Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

dalie śliczne, mi się podoba ta druga :D :D ciekawe jak zakwitnie, czy tak jak na obrazku :roll: :roll: :wit :wit
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam ;:138
Kochani nie wiem co robić, zapowiadają deszcz, ochłodzenie ,zimno . A zaplanowaliśmy na sobotę wyjazd na działkę ;:108 Szkoda by było żeby pogoda nie dała wyjechać :cry:
Aniu, pokażę jak zakwitną, kłącza są średnie ,sama jestem bardzo ciekawa ,czy będą takie jak na fotce ;:108
Irenko ,czy dobrze zrozumiałam :?: Żałujesz że nie zamówiłaś :?: Nie żałuj zobaczymy latem :tan
Wandziu ,ja trochę karp jesienią rozdałam ;:108 Nie mogłam się im oprzeć . Dziewczyno Ty masz na miejscu , a ja wożę 100km. nie narzekam , one tak długo i pięknie kwitną ;:138
Basiu , na pewno kłopotliwe jest przechowywanie karp ale wobec ich piękna ,to nie jest dla mnie minus ;:108
Edwardzie ,teraz to ja też o tym wiem ale kiedy budowałam palisadę z brzozy ........nie wiedziałam :wink:
Marylko ;:196
Iwonko, spróbuj schować w piwnicy , jak się nie uda trudno :roll:
Igorku ,też nie mam pojęcia , może karpy były za mokre :?: Muszę podejrzeć co tam za cuda do Ciebie przyszły ,mam nadzieję że pokażesz :?:
Bożenko , pokażę jak zakwitną a dzisiaj może przypomnę lato ............

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romko! Piękne masz te dalie i widziałam,ze jeszcze dokupiłaś ;:138 jak ci się udaje je przechowywać ?U mnie w piwnicy niestety wysychały i zrezygnowałam z nich :( teraz jest tyle pięknych odmian,że trochę mi żal :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romeczko ;:196 dalie śliczne ;:138 ;:138 ;:138 dziękuje za cudne fotki nacieszyłam oczy nimi :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Dalie piękne ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko ,korzystam z uprzejmości koleżanki u niej przechowuję wszystko co potrzebuję schować ;:138 Zrezygnowałam w tym roku z datury :( Bardzo się rozrosła i wywiozłam na wieś do kobitki od której kupuję mleko, jajka, serek ;:138 Będę ją u niej oglądać jak pójdę po mleko :tan Zobaczymy jak będą się sprawować ,te nowe :roll:
Majeczko, Bożenko ;:196

Już niedługo będziemy znowu oglądać ;:138 ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Z daliami jest trochę zachodu, ale są przepiękne. I w wazonie ślicznie sie prezentują.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj Romciu, myślałam, że u ciebie te szafirki juz tegoroczne, dopiero po chwili doczytałąm, że to na razie wspominki :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w nowym wiosennym tygodniu ;:138 Nareszcie zapowiadają ciepło , może uda mi się w środę odwiedzić działeczkę ;:138

Izuniu jeszcze nie zerwałam nigdy, żadnego kwiatka z rabatki do wazonu :tan Wydaje mi się że one tak ślicznie prezentują się na rabatce .......szkoda mi je zrywać do wazonu :wink:

Wandziu ,trzeba jeszcze chwilę poczekać na tegoroczne ;:138 Jak pojadę to wszystko obfocę ;:108

W sobotę byłam gościem na działkach ROD.koło domu ,tematem spotkania było ,,Cięcie drzew i krzewów " obcinane były winorośle , jabłoń i żywopłot zrobiłam kilka fotek i nawiązałam miłe znajomości :heja Na pewno taka lekcja poglądowa lepiej jest zapamiętywana ;:108 Obrazek Pokaz cięcia winorośli ..........
Obrazek Pierwsza ochotniczka ścina grubą gałąź jabłoni .........
Obrazek Obcinamy wilki :;230 :;230
Obrazek Skracanie żywopłotu.........z wysokich tujek.
ObrazekNiektórzy bacznie się przyglądali .........
Na pamiątkę spotkania wszyscy otrzymali działkowca .......... Obrazek
Miło było ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Romko :wit dzisiaj przecinałam gałęzie jabłoni, nie mam bardzo o tym pojęcia...jabłonie mają ponad dziesięć lat, staram się ale nie wygląda to dobrze. Ostatnio na zimę zerwałam dwie duże skrzynie jabłek, wielkość była różna. W pierwszych latach było nawet sześć skrzynek.
Fajny taki pokaz na żywo, o przycinaniu winorośli nie mam zielonego pojęcia...posadziłam na jesieni winogron biały i fioletowy ale jak go przyciąć to nie wiem.
Działokwiec też kupuję od czasu do czasu, z tych na fotkach mam tylko o iglakach.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Romciu!
Dlaczego oddałaś datury kiedyś miałem je na działce ale przyszedł niespodziewanie nocny mrozik i było po daturach. Przywiozłem od brata daturę wykopaną z ziemi i posadzliśmy ją na działce.I tam wyrastały z nasion sadzonki jak chwasty.Teraz jak je pielęgnowaliśmy to je/nie będę b
rzydko mówił/.Jest to jeden z kwiatów ,który lubiłem i w tym roku chyba nie będę go miał.

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

Witaj Romeczko ;:196 :wit
dopiero :oops: dzisiaj :oops: trafiłam na Twój nowy wątek.
Ale od początku roku tak mi się nakićkało ;:147 ;:16 ;:110 nazwijmy to "pozadziałkowo",
ze nie miałam ani czasu ani głowy na poszukiwania.
Zaglądałam tylko od czasu do czasu na FO - bo to już nawyk :;230 .

Nieustająco jestem pod wrażeniem Twojej działki ;:108 ;:180 ;:224 .
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

aha, zapomniałam zapytać, możesz powiedziec na których działkach sa takie fajne szkolenia?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Romciu, widzę, że miałaś bardzo ciekawe spotkanie :D
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi mili :wit

Igorku , to jest wydanie specjalne, tak jakby streszczenie działkowca za cały 2009 r. gruba księga ;:138
Aniu ,mogę podzielić się np. tym że gałęzie ucinamy skośnie, o czym nie wiedziałam ;:108 Jeżeli chodzi o winorośl to poszukaj na naszym forum są eksperci i pokazują obrazkowo, jak znajdę to wrzucę Ci link o cięciu winorośli ;:108 Aniu dowiedziałam się też że nieprawidłowe cięcie jabłoni powoduje wyrastanie wilków :wink:

Edwardzie ,oddałam bo -była taka wielka ,a ja mam na działkę 100 km.i do samochodu już nic by się nie zmieściło tylko datura :tan Jeśli mogę Ci coś poradzić , poszukaj wątku Ani Raczek ona ma badylki datury ;:138
Obrazek To jest datura jednoroczna .....
ObrazekTo mój wielkoludek .........
Obrazek Obrazek
Ewuniu , miło Cię widzieć , ja już myślałam że o nas zapomniałaś :( Mam nadzieję że już Ci się wszystko układa dobrze , takie życie ;:196 Ewuniu te działki są na Retkini na ul. Pienistej ;:108
Moniś ,miło było, ja też Cię ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”