Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje roślinki również posadziłam ale córcia nie porobiła fotek :( Poprosiłam ją wczoraj ale chyba robiła tak od niechcenia bo nie bardzo jest co pokazać :) Przebiśniegi ? tz. prymulki te kulki ? Jak dobrze pamiętam kupiłam je 04.04 mam na razie 2 szt ale wiesz... spodobały mi się i w przyszłym roku chyba sobie dokupię jeszcze inne kolory jak mi się trafią .Pierisa kupiłam w OBI wteddy co tak krzyczałam tu głośno i ze się wybieram .Okazało się jednak ze już jednego takiego mam :) w ogrodzie :) więc zaczynam dublować roślinki :)ale nie szkodzi znajdę miejsce dla niego :) Ucieszył mnie też widok jaśminowca pełnego z takimi ogromnymi kwiatami , kupiłam go w zeszłym oku ale nie zdążyłam posadzić i myślałam ze nie przetrwał zimy , ale ku memu zdziwieniu ma się dobrze i będzie rósł jak bedzie większy a będziesz chciała to oczywiście ci prześlę.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

No z moich roślinek, to fotki Ci jeszcze chyba nie bardzo wyjdą, to takie mizerne maleństwa będą. Wieczorem jak wrzucę to zobaczysz moje prumulki, ale ja mam te zwykłe. Te kule mi się natomiast bardzo podobają i zamierzam ich dokupić.

Pierisa też kupowałam w tym roku, siedział taki mizerny w donicy na zewnątrz, a tu nagle w czasie świąt, zaglądam i zastanawiam sie co tam w kącie tak jasno, podchodzę, patrzę, a on cały w dzwoneczkach :-)
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Śliczne kwiaty i aniołek.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

mariasen pisze:Śliczne kwiaty i aniołek.
Maju kwiatów mam nie wiele dopiero w tym roku zaczynam z nimi przygodę bo do tej pory raczej stawiałam na krzewy :) miło jednak ze się już to małe co nie co podoba :) a aniołek to moje oczko w głowie , kocham takie figurki .Mam ją od niedawna i jest nie za wielka bo mnie się podobają takie z kamienne ale na takie póki co pieniążków nie mam :( ale w przyszłości mam nadzieję że i takie znajdą się w moim ogrodzie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Iwonko - przyszłam w odwiedziny, przez święta nie zaglądałam na forum, teraz nadrabiam zaległości .
Piękne te kwiaty, a peris kwitnący moje marzenie, swój doglądam bo chyba zmarzł w zime :(
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka pisze:No z moich roślinek, to fotki Ci jeszcze chyba nie bardzo wyjdą, to takie mizerne maleństwa będą.
Aniu wcale nie mizerne bo ładne są to roślinki .Ciemierniki wdzięcznie rosną , trzmielinki puszczają młode listki , piwonia również listki puszcza ale jest w doniczce bo czeka na swoje miejsce w północnej części ogrodu gdzie na razie prace mi się wstrzymały :( ale jednak będę musiała się jakoś za to zabrać. podobno trzeba by zacząć od ogrodzenia by potem ładnie dopasować się do niego ale nie mogę czekać bo róże pnące mam zadołowane a one mi zmarnieją jak je nie posadzę w miejsce stałe , podobnie jak kilka innych roślin. A nie wiem kiedy będzie zaczęta praca z ogrodzeniem więc jakoś będę musiała sobie poradzić bez tego . Hibiskusy już wzeszły u mamy w szklarni:) skalniaczki też posadziłam , także Twoje roślinki Aniu mają się naprawdę dobrze :)!!!!
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

EdytaB pisze:Witaj Iwonko - przyszłam w odwiedziny, przez święta nie zaglądałam na forum, teraz nadrabiam zaległości .
Piękne te kwiaty, a peris kwitnący moje marzenie, swój doglądam bo chyba zmarzł w zime :(
A może nie zmarzł tylko wygląda podobnie i nie kwitnie , bo wiesz... ja mam już trzy dwa takie jak na fotce i jeden bardzo ale to bardzo podobny i właśnie nie kwitnie jeszcze .A dlaczego uważasz że przemarzł ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOO hibiskus Ci wykiełkował??? To gratulacje trzymam kciuki, żeby ładnie wyrósł :-) tfu, tfu ;-)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Już wiele innych kwiatów też więc jak będziesz chciała to ci podeślę.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Iwonko, u Ciebie wszystko wygląda tak , jak by zimy i sniegu nie bylo, szmaragdowa trawka, piekne kolorki kwiatów.. tylko siąść i podziwiac...i delektowac się wiosną

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Urszula B pisze:Iwonko, u Ciebie wszystko wygląda tak , jak by zimy i sniegu nie bylo, szmaragdowa trawka, piekne kolorki kwiatów.. tylko siąść i podziwiac...i delektowac się wiosną

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
Urszulka jeśli chodzi o trawę to naprawdę w tym roku jestem z niej dumna ::) kwiatków troszkę mało ale latem będzie mam nadzieję więcej i w przyszłym roku wiosennych również. Już obiecałam sobie ze na jesień zakupię sporo cebulek :) Odpoczynek u mnie też się pochwalę jest wspaniały bo ptaki śpiewają jak w lesie naprawdę jest ich dużo i delikatnie świergotają .Od głównej uliczki dzielą mnie domy więc i samochodów mało słychać :) I było by wszystko naprawdę super gdyby gatunek ziemi był inny i działka była bez spadu tak dużego :) Ale cieszę się z tego co mam :) cieszę się z każdej roślinki i krzaczka :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze:Już wiele innych kwiatów też więc jak będziesz chciała to ci podeślę.
musze coś dla Ciebie pozbierać.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

co będziez Aniu zbierać ?:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HI, HI, jakies badylki dla Ciebie :-)

Porobię fotki temu co mam i zobaczysz, może będziesz miała na coś ochotę :-)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka pisze:HI, HI, jakies badylki dla Ciebie :-)

Porobię fotki temu co mam i zobaczysz, może będziesz miała na coś ochotę :-)
byłabym wdzięczna :oops: ja się odwdzięczę jak tylko będę potrafić :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”