego z pełnymi kwiatami mogę podzielić bo jest dość duży
kozino - taką całą białą mieli w Myślenickim ogrodniczym - niestety przyjechałam ciut za późno .. a w drugiej dostawie już nie mieli

Były w woreczkach i niezbyt drogo ... czekam więc - może jesienią będą ? Marzy mi się - ale nie będę szaleć ...
Zwłaszcza , że kupiłam w tym roku pewno ok 20 innych
Madziu -

takie skrzydełka rosną mi od twoich słów ... mów mi jeszcze

Dziękuję
Ewuniu - w wakacje - jak odchwaszczę troszkę ogród, umyje okna i posprzątam ciut dom .. to zabiorę się za fotki ...
Ja złotlinek mam z Forum - jest maleńki - ale zakwitł mi już ( kwiaty pojedyncze ) i zawsze przypomina o ofiarodawczyni
Hostowisko - w części ( ok 1/3 ) mam wysypane szyszkami .. ale za dużo czasu zajmowało mi ich przynoszenie .. i bardzo utrudnia spulchnianie ziemi i plewienie .. więc chyba reszcie daruję .. kory też tam jeszcze nie mam. Boje się, że wtedy już od ślimaków bym się nie obroniła .. bo miałyby w korze dobra kryjówkę.
Jest więcej pracy - ale tylko na wiosnę - a potem jak funkie się rozrosną to i tak nie widać trawy .. prawie
sauromatum- witam w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa .. ja mam 3 koty i psa - nieustannie na siebie polują. Więc uwierz wiem jak wyglądają szkody ....
Ewuniu - Ave - Cieszę się, że ci się podoba - już powolutku niektóre hosty zmieniają miejsce ... na szczęście mam gdzie je sadzić na razie
Evluk .. uwierz - jak burza to idą chwasty ..
Nie nadążam - mimo , iż przestałam gotować nawet - po pracy prosto do ogrodu - i w domu jestem dopiero gdy już nie odróżniam kwiatów od chwastów ... a one sobie i tak rosną .. nocą - kiedy ich nie widzę