Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Beatrice pisze:Kamilko ( Baryczko) jak się trzyma Twój P ?
Beatko, Piotrek trzyma się dobrze, powolutku waga spada, ale bardzo skacze. Na razie waży jakieś 90 kg, mieliśmy już przejść na III fazę, ale on podniósł poprzeczkę i chce zejść trochę niżej do 85kg. Tak więc jeszcze ze 2 miesiące pociągniemy fazę naprzemienną.
Od 5 dni na Dukanie jest moja Mama, na razie jej spadek to 4kg, czyli całkiem ok :) Zachęcona Piotrkowymi wynikami sama podjęła wyzwanie. Jak na razie jest pełna zapału :)

Beatko, trzymam za Ciebie kciuki!!

Życzę samych pozytywnych efektów ważenia!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Piernik jest pyszny,ja już na sernik nie mogłam patrzeć,teraz robie pierniczek co 3 dzien i jest ok,jeszcze mi sie nie znudził :wink:
Ja też musze sie przyznać że nie męcze sie już tak jak kiedyś.Kiedyś sapałam jak lokomotywa-hihi.... :D
Trzymam za Was kciuki...
Aneta
Aqsia78
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 lip 2010, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam.Jestem tutaj NOWA,dietę zaczęłam trzy dni temu-1,5 kg mniej :tan ;:138 .Ale mam pytanie-może któraś/yś z Was kochani zna odpowiedź.Otóż czy placek otrębowy mozna zastąpić chlebkiem tostowym-tym z mikrofalówki,bo skład w zasadzie jest identyczny? Albo mozna jeść i chleb i placek.Sama nie wiem...bo w książce dr.Dukan napisał,że otreby można jeść tylko raz dziennie,inaczej nastapi zahamowanie odchudzania.Więc chyba albo chleb albo placek...doradźcie :)
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27

Post »

Aqsia ja sobie dziele- przewaznie jadam tostowy z mikrofali z polowy skladnikow a reszte otrebow w jogurcie albo wlasnie w placuszkach.udne.
Placuszki jednak nie smakuja mi tak jak tostowy wiec go robie przewaznie dla mnie i meza z jednej porci, rosnie wiec przekrajam na pol wzdloz- robia sie cieniutkie kromeczki i na patelnie podpiec- bo tostera nie mam.
Wieczorem moge wtedy zjesc znowu taka kromeczke. Chudne poki co. Dzisiaj rano gdy weszlam na wage nie moglam uwiezyc.. wczesniej tak ciezko mi bylo przekroczyc 70 kg.. a dzisiaj rano na wadze bylo 68,5 wchodzilam kilkanascie razy bo uwiezyc nie moglam. Mam nadzieje ze waga dalej bedzie spadac- moze wolniej- nie przeszkadza mi to- byle by do celu.Lacznie do dzisiaj przez miesiac czasu schudlam 7 i pol kilo,.
Aqsia78
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 lip 2010, o 19:20

Post »

ihasia dziękuje za odpowiedź,ale ciągle krąży mi po głowie jedno z zleceń Dr.Dukana cytuje; ,,Ale uwaga,mozna jeść otręby pszenne lub owsiane tylko raz dziennie.Spożywanie otrąb kilka razy dziennie hamuje efekty diety proteinowej''. Ale skoro Ty masz taka metodę,to widocznie też działa.Ja szczerze trochę się przejadłam chlebem tostowym,wolę już ten placek otrębowy póki co.Jutro z mężem zaczynamy dzień 5,więc wprowadzamy warzywa nareszcie :tan mąż ma -2kg a ja jeszcze nie wchodziłam na wagę bo chcę sie ważyc na jednej i tej samej,a wązyłam się u koleżanki,bo własnej jeszcze sie nie dorobiłam hehe. boshe...7,5 kg w miesiąc ;:180 ciekawe jaki ja będę miała wynik.Pozdrawiam :wink:
Alutka1963
100p
100p
Od: 15 lis 2009, o 20:17

Post »

