Moja działka w ROD
Re: Moja działka w ROD
Hura
zakwitnie żółta cesarska korona posadzona w ubiegłym roku zakupiona w Biedronce

- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje krokusy już przekwitają a iryski , żonkile i prymulki zaczynają kwitnąc ,,
Ciekawe czy moja ma pąki ,w tamtym roku ładnie kwitła ale potrafi być kapryśna i nie zakwitnąć w tym roku
Ciekawe czy moja ma pąki ,w tamtym roku ładnie kwitła ale potrafi być kapryśna i nie zakwitnąć w tym roku
Janeczko jednak u nas wiosna troszkę później niż u was , krokusy jeszcze nie wszystkie zakwitły, a cóż dopiero mówić o żonkilach czy tulipanach - dopiero w pączkach 

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Aniu u mnie korona cesarska zniknęła
Piekne masz krokusy a iryski przecudne
bardzo je lubię

Piekne masz krokusy a iryski przecudne
bardzo je lubię

Jeszcze raz iryski , tym razem w kupie , panowie w kupie

Dzidziu , ja też miałam wielkie obawy , że korona gdzieś zniknęła , ale po tygodniu okazało się , że wyszła
.

Dalsza część wiosny

Pączki piwonii delikatnej posadzonej w tamtym roku

Aha , zapomniałam napisać , że dzisiaj kupiłam w Biedronce 2 rododendrony czerwony i biały zdjęcia wstawię jak kupię baterie , bo mi się wyładowały.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Jakiś niespotykany kolor twoich prymulek .. moja korona cesarska też wychodzi ale nie widziałam żadnych pąków , chyb w tym roku nie będzie kwitła ..
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale szczęściara z Ciebie - chyba jutro wyskoczę do Biedronki bo może i u nas mają coś ciekawego.
Po ile były u Ciebie ?
Wreszcie mogłam zaplanować sobie działkę i wyobraź sobie,że pada od wczorajszego popołudnia - czy to nie ironia losu ...
Po ile były u Ciebie ?
Wreszcie mogłam zaplanować sobie działkę i wyobraź sobie,że pada od wczorajszego popołudnia - czy to nie ironia losu ...
Oto i zdjęcia rododendronów zakupionych dzisiaj po 18,99 zł w biedronie

A tę pięknotkę dostałam , ale ona może rosnąć tylko w domu

Pomarańczowe korony cesarskie będą kwitły 5 kwiatostanami , są piękne, zdrowe i takie bujne.Zdjęcia robiłam dzisiaj, bo pomimo zimna i deszczu pracowałam po pracy na działce.

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Aniu
U Ciebie padało? U nas było chłodno, ale bez deszczu. Śliczne te Rh mają już pąki
Czy posadzisz je w półcieniu? Moje rosną na słońcu i chyba im za bardzo nie pasuje.
A koronę masz śliczną, ja już drugi rok sadzę i albo mi zgnije, albo odpuści nie wiadomo co
Czy rośnie też na słońcu?
U Ciebie padało? U nas było chłodno, ale bez deszczu. Śliczne te Rh mają już pąki

Czy posadzisz je w półcieniu? Moje rosną na słońcu i chyba im za bardzo nie pasuje.
A koronę masz śliczną, ja już drugi rok sadzę i albo mi zgnije, albo odpuści nie wiadomo co

Czy rośnie też na słońcu?