Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Dziewczyny, ale piękne akwaria Macie :D Gratulacje pomysłu na odseparowanie doniczek od wody... ;:108
Agnieszka...ale Szczęściara Jesteś, piękne oncidium...a cena jeszcze piękniejsza ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ci się udało z tym Oncidium... Jeszcze tyle pąków ma :).
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Przyszłam z pracy ,otwieram forum a tu mój wątek ,chyba dzięki tej wspaniałej pogodzie dzisiaj ,zaszalał na całego ,bardzo wszystkim dziekuje za odwiedziny i ciepłe słowa o pani z OBI przekażę jak niebawem odwiedzę :;230

Sylki ,Mala nie zawsze ma się tyle szczęścia ale czasem coś można wyszperać ,pamiętacie moją Brassadę ,ona też jest z OBI .Kiedy mam drugą zmianę w pracy to po odwiezieniu syna do szkoły zaraz o 8.00 jestem pod sklepem ,na początku to te panie coś tam miedzy sobą o mnie szeptały ale teraz to już mnie chyba nawet lubią .Zawsze rano robią porządki i wystawiają przeceny ,jak wracam z pracy jeszcze przed zamknięciem to wystawiają nowy towar .Powtarzalność tych zjawisk jest niezawodna i myślę ,że jeśliby zaglądać często to można wiele ciekawych przede wszystkim cenowo okazów przygarnąć. Ja jestem co najwyżej dwa no trzy razy w miesiącu i z raz jestem na giełdzie kwiatowej ,ale same wiecie kasa się nie rozmnaża i na drzewach nie rośnie ,a i parapety nie są z gumy :( .Częściej podziwiam i podziwiam.

Aniu ,Baryczko Wasze cenne rady i wskazówki będą uwzględnione ;:180

pani_storczyk,justus,storczykowa dziękuję za odwiedzinki i niech moje szaleństwo a i lekka niewiedza innych cieszy Wasze oczka ;:106
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
karlin2
100p
100p
Od: 9 mar 2010, o 14:05

Post »

Agnieszko a możesz powiedziec skąd ze słonecznego południa jesteś?
Pozdrawiam, Karina
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Karlin2 ja jestem z Częstochowy ,pozdrawiam cieplutko :wit
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
karlin2
100p
100p
Od: 9 mar 2010, o 14:05

Post »

Myślałam że gdzieś z Tychów, bo tam też jest giełda kwiatowa :D Dzięki i pozdrawiam :D
Pozdrawiam, Karina
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Karlin2 nawet w Częstochowie jest giełda :D i to trzy razy w tygodniu :heja :heja jak będę nastę[nym razem to zrobię fotki i Wam pokażę
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Agnieszko- gratuluję cudnego nabytku w postaci Oncidium. Podziwiam też orchidarium. Jestem pod wrażeniem tylku milusińskich w takiej super kondycji. Życzę, aby te maluchy świetnie się sprawowały i ładnie rosły, a potem pięknie i długo kwitły.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Ale macie szczęście że macie te giełdy kwiatowe :uszy Więc znoście do domu ile się da :;230 :;230
Pozdr.Ania
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Sylki ,pani_storczyk , śnieżka/b] fotki z giełdy będą już niedługo ,trochę cierpliwości ;:65 ;:65 ;:65

Chwilkę mnie nie było ale to związane z obowiązkami i domowymi i zawodowymi ----bardzo dużo pracy mi się nazbierało ale już widać deski podłogi więc jest dobrze :;230

Pochwalę się moją Brassadą ma już rozwinięte wszystkie cztery pędy, więc jest na co patrzeć

Obrazek Obrazek

Pachnie bardzo dyskretnie zapachem cytryny ,ale za to cambrię które zaraz pokażę rekompensuje wszystkie zapachy , na szczęście stoi w salonie i jest przestrzeń w której woń się gubi ,bo w sypialni nie dałoby rady spać .Zapach jest boski jak i sam kwiat. Obrazek Obrazek cambria ma jeszcze nierozwinięte dwa pędy ,więc będzie mi umilać moje zmysły jeszcze długo :D
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

No mam teraz chwilę ,bo tak ciągle ktoś coś chce i tylko spełniam marzenia jak mikołaj tylko święta nie te :D .W moim królestwie praca wrze ,wszystkie phal.puszczają młode listki po jednym albo po dwa na raz ,równocześnie te które mają jeszcze pędy albo je przedłużają albo puszczają nowe z uśpionych oczek .Codziennie oko można czymś nacieszyć ,pełno nowych korzonków ,wszystko szaleje ,jak ja uwielbiam wiosnę ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 .

Dendrobium nobile dwa nowe przyrosty ,dendrobium phal. jeden malutki ,pomimo ,że ma już jeden większy
,zresztą sami zobaczcie Obrazek Obrazek

Moje sanatorium też nie próżnuje ale tylko jedna połowa ,drugi kuracjusz ani drgnie ale i nie pogarsza mu się ,dlatego jest nadzieja.
Phal.z pędem szaleje ,pędzik się rozgałęzia ,ale nowych korzonków nie widzę ,a nie chce w chwili obecnej robić mu vivisekcji niech kwitnie szalony :;230 Obrazek

Niedawno zakupiona promenea wydaje nowa psb i chyba pęd kwiatowy bardzo się cieszę :;230 :;230 :;230 :;230 mam ją dopiero miesiąc ,a tu taka niespodzianka ;:138 Obrazek Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Mam jednego zupełnie nowego storczyka to owoc wymiany z Naszą koleżanka
Phalaenopsis bastianii oto on zieleniutki cały i widać ,że okaz zdrowia i jaki cudny korzonek mu rośnieObrazek

I jeszcze MM miał w chwili zakupu pęd z dwoma pączkami ale jeden odpadł ,mam go od niedawna ,kupiony razem z promenea . Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Agnisiu to trzymam kciuki,żeby chociaż ten jeden pączek przeżył.Ale będzie radości!!
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Agnieszko śliczności pokazujesz ;:138 ;:108 A u mnie praktycznie nic się nie dzieje, sama "sałata" ;:110 no może poza małym wyjątkiem. Będzie kwitł Phal. tetraspis i za jakiś czas Phal. fimbriata ;:109
Agnieszko w jakich warunkach trzymasz swoją Brassadę?
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Halinko ,ja mam dwie Brassady :jednego maluszka takiego jak Twój trzymam w akwarium ,a ta duża stoi na komodzie i cieszy moje oczka ;:154 .
A sałata też może być przyjemna dla oka ,tylko spójrz Obrazek tyle maleńkich "sałatowych" korzonków ;:92 .Pozdrawiam Cię Halinko świątecznie.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”