Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

A pewnie, Marta :;230 Ziemię jak najbardziej trzeba przenieść z bagażnika do domu!
Jola, jak to- pienna różyczka ma już pięć pączków :shock: Co Ty jej zrobiłaś??? Dlaczego nie rośnie na rabacie?
Biorę dobry przykład z koleżanki i też zaczynam wysiewy. Od wtorku :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jola pokaz koleuski maluchy.....nie moge nigdzie kupić, wykupione :roll:
chyba musze po znajomych pedziki pozbierac....
ale widziałam ze Legutko takie fajne rococo nasionka wypuscił a ja ich nie mogę znalezc :twisted:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ;:224 las .... dobrze powiedziane :;230
Margoś, odkąd kupiłam półeczki stwierdził, że teraz to już może być :) Ale te fotki to tylko część moich wystawek. Póki ogród jeszcze młodziutki, to nowe nabytki w donicach. Później będą już tylko te zimowane i tak M tłumaczę.
O wyrzucaniu jeszcze nioc nie mówi, ale jak wiosna będzie zwlekać to bardzo możliwe :;230
Kupiłam kompostownik dwukomorowy i trzeba kręcić, pomalować, przerzucić dotychczasową górkę, potem dojdzie koszenie, muszę znaleźć kratkę dla clematisów, pergolę .... wtedy znów rzeba bedzie malować i tak się chłpak wdroży :)
U mnie też niektóra wykiełkowane padają, w ubiegłym roku datury, a w tym trawy jednoroczne jakoś nie mają szczęścia.
Aguś-Net u Ciebie też niewiele mniej chyba :) jakoś trzeba sobie powetować te zimowe klimaty, a zakładając, że wszystko przetrwa i zakwitnie gra warta świeczki :uszy
Agnieszko, bardzo się cieszę, ze zarzałaś do mojego zakątka :uszy dziękuję za miłe słowa. Pisząc uziemię miałam na myśli przesadzenie miniaturowych różyczek, bo tego w czym je kupujemy ziemią nazwać chyba nie można :roll:
Kasiu z doświadczeniem u mnie tak sobie na jeża, że powiem ogólnie :;230 ale uczę się. Zarówno z clematisami i różami najlepiej poczytać i zanotować przed zakupem informacje o określonych odmianach, a potem skrzętnie je przechowywać. Trzeba wybrać informacje co lubią (słońce.cień, gleba), jak sadzić, jak ciąć i wiele innych, to będzie Twój najlepszy podręczny przyjaciel :uszy
W dziale wszystko o różach znajdziesz wielu fachowców od tych pięknych kwiatów, których i ja z wielką przyjemnością czytam i oglądam :uszy
Aga-Sure niestety nie wychodziłam dzisiaj z domu, dużo obowiązków sie uzbierało. Jutro zajrzę do oczarów.
Gosiu ;:196 dzięki.
Martuś zapraszam do siebie, wszystko razem w całej masie robi dużo większe wrażenie :;230 Oczywiście nie tylko w poszukiwaniu wrażeń zapraszam ;:136 Ziemia w bagażniku rozmarnie w połowie maca może,ale wtedy chyba za późno już na wysiewy, proszę zabrać do domu. Siłacz się znajdzie, podrzuci.
Vituś napisałam na pw, czekam na relację z wysiewów.
Dorotko u nas koleusów było pod dostatkiem, może trzeba zapytać w ogrodniczym, domówią. Fotki niestety nie mam ale z rokoko w tym roku wyszło mi może 15 szt, niektóre zaczynają się przebarwiać.
Jakbym była w sklepie spojrzę, czy jeszcze są.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eeee... to ja przy Tobie mały pikuś jestem :;230
Gdzieżbym śmiała tak chałupę obstawić :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzatko nikogo nie pytałam o zdanie, jak M wrócił do domu stało juz i co zrobić ;:224 wyrzuci :;230 tylko co kwiatki, czy mnie :;230
Zanim zaczniemy z kolejnymi iglastymi cudami dzisiaj kilka doniczkowych, które juz zaczynają startować.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

No tak! :lol: Tak jakoś... samo się... stało :;230
Co to, to to pierwsze? Fikuśne :D
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Pamelko śliczne fotki, ten śniadek bardzo mi się podoba ale w Obi jest drogi i ja rezygnuję z roślin do wykopywania (chyba :?: )
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś to Ornitogallum saundersiae, po swojsku bardziej śniedek, jak już zauważyła Kasia. No cóż stało się i :;230 ciekawe, jak dostarczą pergole co będzie :;230
Kasiu, widziałam w OBI zaporowe ceny śniedków ale były tylko Dubium, nawet kilka razy do nich podchodziłam, ale bez przesady. W ubiegłym roku udało mi się kupić niedrogo cebulę i tak już u mnie została ;:136 Puściła pięc pędów do góry, myślisz, że będzie tyle kwiatków :roll:
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

a jakie pergole , czegoś nie doczytałam :?:
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Przecudne te roślinki pokazujesz
Paulina
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

No i będziesz mnie miała na sumieniu ;:14 ;:14 napisałaś u mnie o tych jeżówkach od Asi no to drugi dzień tam siedzę ( bo i hosty są ;:223 ;:223 ) i pilnie potrzebuję kredytu bezzwrotnego albo zapomogi :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu musiałam zakupić coś na czym wyeksponować można fuksje i wyszły takie całkiem zmyślne pergolo-stojaki z allegro. Już mam w domu. Kolejny temat to drewniane pergole, nad którymi wciąż dumam, oby nie za długo oraz kratownice.
Wciąż szukam producenta w naszych okolicach.
Dziękuję Paulinko :wit
Mireczko napisałam na pw ;:108 Można utknąć u Asi, prawda ;:224 Dzisiaj na chwilę zaledwie zajrzałam do ogrodniczego i wyszłam z jeżówką Green Envy.
A w domu canny rosną, kobee zaczynają stroić się w listki właściwe, tunbergie trzeba przesadzić, bo za chwilę zaczną się wspinać, koleusy dostają rumieńców i dwa amarylisy szykują kwiaty, pąki już pękły.
Jutro szykuje mi się wyjazd ;:65 to pobuszujemy po ogrodniczych ;:162 a wieczorkiem imieninowo-ostatkowa imprezka ..... Przybywam już wkrótce ;:136
Może przed wieczorkiem uda mi się obfocić moje domowe poletka, to wieczorkiem wstawię fotki.
Powinnam przejśc do kolejnej, iglakowej rabatki ;:224 może kilka jesiennych, już nieco smutnych zajawek ;:108
Ale, ale poczekajmy do wiosny :uszy
Obrazek

Obrazek

Pinus densiflora Burkes Red Variegated
Obrazek

Pinus parviflora Ogon Janome
Obrazek

Picea orientalis Golden Star (tak myślałam do niedawna, teraz znalazłam nazwę Golden Start)
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja przez Ciebie na targach ogrodniczych "Gardenia" zaczęłam się przyglądać iglakom miniaturkom. Tylko moja nadzwyczaj silna wola nie pozwoliła mi na zakupy :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Bardzo śliczna jest przedstawiona przez Ciebie Pinus densiflora Burkes Red Variegated. Do jakich rozmiarów dorasta ten okaz?
Paulina
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja już chyba niczemu nie powinnam się przyglądać na targach, bo mam trochę słabą tę silną wolę... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”