Gdy czytam Wasze posty zaczynam myśleć, że też spróbuję i że może mi się uda. Te upały dopiero mi uzmysłowiły, że grubasy mają gorzej i cieplej. Pozdrawiam i podziwiam Wszystkich którzy zaczęli stosować tą dietę i trwają.
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27

Post »

Szczerze polecam przed dieta i w trakcie jej stosowania robic sobie badania kontrolne u lekarza. Pic duzo wody. Mozna cwiczyc ale nie wolno sie forsowac. Ogolnie obserwowac swoj organizm. Wiem, ze niestety nie wszystkim pasuje tego typu dieta. Ja jestem pod kontrola lekarza domowego. Poki co wszystko jest w porzadku. jeśli jednak cos by sie dzialo- zrezygnuje. Otreby to koniecznosc zeby przeciwdzialac zaparciom i problemom z jelitami. Czasami musze wspomagac sie aktivia( orginalna i podrobkami tez) naturalna.
Nie wiem co dzisiaj gotowac.. ostatni dzien samych protein. Od Jutra warzywka:-))))
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

No dziewczyny jak tam u was dietka?!
Ja walcze z wypadaniem włosów.Zaniedługo chyba łysa będe,moja fryzjerka mówi,że to przez moje odchudzanie.Aktualnie jestem więcej na urwalaniu, tzn.jem więcej owoców niż jedna porcja dziennie, żeby sie troche wzmocnić.Musze znowu badania zrobić, upewnić sie czy poza tym wszystko ok.Takie są niestety niekiedy uroki naszej "walki" :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam pierwszy dzień diety za sobą ;) ciekawe ile wytrzymam ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Moje wlosy też lecą na potęgę :cry: :cry: :cry: walczę o każda cebulkę :evil:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

Marzenko-to nie jestem sama.Zaczęłam brać inne tabletki i kupiłam sobie taki specjalny szampon i jest troche lepiej.Oprócz tego obcięłam włosy-może to mi je troche wzmocni.Za dwa tygodnie przyjedzie do mnie koleżanka z Pl to mi nafte przywiezie.Trzeba coś robić bo inaczej zostane bez włosów :roll:
Hapia wytrzymasz na pewno,tyle osób stosuje te diete i skutkuje,więc myśle, że jak zobaczysz spadające kiloski u siebie to wytrzymasz dlużej niż myślisz.
Te ostatnie kilogramy jest najtrudniej zrzucić-zostało mi jeszcze pare a potem planuje na drugi rok może jeszcze jednego bobaska-zobaczymy :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Moja lekarka poleciła mi do diety brać raz dziennie multi witamine aby nie osłabić organizmu. ja na razie jestem w skowronkach ;) trzy dni dwa kilo mniej ;)))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p

Post »

To gratuluje.Też biore cały czas centrum ,magnez, teraz zaczęłam brać żelazo, bo znajoma mi powiedziała, że dobre jest na włosy.Uważam, że bez witamin to ani rusz ,trzeba coś brać przy odchudzaniu :wink:
Aneta
Awatar użytkownika
Cassyandra
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 sie 2010, o 00:03

Dzień 4 ty

Post »

Cześć dziewczyny, coś forum ucichło?
wszystkie juz pochudłyście tak, ze się nie przyznajecie?
Ja dziś dzień 4ty, oooo juz po połnocy -to dzień piąty.
Startuje od wagi 93,1 kg , dziś odnotowałam 89,5 kg
tak więc 3,6 kg, brzmi super ale obawiam się, że to tylko woda zeszła póki co.
co do kryzysów, dzień 2 był cięzki, zeżarłabym wszystko, nawet to czego nigdy nie jem,
ale poźniej, po tonie kefirów mam zobojętnienie i zero smaku.
Planuje zrzucić jakies 20-25 kg, choć to chyba nieosiągalne :(
Pozdrawiam,
Thank god I'm a woman !
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

No ja się pochwalę, chudnę pomalutku. Teraz waga pokazuje 69,6 :tan :tan :tan . Od ostatniego mojego wpisu z 11 lipca to jest prawie 3,5 kg. Ale ja nie trzymam się bardzo ściśle zasad, jem bardzo dużo białek ale owoce i warzywa też.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”