U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Piękne te agawy, tylko ja to wtargać na zimę do domu? Mam taką trochę mniejsza od tych Twoich i zawsze się umorduję, bo traktorem na piętro nie wjadę :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko palma mieści się w domu a nawet dwie druga jeszcze większa :;230 , a traktor akurat był pod ręką ale fakt przy przesadzaniu bardzo się przydaje :wink:

Geniu gdy własnymi siłami nie można sobie poradzić trzeba było coś wymyśleć skutecznego :wit

Marcin zimują od wielu lat w piwnicy i nic im nie jest wyglądają po zimie tak jak na pierwszych zdjęciach , jedynie kilka dolnych liści trochę podsycha bo tych agaw nie podlewam zimą bo raz o mało nie zgniły.

Paweł skonstruowałem taki wózek specjalnie do ich transportu i takie niby palety na których teraz stoją , dwa kółka od taczki trochę prętów , spawarka i pojazd gotowy :;230 i sprawdza sie znakomicie to ten z 3 zdj. nawet po schodach zjeżdzałem :;230
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Przemku,piękny ten lilak z białą obwódką ;:63 ,no a agawy super wyglądają w nowej scenerii ;:63
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, agawy robią wrażenie :shock: W starym ogrodzie mieliśmy taką dwudziestoletnią. Niestety nikt już nie miał siły się z nią mordować i miejsca do przechowywania zabrakło. No i została pewnej zimy.... :cry:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witaj Karino :wit ten lilak to odmiana SENSATION, to juz moje trzecie podejście do niego tym razem trafine bo kupiłem z kwiatkiem wieć pomyłki nie ma :;230

Jacku takie agawy to duże wyzwanie, chociaż czym większe tym trudniej z nich zrezygnować zrobiłem do nich wózek dzięki któremu myślę że jeszcze jakiś czas dam radę przenosić je do piwnicy :wink:

to jeszcze raz lilak SENSATION już w pełni rozkwitł
Obrazek

moje pierwsze iryski kupione w tym roku oczywiście inne niż przedstawiało to zdjęcie na torebce :evil: ale nie mam i takich to niech będą :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

świerk Białobok
Obrazek

jesion
Obrazek

czosnek Gladiator
Obrazek

azalie w tym roku bardzo osłabine zima dała im się we znaki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

głóg o pełnych kwiatkach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku, pomysł z przesadzaniem agaw przy pomocy ciągnika świetny! :lol:
Masz prawdziwie ułańską fantazję ;) :D
Nie wiem czemu ostatnio większość zdjęć otwiera mi się tylko do połowy, więc nie wszystko mogę zobaczyć, ale udało mi sie zobaczyć Twój głóg. Niby jeszcze nieduży, a tak pięknie, bogato kwitnie!
A może duży? :shock: - tylko na połówce zdjęcia dobrze nie widać :roll:
Sensation jest tak piękny, że wcale się nie dziwię Twojej determinacji w próbach zdobycia go. Nareszcie masz - gratulacje! ;:138
Na azalie nie narzekaj. Z tego co udało mi się zobaczyć, nie wyglądają wcale źle! Jak na tyle deszczu, wręcz ślicznie! :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Ogród rozrasta Ci się w mgnieniu oka ;)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, krzewy ciekawe - nie widziałem jeszcze takiego lilaka i jesionu o pstrych liściach. Głogi podziwiam ale jeszcze się na nie nie skusiłem (te szczepione tanie nie są)
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit ja tak samo wiele razy się nacięłam na inny kolor niż miał być w rzeczywistości :roll: np.teraz Rh miały być dwa czerwone a są dwa różowe :roll: itp.no ale też są ładne :wit
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Izo to był jedyny sposób na te agawy :;230 głóg ma jakieś 4 lata ale kwitnie bardzo obficie jest to głóg pośredni Paul's Scarlet

Priam dzięki że znalazłeś czas na odwiedziny :D , teraz mnóstwo zajęć w ogrodach i nie tylko :wink: i trudno na spokojnie pozwiedzać forumowe ogródki.

Jacek na ten lilak polowałem od dawna aż trafiłem ;:138 , a jesion jak na jesion to wolno rośne :;230 mało ma chlorofilu i chyba dlatego ;:3 a głogi - ten mój o pełnych kwiatkach bardzo mie się podoba jest w Ciechanowie ulica obsadzona takimi i w porze kwitnienia zachwyca wyglądem i też musiałem mieć choć jednego , szczepiona sadzonka 1,5m kosztuje 30 zł wiec dało się przeżyć :D

Karino dziękuję za odwiedziny , coraz częściej się nacinam zwłaszcza w tym roku na zakupach bylin na all... , najpewniej kupować to co sie widzi i to jeszcze z kwiatkiem jak ja ten lilak :D bo często zapewnienia sprzedawcy okazują się mało warte :evil:

Igor ale masz oko ;:108 te agawy maja właśnie po 20 lat :;230 posadziłem je gdy miałem z 9 lat już wtedy sadziłem co się dało :;230 ;:170 nie wiem ile ważą ale nawet w tych poprzednich donicach unieść je choćby na kilka cm było juz nie realne, wiec za kilka lat i Ty się nieźle nadźwigasz :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit dziś u mnie pada a wczoraj wieczorem była burza zrobiło się stanowczo za mokro :evil:

Obrazek

głóg mimo deszczu trzyma się dzielnie :)
Obrazek

dla porównania, lilie posadzone wiosną ubiegłego roku i wiosną tego roku, potwierdza się opinia iż z każdym rokiem nabierają wigoru
Obrazek

Obrazek

piwonia cierpi od nadmiaru wody
Obrazek

mój nowy nabytek klon palmowy Bloodgood
Obrazek

zakwitły kolejne dwa irysy
Obrazek

Obrazek

oraz pierwsza lilia taka wczesna, wiosenna
Obrazek

I coś czego się zupełnie nie spodziewałem o tej porze roku ;:224 zakwitł wczoraj pierwszy liliowiec sadzonkę dostalem latem ubiegłego roku może kwiat niezbyt wyszukany ale ciepłej żółtej barwy no i pora kwitnienia dla mnie niesamowita, kwiatek trochę się rozpuścił :;230 od deszczu
Obrazek

Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

I ja się pochwalę swoimi hostami coraz więcej ich widzę w forumowych ogrodach :D

to ostatnie 4 nowe nabytki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A te już trochę większe z ubiegłej jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A te dwie odmiany mam od wielu lat
Obrazek

ta jest najstarsza a chyba najbardziej ją lubię
Obrazek

;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku mnie się podobają te na zdjęciu 3, 4 i 7

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu chętnie bym się nimi podzielił tylko jeszcze nie mam czym :;230 , tej z ostatniego zdjęcia mam duzo więc jakby coś to służę :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku wiem przecież widać że to nowe sadzonki , ja tylko napisałam że te mi się podobają.
a te ostatnią mam też kilka .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”