KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.2
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.12
o i jeżówka żółta, ciekawe 

- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Gieniu.
Jak zwykle u Ciebie kolorowo. Gieniu kupiłam cebulkę-bulwkę kalli czerwonej-czy ją do doniczki?, czy w grunt na wiosnę. Wiem, że Ty masz wiele tych ślicznych kwiatków, to pomyslałam, ze podpowiesz coś .Pozdrówka
Jak zwykle u Ciebie kolorowo. Gieniu kupiłam cebulkę-bulwkę kalli czerwonej-czy ją do doniczki?, czy w grunt na wiosnę. Wiem, że Ty masz wiele tych ślicznych kwiatków, to pomyslałam, ze podpowiesz coś .Pozdrówka

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mateusz mam kilka jeżówek ,żółtą ,białą , różową ,pomarańczową , zieloną i pełnych kwiatkach różową i białą .
Giguś ja część sadzę w donice część do ziemi w ogródku .
Ale myślę że jeszcze za szybko w donice ,za bardzo liście Ci w domu wyrosną , Wsadź w kwietniu jak zacznie wypuszczać liście możesz w dzień wystawiać na słoneczko na noc do domu dopiero w połowie maja można zostawić już na dworze .
Genia
Giguś ja część sadzę w donice część do ziemi w ogródku .
Ale myślę że jeszcze za szybko w donice ,za bardzo liście Ci w domu wyrosną , Wsadź w kwietniu jak zacznie wypuszczać liście możesz w dzień wystawiać na słoneczko na noc do domu dopiero w połowie maja można zostawić już na dworze .
Genia

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Gieniu-dziękuję. A te co w gruncie, to oczywiscie potem na zime wykopać??
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale piękne ostróżki. Bardzo je lubię. Nie mam białej. Natomiast miałam wrzosową, ale nie wiem czy mi gdzieś nie zginęła. Była posadzona w złym miejscu i chyba nie przetrwała.
- e-genia
Giguś masz rację na zimę trzeba wykopać .
Margo mnie na razie pięknie rosną wszystkie , ale zobaczymy co będzie po tej zimie u nas takiego śniegu już dawno nie było .
Przemku ja kupuję nornik na nornice .
Genia
Margo mnie na razie pięknie rosną wszystkie , ale zobaczymy co będzie po tej zimie u nas takiego śniegu już dawno nie było .
Przemku ja kupuję nornik na nornice .
Genia

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale słyszałam jak ktoś pisał na forum, że sprawdzał, że pod śniegiem ziemia nie była tak mocno zmarznięta. Miejmy nadzieję, że te zaspy uratowały nasze roślinki. Bardziej teraz boję się jak śnieg stopnieje i nie będą już miały pierzynki, co to wtedy będzie.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Gieniu , pewnie te jeżówkowe rarytasy kiepsko się rozrastają? Bo zwykłe się sieją. Zauważyłam że z dalie im ciekawsze tym bulwy słabsze i nie ma co dzielić 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Geniu. Przyszłam zapytać o canny i już odpowiedz przeczytałam. Ja mam je pierwszy rok, myślałam że trzeba już do doniczek. No to w takim razie się wstrzymam. Widzę masz piękną białą ostróżkę. Choruję na nią już od dłuższego czasu. W zeszłym roku dostałam malutką sadzonkę...tak się o nią boję czy przezimuje. Jeśli nie to chyba się zapłaczę.....
. Pozdrawiam i życzę przyjemnej niedzieli. 

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Gieniu
u mnie od samego rana piękna pogoda, słoneczko świeci
ach aż chce się żyć...
Fajnie jest tak popatrzeć i przypomnieć sobie minione lato

Fajnie jest tak popatrzeć i przypomnieć sobie minione lato

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Geniu witaj niedzielnie....
U mnie tak jak u Joli...pięknie.....
oby tak dalej....
Geniu czy Ty już sadziłaś kalie do doniczek.....i kanny?
jeśli nie...to kiedy?

U mnie tak jak u Joli...pięknie.....

oby tak dalej....

Geniu czy Ty już sadziłaś kalie do doniczek.....i kanny?
jeśli nie...to kiedy?
- e-genia
Margo i oby jak najszybciej stopił się śnieg roślinkom nic nie będzie ,przecież juz takich mrozów dużych nie będzie .
izaziem mam pierwszy rok jeżówki wiec nie wiem jak to będzie i czy w ogóle przezimowały.
Jolu, Grzesiu u mnie też pięknie słonecznie tylko było mroźnie w południe dopiero było +1
Byłam na wyjeździe na wsi u mamy i wiecie co ,kawałek za Toruniem już śnieg jest dużo mniejszy niż u mnie aż im zazdroszczę tak kilka dni na plusie i będzie po śniegu a u mnie prawie nie widać ze coś zginęło i na polach też jeszcze gruba warstwa .
Grzesiu ja kale do donic kładę dopiero w kwietniu . Kanny po woli możesz już sadzić .
Genia
izaziem mam pierwszy rok jeżówki wiec nie wiem jak to będzie i czy w ogóle przezimowały.
Jolu, Grzesiu u mnie też pięknie słonecznie tylko było mroźnie w południe dopiero było +1
Byłam na wyjeździe na wsi u mamy i wiecie co ,kawałek za Toruniem już śnieg jest dużo mniejszy niż u mnie aż im zazdroszczę tak kilka dni na plusie i będzie po śniegu a u mnie prawie nie widać ze coś zginęło i na polach też jeszcze gruba warstwa .
Grzesiu ja kale do donic kładę dopiero w kwietniu . Kanny po woli możesz już sadzić .
Genia

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Gieniu, ta różowa ostróżka pod płotem to jest tak ładnie różowa czy ma takie brązowo brunatne środki? Bo ja mam taką dziwną - ładny krzak ale kolor pozostawia wiele do życzenia, jak dla mnie.
I nigdzie takiego "cuda" nie widziałam
I nigdzie takiego "cuda" nie widziałam