ale na Twoje lubię popatrzeć

A przy okazji dowiedziałam się czegoś pożytecznego

Jak na tak małą sadzonkę, barwa kaudeksu jest bardzo ciemna oraz listki nie wyglądają na zbyt zdrowe lub zaatakowane przez jakąś chorobę - szkodniki - fotka zbyt mała nie widać dokładnie roślinki. Czy roślinka w takim stanie trafiła do Ciebie ? Nie chcę być "złym prorokiem" ale sadzonka, a w zasadzie duża siewka nie wygląda że przeżyje, obym się mylił. Jeżeli sadzonka dotarła w takim stanie jak na fotkach, to przede wszystkim nie powinna być przez "ofiarodawcę" wysłana.dostałam malutkie adenium,ale widzę, że zaczyna wyglądać coraz gorzej
Odnośnie podlewania takich maleńkich roślinek po przesadzeniu, powinno być bardzo delikatne, podłoże powinno być tylko bardzo lekko wilgotne, nie mokre. Mokre zrobi więcej szkody niż pożytku.Możliwe,że podczas wysyłki korzonek został uszkodzony lub po prostu roślinka nie była podlana
katharos pisze:bardzo ładne
jesienne
![]()
A dla adeniaków bidulek dużo zdrówka, masz wprawę w hodowli sukulentów to i z nimi sobie poradzisz
Friczie, bo mam ich dwie, wyglądają chyba lepiej. dostały wodę w ilości niewielkiej,ale chyba wystarczyło jej żeby pomóc im się opamiętaćInez pisze:
Aniu a jak inne sukulenty, a jak tam Friczia?