Ja też zaczynam się martwić, swoje nasiona wysiałam w piątek i coś kiełkować nie chcą . Nasiona z plantico to coś powinno wyjść, ale się nie spinam będzie co ma być. Również proszę o napisanie jaki jest optymalny czas kiełkowania? Miałam wysiać w lutym-marcu ale nie dałam rady wytrzymać
Ja również nie mogłam wytrzymać tej bezczynności i wysiałam..Przykrywam folią na parę godzin, chucham i dmucham ale może za szybko chciałabym efektów A jakim światłem doświetlacie?
No najlepiej to chyba jarzeniówką:) ja takiej nie posiada i petunie mają lampkę z żaróweczką energooszczędną Co będzie to będzie, rwać włosów sobie nie będę.
Ja też wysiałam petunie firmy REKWIAT i bardzo ładnie kiełkuja, i nawet pojawiaja sie 2 małe listeczki juz na niektórych . Oby tak dalej rosły jak teraz. Trzymajcie kciuki
dodam jeszcze ze, ja swoje pod folia trzyma cały czas, wiec moze Amatorka015 powinnas je miec cały czas pod folią poki nie zakiełkuja a nie tylko na pare godzin.
Spryskiwałam tylko pierwsze 2-3 dni, teraz delikatnie podlewam mała konewką córeczki . Podlewam 1 raz dziennie po troszku . Cały czas trzymam na parapecie pod folią.