To Pecha nie jest przyzwoita, na gości nie szczeka ( mogłaby trochę bardziej poudawać, że do nas tak trudno wejść ) Małgosiu, jak tam Twój powojnik, rozwinął się już kwiat?
Agatko, nie wiedziałam co robię wybierając imię dla swojej suni ;) Mogłam poprosić Agag, żeby nadała jej bardziej "ciche imię" ;) No ale jest Nuta, a imię do czegoś zobowiązuje
Jeśli chodzi o clematisa, to niestety brak słonka i ciepełka opóźnia rozwój pączka. Ale jak tylko się rozwinie, to dam znać
Dzisiejszy dzień był dość pracowity. Co prawda nie wzięłam się za dalszą budowę murka (musi poczekać jeszcze ;) ), ale wyplewiłam większość rabatek. Teraz mogłam popstrykać kilka fotek Wysadziłam też dzisiejsze prezenty, które dostałam od sąsiadki Berberyski, hostę i floksy Jutro dalsze sprzątanie w ogrodzie, bo dzisiaj już nie mam siły ;)
Aguś, do "żurnala" to mu jeszcze daleko (jakieś parę lat ;-) ), ale dziękuje za miłe słowa Robię co mogę, żeby ogród nabierał kształtu i się ładnie rozrastał
Pięknie wypielone , ja też cały czas pielę ,dziabie a zielsko znowu rośnie ,, dobrze że jest słoneczko to przelecę gracką po rabatkach a zielsko szybko usycha ..
Sliczne obramowania rabatek Małgosiu . Na tej owalnej gdzie tulipany widziałabym róże takie czerwone i zółte albo tylko sam ostry róż . Kurcze ja wszędzie chciałabym je widzieć chyba jestem zboczona na ich punkcie
Dziewczyny dziękuje, ach dziękuje za te pochwały Wypielić już musiałam... i to dokładnie, bo teraz na dłużej będę miała spokój Teraz czekam na czas wysadzania sadzonek do ziemi...oj będzie tego trochę
Póki co chodzę i szukam nowych pąków na kwiatuszkach
A to mój najpiękniejszy "kwiatuszek"
Nucinka kochana! nie wypada mi o tym glosno mowic, bo sie moje kocieje zazdrosne poobrazaja, ale Nuta jest przemądrym i cudownym psem, oczkiem w glowie wlascicieli, czemu absolutnie sie nie dziwie poglaszcz ja takze ode mnie, Malgosiu
pączki kwiatow cudne! tylko slonka im teraz trzeba